Gata cu zgura? Nicio problemă: Simona continuă să câștige

Adrian Țoca | 17 iunie 2013

Halep nu mai câștigase un meci pe iarbă din 2011. A făcut-o acum, la 48 de ore de la finala câștigată la Nurnberg, pe zgură, ajungând la 12 victorii în 14 meciuri.

Victoriile aduc alte victorii – n-ar putea fi potrivit în cazul Simonei Halep, care-și continuă seria de rezultate excelente, fie că-i zgură, fie că-i iarbă. Românca a avut de trecut un examen dificil azi, dar a făcut-o cu brio, calificându-se în turul 2 la Hertogenbosch în pofida faptului că abia dacă s-au împlinit 48 de ore de la triumful ei la Nurnberg.

În fapt, acesta a fost unul dintre cele două mari motive pentru care meciul de azi cu Annika Beck a fost unul mult mai greu decât pare. Organizatorii turneului olandez nu i-au făcut niciun fel de favor româncei, chit că, de regulă, în astfel de situații, un câștigător de trofeu din săptămâna anterioară este lăsat să debuteze ceva mai târziu în turneu. În cazul lui Halep, asta nu s-a aplicat, astfel că luni după-amiaza, Simona era din nou pe teren.

Al doilea motiv a fost trecerea bruscă de la zgură, suprafață pe care a obținut rezultatele bune din ultima perioadă, la iarbă. Poate că iarba n-o mai fi o suprafață atât de diferită precum în trecut, dar tot e nevoie de o ajustare. Simona n-a avut șansa să o facă, nu a avut când să se antreneze prea mult, așa că a trebuit să se obișnuiască din mers. Asta, în condițiile în care iarba nu e tocmai suprafața pe care ea să fi impresionat în trecut.

Din aceste două motive, e cu atât mai lăudabil rezultatul de azi: 6-1, 2-6, 6-3 pentru Simona, care ocupă de azi locul 45 mondial, un salt de 13 locuri după titlul de la Nurnberg. Ar putea îmbunătăți și mai mult această poziție în cazul în care va mai obține o nouă victorie. Următoarea adversară se va alege dintre Roberta Vinci, favorita 1, și Kaia Kanepi, o jucătoare valoroasă, dar inconstantă.

Simona, care are acum șansa unei zile de pauză, a ajuns la 12 victorii din ultimele 14 meciuri.

Tot la Hertogenbosch am mai înregistrat alte trei victorii românești azi. Irina Begu a trecut, tot în trei seturi, de belgianca Mestach, în vreme ce la dublu masculin ambii români au trecut mai departe. Max Mirnyi și Horia Tecău i-au învins pe Dlouhy/Ram, 6-3, 6-4, iar Florin Mergea și noul său partener, slovacul Filip Polasek, au câștigat cu același scor cu perechea belgiană Goffin/Norman. Dacă ambele perechi își câștigă meciurile din sferturi, în semifinale vom avea din nou o confruntare Mergea versus Tecău, cu miza un loc în finală.

Singurul eșec al zilei a venit pe tabloul de simplu masculin, unde Victor Hănescu a cedat la finalistul de la București, Garcia-Lopez. În calificările de la Wimbledon a cedat, în primul tur, și Victor Crivoi.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi