RG12 | Ziua 1, în imagini

Adrian Țoca | 27 mai 2012

RG12 | Ziua 1, în imagini

Roland Garros este oferit de

Mult așteptatul Roland Garros 2012 a început azi, cu primele 32 de meciuri. Hai să vedem cele mai interesante fotografii ale zilei.

Trofeul după care aleargă băieții. Șapte meciuri infernale vor trebui câștigate de cel care va avea privilegiul să ridice acest trofeu peste două săptămâni. Aproape nimeni nu ia în calcul alt nume în afara primilor trei jucători: Djokovic, Nadal, Federer.

Omul care a câștigat 6 dintre ultimele 7 ediții ale turneului, și care are o singură înfrângere la Paris, cea cu Robin Soderling. Rafa Nadal e gata să-și apere trofeul și să rămână singur în posesia recordului de cele mai multe trofee la Paris, record deținut acum la egalitate cu suedezul Borg. 

Sam Stosur (stânga) n-a stat mult la discuții cu britanica Baltacha, devenind una dintre primele câștigătoare ale acestei ediții. Finalistă acum doi ani, Stosur ar putea avea un cuvânt greu de spus și la ediția de anul acesta.

Fernando Verdasco (sus) și Fabio Fognini (jos), două dintre prezențele de culoare ale turneului, au început cu dreptul. Nando l-a eliminat în trei seturi pe belgianul Darcis, iar Fognini, tot în trei seturi, pe francezul Mannarino.

Campioană la Paris în 2009, când a câștigat finala cu Dinara Safina, Svetlana Kuznetsova nu mai e la nivelul de altădată, dar rămâne o jucătoare interesantă, capabilă să se resusciteze în orice moment. Rusoaica a trecut de croata Lucic, în primul tur la RG. 

Pentru Venus Williams, ca de obicei cu un echipament original, numai simpla prezență pe tablou este o performanță, după problemele medicale serioase pe care marea campioană americană le-a avut în ultimul an. Venus a avut un meci greu cu jucătoarea argentiniană Paula Ormaechea, dar a trecut cu bine, 4-6, 6-1, 6-3 în turul doi.

Ceva probleme medicale pentru Juan Martin Del Potro, care a avut nevoie de un bandaj mai strâns pe genunchiul stâng, dar masivul argentinian, considerat de mulți una dintre rarele alternative la primii patru jucători ai lumii, a trecut cu bine de un meci cu potențial de a deveni unul complicat, cel cu spaniolul Albert Montanes: 6-2, 6-7, 6-2, 6-1. 

Atmosfera relaxată de la Roland Garros s-a animat brusc cu ocazia meciului zilei, cel dintre Nicolas Mahut și Andy Roddick. Cumva previzibil, dată fiind recenta lui revenire după alte probleme medicale, Roddick n-a putut să-și pună în valoare jocul, cedând pentru prima oară în cinci meciuri în fața lui Mahut. A fost 6-3, 6-3, 4-6, 6-2 pentru Nicolas, o victorie gustată îndelung pentru un jucător mai degrabă cunoscut pentru înfrângerea dramatică suferită în acel meci maraton cu John Isner, la Wimbledon.

Jo-Wilfried Tsonga rămâne un personaj aparte pe orice teren, cu atât mai mult la Paris. După ce declarase, cu puțin timp înainte de startul turneului, că nu vede cum un jucător francez s-ar putea impune pe zgura de la Roland Garros, Tsonga parcă s-a chinuit, cel puțin în primul set al meciului cu mult mai slab cotatul Andrey Kuznetsov, să demonstreze că a avut dreptate cu acea declarație. Jo a pierdut manșa inaugurală, 1-6, dar a explicat ulterior că întotdeauna e foarte nervos la startul într-un turneu de Grand Slam.

Treptat, lucrurile au intrat în normal pentru Tsonga, care s-a impus în patru seturi, sărbătorind victoria în stilul pe care tot el l-a inventat.

Nu, Dominika Cibulkova nu e închisă nicăieri :) Slovaca privește, din spatele unui gard, antrenamentul lui Rafa Nadal.

Altă fostă campioană la Paris. Ana Ivanovic a câștigat primul și singurul ei Slam la Roland Garros 2008, iar debutul ei la ediția din acest an a fost aproape perfect: 6-1, 6-1 cu Arruabarena-Vecino, din Spania.

Pe scurt:

– Victor Hănescu a cedat, în cinci seturi, cu Pablo Andujar, într-un meci pe care românul l-a avut în mână la un moment dat. După ce a pierdut primul set, 6-1, Victor le-a câștigat pe următoarele două, 6-2, 6-1 și a condus cu 3-2 și avantajul serviciului în setul 4. Hănescu și-a pierdut serviciul în game-ul imediat următor, iar de acolo și până la final n-a mai luat decât un game: 6-1, 2-6, 1-6, 6-3, 6-1 pentru Andujar.

– Edina Gallovits a pierdut și ea cu Irina Falconi, după ce câștigase primul set. 3-6, 6-3, 6-1 pentru americancă.

– Alte victorii, la masculin, pentru Cilic, Roger-Vasselin, Ferrero, Wawrinka, Stebe, Muller (8-6 în decisiv cu Sijsling), Berrer (în cinci seturi cu Melzer), Devilder.

– La feminin au mai câștigat: Martinez-Sanchez, Safarova, Oudin, Kerber, Errani, Peer, Johansson, Wozniak, Pavlovic, Pfizenmaier, Glatch. 

 

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi