Fast
Trofeu pentru Florin Mergea!

Florin Mergea câștigă titlul la Barcelona alături de Aisam Qureshi, la exact un an de la ultimul titlu

Treizecizero | 30 aprilie 2017

Florin Mergea are din nou motive de bucurie, după o perioadă în care a așteptat încrezător rezultatele bune: Florin a câștigat finala de la Barcelona, alături de Aisam Qureshi, primul titlu al celor doi, la al patrulea turneu de când au început să joace împreună. A fost 6-4, 6-3 contra perechii germano-austriece Philipp Petzschner/Alexander Peya, într-un meci decis în principal de schimbarea rapidă de momentum din primul set: la 4-4, Florin și Aisam au salvat trei mingi de break consecutive, apoi au făcut prompt break, luând și setul. Tot un break cu un timing bun a decis și setul al doilea, aducându-le trofeul celor doi. De altfel, în tot meciul, Florin și Aisam au salvat nouă mingi de break. „Cred că în tot turneul am jucat bine punctele mari”, a spus Qureshi. „N-aș putea fi mai fericit. Am muncit din greu și știu că și el a făcut la fel”.

Florin obține astfel al șaptelea titlu de dublu al carierei în ATP (recordul carierei în finale este de 7-8) și primul după exact un an. În aceeași săptămână a calendarului 2016, el și Horia Tecău câștigau titlul la București. Cum turneul din România s-a mutat în acest an, cei doi români au participat săptămâna aceasta la Barcelona, un turneu de categoria 500. S-au și întâlnit în semifinale, ocazie pentru Florin să oprească seria înfrângerilor în confruntările cu Horia: el și Qureshi au trecut de Tecău/Rojer cu 6-3, 5-7, 14-12. Scorul confrutărilor dintre cei doi în ATP, indiferent de parteneri, este de 10-2 în favoarea lui Tecău.

Altă victorie foarte bună a fost și cea din sferturile de finală, când i-au învins pe principalii favoriți, Kontinen și Peers.

Titlul vine într-un moment bun pentru Mergea, care jucase ultima finală anul trecut, la Rio. Tot de atunci lucrurile n-au mai mers atât de grozav. Pe rând: asumarea finalului parteneriatului cu Bopanna, apoi problemele de sănătate din intersezon și rezultatele nesatisfăcătoare cu Dom Inglot. O serie nefastă căreia Florin i-a pus punct azi.

“Pentru mine e prima dată aici și e un privilegiu să joc la acest turneu, abia aștept să mă întorc”, a spus el.

https://twitter.com/bcnopenbs/status/858667153414901761

Românii în 2017 

Titluri

Horia Tecău (Dubai, cu JJ Rojer) – dublu
Raluca Olaru (Hobart, cu Olga Savchuk) – dublu
Monica Niculescu (Biel, cu Su-Wei Hsieh) – dublu
Florin Mergea (Barcelona, cu Aisam Qureshi) – dublu

Finale

Monica Niculescu (Hobart)
Raluca Olaru (Shenzhen, cu Olga Savchuk) – dublu

 

Foto: SportPictures