Horia Tecău, campion de Grand Slam!

Adrian Țoca | 29 ianuarie 2012

Horia Tecău, campion de Grand Slam!

Horia Tecău a reuşit performanţa carierei, obţinând, în această dimineaţă, la Australian Open, un trofeu de Grand Slam, genul de recompensă pe care şi-ar dori-o orice jucător care se apucă de tenis.

Horia a obţinut-o, aşadar, la Australian Open, la dublu mixt, după ce, în 2010 şi 2011 pierduse în finala de dublu de la Wimbledon, alături de Robert Lindstedt. A fot mai cu noroc la dublu mixt, unde a făcut pereche, în ultimul moment, cu o jucătoare parcă făcută pentru această probă, robusta americancă Bethanie Mattek-Sands. 

Victoria decisivă a venit în meciul cu perechea formată din indianul Leander Paes, care, cu o zi înainte, câştigase trofeul în proba de dublu masculin, şi rusoaica Elena Vesnina, scor 6-3, 5-7, 10-3.

Tecău a început în forţă, câştigându-şi serviciul confortabil. A urmat un break pe serviciul lui Paes, după care fetele au schimbat break-uri pe serviciile lor, avantajul păstrându-se până la finele setului. Tecău şi Mattek au făcut break şi în startul setului secund, dar o întrerupere cauzată de ploaie a schimbat cu totul cursul jocului, care se îndrepta spre o victorie în două seturi. La reluare, Paes şi Vesnina au forţat serviciul lui Mattek, reuşind două break-uri care au împins finala în super tiebreak.

Aici s-a revenit la ritmul de joc din primul set. Horia a servit în continuare foarte bine, iar Bethanie a redevenit foarte precisă, punctele curgând în contul celor doi: 10-3 în super tiebreak şi victorie pentru Horia Tecău şi Bethanie Mattek-Sands, primul Grand Slam din cariera celor doi.

Horia Tecău este al doilea român care triumfă într-un Grand Slam la dublu mixt, după Ilie Năstase, campion la Wimbledon, în 1970 şi 1972, alături de Rosemary Casals. Totodată, el este primul jucător de tenis din România care câştigă un turneu de Grand Slam după 33 de ani.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi