Ferrer câştigă titlul la Buenos Aires, Raonic, oprit de Melzer

Adrian Țoca | 26 februarie 2012

Ferrer câştigă titlul la Buenos Aires, Raonic, oprit de Melzer

Singurul turneu de 500 al săptămânii, cel disputat la Memphis, a avut parte de un campion neaşteptat. Austriacul Jurgen Melzer a fost cel care a ridicat trofeul, după ce l-a învins în finală pe Milos Raonic, 6-4, 7-6, oprind astfel seria canadianului. Raonic a jucat cea de-a treia finală a sa în 2012, câştigându-le pe precedentele două (Chennai, San Jose). Singura înfrângere a lui Raonic în acest an a fost cea cu Lleyton Hewitt, în turul 3 al AO 2012. De atunci, el a câştigat nu mai puţin de 19 seturi consecutive, serie care l-a dus în a doua sa finală consecutivă la Memphis, precedenta, anul trecut, fiind de asemenea pierdută, cu Roddick.

Rezultatele remarcabile ale canadianului fac şi mai  preţioasă victoria lui Melzer, un ghinionist al finalelor, dar un specialist al meciurilor împotriva jucătorilor cu serviciu deosebit de puternic. Este abia al 4-lea turneu câştigat de austriac, din 11 finale. Săptămâna lui Melzer a fost punctată de victorii pe muchie. I-a eliminat cu un tiebreak în decisiv pe primii doi adversari (Istomin, Dodig), apoi i-a scos pe Isner şi pe Stepanek. Cu acest succes, Jurgen, acum pe 38 în lume, va urca în jurul locului 22.

Ferrer: nouă din nouă cu Almagro

Probabil că Nicolas Almagro vede roşu în faţa ochilor când aude de David Ferrer. Conaţionalul său este piaza rea a lui Almagro, Nicolas nereuşind şi pace să găsească o modalitate de a-l învinge. Aşa s-a întâmplat şi în finala de la Buenos Aires, un duel al favoriţilor 1 şi 2. Almagro a câştigat primul set, 6-4, dându-şi speranţe că va întrerupe seria negativă şi va putea să-şi apere trofeul cucerit anul trecut. Numărul 5 mondial a revenit însă, câştigând următoarele două seturi, 6-3, 6-2, pentru al doilea său titlu al anului, după Auckland, şi al 13-lea titlu al carierei (alte 14 finale pierdute).

 

Pentru Almagro, a fost a cincea finală pierdută, el având 11 titluri în palmares. Cum spuneam, scorul meciurilor directe dintre cei doi a devenit acum 9-0 în favoarea lui Ferrer, patru dintre acestea fiind în finale! David a mai triumfat în faţa lui Nicolas, afară de meciul de azi, la Bastaad 2007, Valencia 2008 şi Acapulco 2011. 

Cei doi sunt favoriţi 1 şi 2 şi săptămâna viitoare, la Acapulco, şi nu ar fi exclusă o nouă întâlnire între cei doi.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi