Federer și Nadal, puși de Forbes acolo unde merită: pe lista celor mai puternice staruri

Adrian Țoca | 17 mai 2012

Federer și Nadal, puși de Forbes acolo unde merită: pe lista celor mai puternice staruri

Topul realizat de Forbes, care cuprinde cele mai influente și puternice 100 de staruri din entertainment, îi cuprinde și pe deja legendarii rivali Roger Federer și Rafael Nadal.

Alcătuirea “Celebrity 100” a luat în calcul câștigurile celor vizați, precum și un indice de vizibilitate în media. Personalitățile de pe listă vin din lumea filmului și a televiziunii, din muzică, din fashion sau din sport.

Roger Federer este cel mai bine clasat jucător de tenis, pe locul 31, iar despre el Forbes scrie că “are cel mai impresionant portofoliu de contracte publicitare din lumea sportului”. Federer are contracte cu nouă sponsori, printre care și deal-uri pe termen lung cu Nike, Rolex, Wilson sau Credit Suisse. Toate aceste contracte îi aduc elvețianului mai bine de 30 de milioane de dolari anual, în vreme ce Roger primește cel puțin 1 milion de dolari pentru evenimentele demonstrative la care ia parte. Federer nu deține numai recordul de Slamuri câștigate, 16, ci și pe acela al câștigurilor exclusiv din tenis, peste 70 de milioane de dolari. 

| Citește, aici, o listă cu câteva dintre cele mai impresionante recorduri sportive ale lui Federer.

Despre Rafael Nadal, Forbes spune că “și-a câștigat locul printre cei mai mari jucători de tenis ai tuturor timpurilor”. Spaniolul, care a încheiat vreme de șapte ani consecutivi clasamentul ATP pe unul dintre primele două locuri, a adunat 48 de milioane de euro din premii, al doilea din acest punct de vedere, după Federer. Portofoliul de sponsori ai lui Nadal include branduri precum Nike, Babolat, Kia Motors, Richard Mille și Bacardi. 

| Citește: Adevărurile lui Nadal: despre dopaj, despre probleme, despre al șaptelea titlu la RG, despre Novak

În top se regăsesc și trei tenismene: Maria Sharapova este pe poziția a 71, iar rusoaica se poate lăuda cu titlul de cea mai bine plătită sportivă din lume: ea câștigă mai mult din afara terenului decât de pe teren. Sharapova are contracte cu Evian, Head, Nike, Samsung, Tag Heuer sau Tiffany.

Pe 77 o regăsim pe Serena Williams, singura jucătoare care a depășit 35 de milioane de dolari din premii în întreaga carieră, și care are contracte cu Nike, Gatorade sau Wilson. În fine, pe 87 o găsim pe Li Na, prima jucătoare din China care a câștigat un turneu de Grand Slam, triumf după care au venit și contractele pentru Li. Babolat, Nike, Samsung, Mercedes, ca și câteva companii chineze, o au sub contract pe Li Na.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi