Florin Mergea reușește o nouă performanță importantă, e în semifinalele Turneului Campionilor la prima participare

Treizecizero | 18 noiembrie 2015

Echipa formată din Florin Mergea şi Rohan Bopana este prima calificată în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, după o a doua victorie în această săptămână. Într-o oră şi un sfert, cei doi au trecut de finaliştii de anul acesta de la Wimbledon şi US Open, Jamie Murray şi John Peers. Scorul, 6-3, 7-6.

La prima apariție la Turneul Campionilor, Florin Mergea face parte din prima echipă calificată în semifinalele turneului. Dacă ne uităm la clasament, este, poate, un rezultat surprinzător, dar cât de surprinzătoare este, de fapt, ascensiunea unuia dintre cei mai competenți jucători din întregul circuit de dublu? Era nevoie doar de un mix bun cu un partener potrivit, ceea ce Florin a găsit în cele din urmă la Rohan Bopanna, în pofida unui start luat târziu în această formulă. În rest, bagajul său tehnic superior îl ajută să devină un match-up prost pentru multe perechi cu experiență din circuit, cum se întâmplă, de exemplu, cu frații Bryan; victoria cu aceștia a fost confirmată azi cu o alta obținută în fața uneia dintre echipele care încearcă să termine anul pe primul loc în ATP Doubles Team Rankings. Murray și Peers au ajuns anul acesta în finalele de la Wimbledon și US Open și câștigaseră în prima rundă cu Fognini/Bolelli.

Derby-ul celor două perechi neînvinse s-a decis într-o oră și 17 minute. Florin și Rohan au salvat o minge de break din primul game, apoi au beneficiat de o dublă greșeală a lui John Peers în game-ul următor. Setul s-a decis, practic, în game-ul al treilea, când Mergea/Bopanna au salvat patru mingi de break, consolidând la 3-0, un avantaj confirmat până la final de set. În tiebreak-ul setului secund, Florin și Rohan au încheiat cu o serie de cinci puncte consecutive care le-a adus calificarea în semifinale cu o etapă înainte de finalul grupei. Îi vor întâlni, în runda finală, pe italienii Bolelli/Fognini, învinși de frații Bryan în etapa de azi.

O performanță admirabilă pentru Florin, care a profitat la maxim de cum s-au așezat piesele în puzzle; calificarea lor la Londra a venit pe ultima sută de metri, dar lucrul acesta ar trebui de asemenea interpretat ca o realizare, dacă luăm în calcul că el și Bopanna joacă împreună abia de la Casablanca, din aprilie. Au avut, totuși, timp să câștige împreună 31 de meciuri în acest an și să adune suficiente puncte ca să-și câștige locul în elita de la Londra. Acum sunt în postura de a ajunge în semifinale de pe primul loc din grupe, iar șansele lor arată bine pentru restul turneului.

Miercuri, Horia Tecău va încerca să aducă a patra victorie a românilor la acest turneu. Horia și Jean Julien Rojer se văd într-un super meci, programat în sesiunea de seară, cu Dodig și Melo. La simplu, programul zilei e dominat de revederea dintre Rafa Nadal și Andy Murray, prima de la finala de la Madrid, câștigată pe zgură de britanic. Andy are șansa de a mai reduce din diferența masivă a head-to-headului (6-15), în vreme ce Nadal va încerca victoria cea mai importantă (din punct de vedere al clasamentului adversarului) în acest sezon.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi