Horia şi Robert, a 13-a finală împreună. Să fie cu noroc!

Adrian Țoca | 19 februarie 2012

Horia şi Robert, a 13-a finală împreună. Să fie cu noroc!

La prima apariţie într-un turneu după victoria înregistrată la dublu mixt la Australian Open, Horia Tecău şi-a respectat statutul din ce în ce mai impozant pe zi ce trece. Horia şi Robert Lindstedt au reuşit a treia victorie la Rotterdam, eliminând, în semifinale, o pereche cu rezultate bune în ultima vreme, dublul spaniol Grannollers – Lopez. Cu un joc foarte solid, ai noştri au stat în permanenţă la conducere, impunând respect cu jocul foarte solid per ansamblu şi lovind de fiecare dată când era nevoie.

În primul set, Tecău şi Lindstedt au făcut break exact la 5-4, încheind setul pe val, pentru ca în al doilea să reziste cu bine unui moment care ar fi putut deveni unul de cotitură în istoria meciului. În setul doi, la 3-1 pentru ei, Horia şi Robert au ratat două mingi de 4-1, pierzându-şi apoi pentru singura dată serviciul. La 3-3 însă, ei nu s-au crispat, menţinându-şi calmul şi serviciul, pentru ca în game-ul imediat următor să facă breakul decisiv. Meciul a fost încheiat în stil, un smash bine plasat al lui Horia ducându-l pe român în ultimul act al turneului de la Rotterdam.

În finală, cei doi îi vor întâlni pe doi dintre cei mai buni jucători din lume la dublu, francezul Llodra şi sârbul Zimonjic. În faţa celor doi, cuplul româno-suedez a pierdut trei meciuri anul trecut, dintre care două finale, la Washington şi Beijing, iar Horia a menţionat asta, la finalul meciului. “Am pierdut câteva meciuri strânse la ei, înfrângeri grele, şi ne dorim mult revanşa aici”.

Pentru Horia şi Robert, finala de la Rotterdam este a 13-a de când cei doi evoluează împreună, jumătate dintre ele fiind câştigate, şi prima din 2012, după două semifinale, la Brisbane şi Melbourne.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi