Horia Tecău reușește cel mai bun rezultat al anului în Slamuri; va juca pentru un loc în finala US Open

Treizecizero | 5 septembrie 2017

Horia Tecău a reușit să se califice în două semifinale azi, atât la dublu, cu JJ Rojer, cât și la dublu mixt, alături de Coco Vandeweghe.

US Open este oferit de

US Open rămăsese singurul Slam la care Horia Tecău nu ajunsese niciodată în faza semifinalelor. Românul a jucat două semifinale la AO (una pierdută de la minge de meci), una la Roland Garros, plus, firește, cele patru finale de la Wimbledon, una dintre ele câștigată în 2015. Dar New York a fost un teritoriu greu de accesat pentru Horia, indiferent de varianta de echipă în care a participat. Problema a fost rezolvată în această săptămână, când o pereche de victorie la adversari puternici i-au adus pe Horia Tecău și Jean Julien Rojer în careul cu ași la US Open.

Declicul a venit contra lui Dodig/Granollers, o pereche care a fost mereu o nucă tare pentru Tecău/Rojer, inclusiv eliminarea de la Roland Garros. Victoria (6-4, 6-3) a fost urmată azi de o alta și mai clară, 6-1, 6-2 cu Murray/Soares, favoriții 4. Meciul a durat doar 64 de minute, timp în care perechea învingătoare a făcut doar 5 erori neforțate, contra a 20 de lovituri direct câștigătoare. La adăpostul a 84 la sută procentaj de puncte câștigate pe primul, Horia și Juls au avut o zi bună și pe retur, câștigând 51 la sută din puncte și convertind patru din cele opt șanse de break.

Diferența clară de scor de azi a fost în contrast cu felul în care începuse turneul, cu o victorie grea, în două ore și 24 de minute, cu Dzumhur/Lajovic (76, 67, 63). În turul doi, Tecău/Rojer trecuseră de Chung/Lu, 6-3, 6-2.

Urmează acum un test și mai greu: în semifinale, Horia și Juls se vor confrunta cu favoriții 1, perechea Kontinen / Peers. Pe partea cealaltă a tabloului, Feliciano Lopez și Marc Lopez îi vor întâlni pe Bryan/Bryan.

Traseul bun de la US Open îndreaptă un sezon ceva mai dificil în turneele mari, în care Horia și Juls nu au reușit de fiecare dată rezultatele pe care le doreau sau puteau să le obțină. În Slamurile lui 2017, ei nu au trecut de turul III până în această săptămână.

În egală măsură, e un rezultat care îi justifică răbdarea și atitudinea lui Horia de după eliminarea din primul tur de la Wimbledon, turneul la care erau poziționați mai bine pentru un triumf dintre toate Slamurile.

Titlul câștigat la Winston-Salem în săptămâna premergătoare US Open și-a jucat și el rolul: Horia și Juls sunt acum într-o serie de opt victorii consecutive și se apropie de o nouă calificare la Turneul Campionilor de la Londra, pe care l-au câștigat în 2015, dar la care au lipsit anul trecut. Ei sunt acum pe 6 în Race.

Semi și la mixt

Ceva mai târziu, Horia s-a întors pe teren pentru un nou meci, de astă dată în turneul de dublu mixt. Și a reușit o nouă calificare în semifinală: Tecău și Vandeweghe au trecut de Babos/Soares, 4-6, 6-1, 10-8. Îi vor întâlni, pentru un loc în finala de mixt, pe Hingis/Murray, care au trecut de Spears/Cabal, de asemenea cu 10-8 în decisiv.

În cealaltă semifinală se întâlnesc Rodionova/Marach și Chan/Venus.

Horia și Coco Vandeweghe au mai jucat o finală de mixt împreună, anul trecut, la Australian Open.

Rezultatele lui Horia vin să contrabalanseze cele două înfrângeri consecutive suferite, în condiții aproape similare, Sorana Cîrstea (cu Sara Sorribes) și Monica Niculescu (cu S.W.Hsieh) în turneul de dublu feminin; ambele perechi care le-au inclus pe românce au pierdut după ce au condus cu 4-0 în decisiv și au fost, mai apoi, la un punct, respectiv la două de victorie.

***

În noul Shop 30-0 ai o ofertă specială, valabilă doar pe perioada US Open, la un preț avantajos: un pachet revistă 30-0 Pe Curat 2017 + tricou „Vam10s”. Numărul pachetelor oferite este limitat.

Aruncă un ochi în Noul 30-0 Shop, aici

 

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi