Final trist după două zile de tenis grozav, dar fetele au luptat: România pierde cu Cehia în decisivul de dublu. Ne vedem la baraj

Camelia Butuligă | 7 februarie 2016

România a pierdut meciul cu Cehia cu 3-2, după ce fetele au fost învinse în meciul de dublu: Raluca Olaru și Andreea Mitu s-au înclinat în fața perechii Karolina Pliskova / Barbora Strycova în două seturi, 6-2, 6-3.

România a pierdut meciul cu Cehia cu 3-2, după ce fetele au fost învinse în meciul de dublu: Raluca Olaru și Andreea Mitu s-au înclinat în fața perechii Karolina Pliskova / Barbora Strycova în două seturi, 6-2, 6-3. 

Karolina Pliskova a fost MVP-ul weekendului, cu două victorii la simplu și contribuție importantă la dublu. Victoriile României au fost aduse la simplu, de Monica Niculescu și Simona Halep, ambele învingând-o pe Petra Kvitova. 

Semifinalele Fed Cup 2016 vor fi Elveția – Cehia și Franța – Olanda.

România, care-și vede oprită o serie de șapte victorii consecutive în Fed Cup, va juca la barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială a Fed Cup în această primăvară, pe 16-17 aprilie, cu una dintre țările învingătoare în Grupa Mondială II.

De ce nu a jucat Monica

Monica a explicat, în conferința ei de presă, că oboseala a împiedicat-o să intre la dublu: “Sunt destul de obosită, sper să înțeleagă lumea. Pentru mine a fost mai greu decât pentru Pliskova, care nu aleargă la fel de mult, care adună multe puncte rapid, cu serviciul. Am discutat împreună și am decis că asta (Andreea Mitu/Raluca Olaru n.a.) e cea mai bună echipă. Fetele sunt fresh, s-au antrenat foarte bine la dublu.” Ulterior, în conferința de presă de după înfrângerea de la dublu, Alina Tecșor-Cercel a confirmat că Monica nu era aptă din punct de vedere fizic pentru încă un meci și a preferat să trimită în teren o echipă aptă. „Cred că, ținând cont de circumstanțe, am trimis echipa cea mai bună din ce aveam la dispoziție”. 

***

Weekendul acesta am câştigat-o pe Monica jucătoarea de simplu, dar am pierdut-o pe Monica jucătoarea de dublu. Cu echipa descompletată de accidentări şi cu opţiunile pentru simplu mult reduse, căpitanul nejucător a trebuit să facă o alegere. Varianta pe care a ales-o a funcţionat, dar nu până la capăt. A fost o sarcină mult prea grea pentru perechea Raluca Olaru/Andreea Mitu să câştige meciul contra mai experimentatelor Barbora Strycova şi Karolina Pliskova.

Barbora a avut o zi incredibilă şi a fost efectiv de netrecut la fileu. Am pierdut şirul intercepţiilor reuşite de ea, iar când fetele au încercat să o depăşească cu loburi, s-a ajustat repede şi a făcut puncte cu smashuri. Pliskova şi-a făcut datoria din spate şi de la serviciu, punctele ei forte. În plus, echipa lor a arătat mai sudată şi mai îndrăzneaţă decât a noastră, un pic copleşită poate de miza meciului.

Rămânem cu tristeţea unui sfârşit puţin cam brusc faţă de luptele lungi şi pline de adrenalină ale acestor două zile, însă când se trage linia, contează cine performează mai bine pe tot parcursul întâlnirii.

Căpitanul ceh, hârşit prin multe ediţii de Fed Cup, ne-a tot reamintit la conferinţele de presă că se joacă două zile şi cinci meciuri. A avut dreptate: echipa cehă a fost mai bună. Nu cu mult mai bună, dar mai bună. Îi felicităm şi ne dorim să ne mai revedem.

Totuşi, am avut parte de două zile de tenis la cel mai bun nivel, într-o sală şi o atmosferă excelente, într-un oraş nou pe harta tenisului. Până la urmă asta contează: ca Fed Cup să fie folosită pentru a populariza tenisul, chiar dacă România pierde. Apropo de rezultate: în primăvară avem o nouă întâlnire. Caravana Fed Cup merge înainte.

Fotografii: Călin Ilea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi