Federer – Roddick şi Sharapova – Wozniacki, în două demonstrative, luni, la Madison Square Garden

Adrian Țoca | 2 martie 2012

Federer – Roddick şi Sharapova – Wozniacki, în două demonstrative, luni, la Madison Square Garden

Tenisul revine într-una dintre cele mai impunătoare locaţii din lume destinate divertismentului şi sportului, Madison Square Garden. Evenimentul este denumit “BNP Paribas Showdown” şi prevesteşte o lună de tenis de cel mai înalt nivel pe tărâm american. BNP Paribas Open şi Sony Ericsson Open, sau, mai simplu, Indian Wells şi Miami.

În primul dintre cele două meciuri programate luni seara, la MSG, adversare vor fi Caroline Wozniacki şi Maria Sharapova, două foste lidere mondiale. Meciul vedetă îi va readuce faţă în faţă pe Roger Federer şi Andy Roddick, doi mari rivali în ultimii 10 ani.

Caroline Wozniacki este fostul lider mondial al fetelor, ea pierzându-şi statutul după Australian Open. A câştigat 18 titluri în carieră. La rândul ei, Maria Sharapova a fost şi ea numărul 1 în patru perioade diferite. Spre deosebire de Woz, rusoaica a triumfat în 3 Slam-uri, câte unul la Australian Open, US Open şi Wimbledon.

Cele două s-au întâlnit în cinci rânduri în circuit, Sharapova conducând cu 3-2. În schimb, cei doi băieţi s-au întâlnit în nu mai puţin de 23 de meciuri oficiale, Federer câştigând 21 dintre acestea, printre care şi patru finale de Grand Slam, trei la Wimbledon şi una la US Open. Dintre acestea, memorabilă este finala de la Wimbledon 2009, când Federer s-a desprins cel mai greu de Roddick, învingându-l cu 16-14 în decisiv, într-un meci epic, de patru ore şi 16 minute. 

Madison Square Garden găzduieşte evenimente sportive de cea mai mare anvergură de mai bine de 80 de ani. Turneele Campionilor au avut loc acolo, ale băieţilor între 1977-1989, iar cele ale fetelor, între 1979-2000.

Nadal va juca pe Santiago Bernabeu. Federer a refuzat invitaţia

Nici Rafa Nadal nu duce lipsă de astfel de evenimente din program, în pofida unui an foarte intens. Campionul de la Roland Garros va disputa un meci caritabil pe 14 iulie, contra unui adversar care încă nu a fost stabilit, locaţia fiind chiar Santiago Bernabeu. Meciul va face parte din festivităţile organizate de Real Madrid, club care împlineşte 110 ani, şi al cărui suporter Nadal este. Încasările vor fi împărţite între fundaţiile celor două părţi implicate, Real Madrid şi Rafa Nadal. 

Deşi presa spaniolă a dat drept sigură prezenţa lui Federer ca adversar pentru Rafa în acest meci, managerul elveţianului a afirmat contrariul, anunţând că Roger a refuzat propunerea meciului. 

“Evenimentul ar fi fost cu adevărat unic, însă data la care e programat nu e una convenabilă pentru Roger”, a spus Tony Godsick, managerul lui Federer, invocând momentul “mort” în care a fost pus meciul, imediat după Wimbledon şi înainte de Jocurile Olimpice de la Londra.

Opţiunea doi ar fi David Ferrer, conform lui Toni Nadal. Organizatorii încercau să doboare, cu ocazia asta, recordul de afluenţă la un meci de tenis, stabilit de Kim Clijsters şi Serena Williams la un demonstrativ în Belgia care a adunat 35.681 de spectatori pe stadionul Roi Baudouin. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi