Grijă pentru Wimbledon: Simona s-a retras în timpul meciului cu Annicka Beck, de la Hertogenbosch

Adrian Țoca | 18 iunie 2014

Simona conducea cu 7-5, 2-3 în momentul în care a decis că nu mai poate continua meciul.

Simona Halep s-a retras în setul doi al meciului cu Annicka Beck, din Germania, lăsându-i cale liberă adversarei sale spre sferturile de finală. Simona câștigase primul set cu 7-5, și tocmai ce făcuse rebreak în setul secund pentru 2-3. 

Dacă lăsăm o secundă retragerea și aruncăm un ochi pe partea relevantă a meciului, o să observăm o serie de semne bune pentru Simona. Care n-a avut parte de un început comod de meci. Annicka Beck a pornit ca mânată de draci și a fost aproape imposibil de contracarat în cele câteva game-uri în care a putut ține ritmul. Mingile lui Beck au avut o lungime considerabilă, atacurile au fost bine construite, deplasarea pe teren, superioară, așa că jucătoarea germană s-a desprins rapid la 3-0 și a avut minge de 4-0, genul de avantaj suplimentar de care chiar ar fi avut nevoie, pentru mai multă siguranță. Beck, la rându-i fostă campioană de Roland Garros la junioare, are arme, are cu ce să justifice speranțele puse în ea, dar nu a găsit încă acel tenis care să funcționeze pentru ea și care să-i aducă victorii cu regularitate. Imediat după ce Simona a depășit primul moment cu adevărat dificil, supraviețuind în game-ul al patrulea unui eventual dublu break, s-a simțit că meciul se înclină rapid în favoarea româncei.

Ca și împotriva Govortsovei, Halep a avut nevoie de ceva timp să-și găsească ritmul, dar când a intrat în meci a fost încântătoare pe alocuri. Zgură sau iarbă, dacă Simona apucă să-și facă jocul, adversarei îi rămân puține soluții. De la 1-4, câștigătoarea de anul trecut a turneului a accelerat și a lăsat-o în urmă pe Beck, al cărei start mai bun a fost făcut uitat cu rapiditate. Printre cele câteva sclipiri ale Simonei s-a numărat și seria de puncte spectaculoase care i-a adus rebreak-ul, în game-ul șapte, când toate punctele ei au fost winners. Apoi, în game-ul de la 4-5, când a servit ca să rămână în set, Halep a generat cu ușurință o altă lovitură direct câștigătoare la 0-15, apoi un contre-pied și o dreaptă în cross nereturnabilă la 30-30, plus o venire la fileu, pentru diversitate și pentru 5-5.

Foarte relaxată, Simona n-a părut vreo secundă preocupată de rezultat și a încercat lucruri noi: a pus multe scurte, nu neapărat toate inspirate, dar execuția a fost problema, nu ideea, foarte nimerită pe o suprafață care face dificilă returnarea drop-shot-urilor. A servit variat, iar pentru al doilea meci la rând a venit de câteva ori în față. Retururile au fost parcă mai nonșalante ca oricând, unele de-a dreptul demoralizante. Una peste alta, Simona a avut prea mult tenis pentru Beck, s-a desprins cu ușurință de adversară pe finalul setului și a lăsat impresia că folosește meciul ca pe o ocazie în care pur și simplu își ajustează pașii și își verifică jocul pe iarbă. Apoi au intervenit problemele din startul celui secund. Simona a chemat trainerul în pauza dintre seturi, plângându-se de dureri la mușchiul trapez, pe care le indicase și în game-ul în care a servit pentru primul set, când a făcut două duble greșeli și și-a dus de câteva ori mâna în spate. După alte câteva îngrijiri în pauzele dintre game-uri, românca a decis să se oprească la 2-3, după ce tocmai ce recuperase break-ul, revenind de la 0-40. Pauză binevenită înainte de Wimbledon și câteva zile în plus de acomodare cu iarba londoneză.

“Am fost neîncălzită, iar mușchii au fost contractați. Fizioterapeutul mi-a spus că ar trebui să mă opresc, pentru că risc să se întâmple ceva mai rău. Dar voi fi în regulă la Wimbledon, nu e ceva grav”, a spus Simona, care n-a fost singură pe lista retragerilor la Hertogenbosch. Tot cu dureri la spate au mai abandonat și Vania King sau Carla Suarez Navarro.

“Cred că a fost un meci bun”, a mai declarat Simona, care va fi cap de serie numărul 3 la Wimbledon de săptămâna viitoare. Chiar dacă avea titlu de apărat la Hertogenbosch, Halep va rămâne pe locul 3 în clasamentul WTA începând de luni, cu 6.105 puncte.

Tot azi, la Hertogenbosch, Horia Tecău a câștigat duelul românilor de la dublu: Tecău/Rojer – Mergea/Draganja 6-3, 6-4, iar Horia și Rojer merge în semifinale. 

Între timp, la Wimbledon, Alexandra Dulgheru a pierdut în turul 2 de calificări, cu Melanie Oudin (4-6, 2-6), dar Andreea Mitu s-a calificat în ultimul tur al calificărilor, după 4-6, 6-3, 6-4 cu L. Kumkhum și o va întâlni, pentru un loc în premieră pe tabloul unui Grand Slam, pe Irina Falconi. 

 

 

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi