Final de aventură pentru Monica la Australian Open, rămânem cu Sorana

Adrian Țoca | 20 ianuarie 2012

Final de aventură pentru Monica la Australian Open, rămânem cu Sorana

Monica Niculescu n-a putut produce marea surpriză a turului trei în competiţia feminină. După două victorii muncite în faţa  celor două jucătoare franceze, Alize Cornet şi Pauline Parmentier, Niculescu a ajuns faţă în faţă cu liderul mondial, daneza Caroline Wozniacki, în faţa căreia pierduse precedentele două confruntări directe. Nici a treia n-a fost cu noroc, Caroline făcând un meci foarte robust, mai bun şi mai convingător decât precedenta ei apariţie, cea din turul secund.

A fost 6-2, 6-2, în 76 de minute. Wozniacki s-a adaptat bine jocului adesea incomod al Monicăi, lovind 23 de lovituri direct câştigătoare (14 pentru Monica) şi comiţând doar 13 erori neforţate. Caroline a variat foarte mult, venind şi de 25 de ori la fileu, şi, per ansamblu, a jucat de fiecare dată foarte inspirat, nelăsând-o deloc pe Niculescu să intre într-o o serie consistentă de puncte.

Credit Monicăi pentru efort şi pentru că a luptat până la capăt. La 5-1 pentru Wozniacki în setul 2, jucătoarea noastră a reuşit să facă break cu o lovitură direct câştigătoare, la a patra tentativă, dar, încă o dată, Caroline a ridicat nivelul, reuşind să închidă meciul în game-ul imediat următor.

A fost pentru prima oară când Niculescu s-a confruntat cu un lider mondial în exerciţiu. Monica vine după un sezon 2011 foarte reuşit, punctele maxime pentru ea fiind turul 4 la US Open şi finala de la Luxembourg, pierdută la Azarenka.  

Eşec dureros pentru Dulgheru la dublu

Eliminată la simplu, Monica Niculescu va continua în proba de dublu, alături de Irina Begu, cele două având şanse bune de a trece de următorul lor meci, cel cu Grandin /Uhlirova. În schimb, Alexandra Dulgheru a părăsit şi turneul de dublu, ea pierzând, împreună cu partenera sa, Virginie Razzano, la cuplul Raymond/Huber, favorite 2, cu un incredibil 6-0, 6-0.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi