Florin Mergea i se alătură lui Horia Tecău în runda a treia la dublu: al patrulea meci direct al anului între cei doi!

Treizecizero | 29 mai 2015

Pentru al doilea meci la rând, Florin Mergea și Rohan Bopanna revin după pierderea primului set. Florin are de apărat o semifinală la Roland Garros, jucată anul trecut alături de Marin Draganja.

Roland Garros este oferit de

Cu emoții pentru al doilea tur la rând, dar dublul Mergea/Bopanna, campioni de Masters anul acesta, au ajuns în siguranță în turul al treilea la Roland Garros. Florin şi Rohan au trecut azi de nişte adversari dificili, perechea americană Krajicek/Young, în trei seturi, 3-6, 6-3, 7-5.

Programaţi ultimii pe Terenul 16, pe o vreme închisă şi răcoroasă, cei doi au început mai greu meciul, câştigând mai puţine puncte jucate pe serviciul doi decât adversarii şi nereuşind să convertească niciuna din cele 4 mingi de break avute in primul set.

În setul doi, lucrurile s-au mai reparat: au jucat mai bine şi la serviciu, şi la primire şi au reuşit să fructifice una din cele 4 mingi de break avute. Decisivul a fost o afacere disputată, cu trei breakuri (două de partea româno – indiană, unul de partea americană).

Asta înseamnă că vom avea o nouă reeditare a rivalității dintre Horia Tecău și Florin Mergea, cei doi întâlnindu-se pentru al doilea Grand Slam consecutiv. La Australian Open, Tecău a câștigat meciul jucat atunci în sferturi, la fel ca și următoarele două întâlniri, în turneele Masters de la Miami și de la Roma.

Învingătorii acestui meci, programat duminică, îi vor întâlni în sferturi pe învingătorii dintre Pospisil/Sock și Herbert/Mahut.

Nu mai avem reprezentante la dublu

La dublu feminin, ziua n-a curs la fel de bine: Irina Begu și Lara Arruabarrena s-au oprit în turul al doilea, învinse de Garcia/Srebotnik, 7-6, 6-4, în vreme ce Alexandra Dulgheru și Magdalena Rybarikova au cedat la Soler-Espinosa/Torro-Flor, 6-1, 6-0. Din păcate, aici s-a terminat prezența românească la dublu feminin. Afară de cele două fete la simplu, rămânem cu Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin și la mixt.

Româncele sunt la aceeași oră

Nu e tocmai programarea pe care ne-am fi dorit-o pentru cele două fete ale noastre rămase în turneu și care joacă în turul al treilea sâmbătă. Ambele au fost programate de organizatori de la ora 11:00, ora locală, cu o oră în plus acasă. Pentru meciul cu Francesca Schiavone, Andreea Mitu rămâne campată pe terenul al doilea, unde a bătut-o cu două zile în urmă pe Karolina Pliskova. Nu e clar dacă e un avantaj sau un dezavantaj: Andreea ar putea beneficia de lipsa presiunii suplimentare cu care vine un teren mai mare (vorbea, zilele trecute, despre experiența de anul trecut de la RG, când i s-a părut dificil pe un ShowCourt), dar Schiavone știe să capteze energia audienței la fel de bine pe un teren mic precum o face și pe cele mari.

De la aceeași oră, Irina Begu inaugurează sesiunea de pe Philippe Chatrier pentru meciul cu Petra Kvitova, a doua întâlnire a anului între cele două. Așa că fanii vor trebui să se împartă între stream-uri sau să aleagă. 

Programul de mâine de pe Court 1 se încheie cu un meci-popcorn. La dublu mixt, Horia Tecău și Katarina Srebotnik îi întâlnesc pe favoriții 8, legenda elvețiană Martina Hingis și unul dintre cei mai longevivi și apreciați jucători de dublu, veteranul indian Leander Paes.

Ce e de văzut în restul programului

Din păcate, unul dintre cele două meciuri vedetă ale zilei este pus de asemenea la concurență cu meciurile româncelor. Andy Murray și Nick Kyrgios se întâlnesc de la ora 12:00, ora României, pe Suzanne Lenglen. E o confruntare captivantă între forma excelentă a lui Andy Murray, în continuare neînvins pe zgură anul acesta, și explozia lui Nick Kyrgios, în plus odihnit după un tur pe care nu l-a jucat. 

Celălalt meci vedetă al zilei este întâlnirea dintre Serena Williams și Victoria Azarenka, din turul al treilea feminin, care închide programul zilei pe Chatrier. Serena și Vika s-au văzut recent la Madrid, unde, deși a avut victoria în mână, Azarenka a ratat multiple mingi de meci. Serena conduce cu 15-3 head-to-head-ul cu una dintre rarele jucătoare care i-au dat de mai multe ori în ultimii ani o replică puternică. Pe zgură e 3-0, iar la Paris cele două n-au mai jucat niciodată.

Nadal și Djokovic sunt, de asemenea, în programul zilei, ei doi înfruntându-i pe Kuznetsov și pe Kokkinakis. Rafa își face și el vizita anuală pe Lenglen, în vreme ce Djokovic revine pe arena principală.

 

prezintă bilanțul românilor

  • Irina Begu – Petra Kvitova și Andreea Mitu – Francesca Schiavone sunt sâmbătă, de la ora 12:00
  • Suntem siguri că vom avea un român în sferturi la dublu: Horia și Florin sunt față în față, duminică
  • Scorul general al întâlnirilor all-time Tecău-Mergea, indiferent de parteneri: 6-1

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi