Federer rămâne lider, Coric mai face o victimă, Venus revine în semifinale la Indian Wells după 17 ani

Radu Marina | 16 martie 2018

Turneul de la Indian Wells și-a stabilit azi-noapte și ultimii semifinaliști: Roger Federer vs Borna Coric și Venus Williams vs Daria Kasatkina, adică un Viitor vs. Legende în ambele circuite.

Dacă Federer și Venus au mai adăugat puțină greutate carierelor lor odată cu calificarea în semifinale  (a 11-a pentru Federer la IW, a treia pentru Venus, după o pauză de 17 ani), Borna Coric și Daria Kasatkina au bifat cel mai notabil rezultat al lor și prima semifinală la un astfel de turneu.

Cu victoria în două seturi în fața lui Hyeon Chung, 7-5, 6-1, Roger Federer și-a asigurat poziția de lider mondial până după Indian Wells, dar și egalarea celui mai bun start de sezon din 2006 încoace, cu 16 victorii consecutive. Pentru Federer, meciul cu Chung a fost o provocare doar până la un punct, mai exact până la finalul primului set. Până aici, sud-coreanul s-a ținut bine, a lovit curajos, a avut o revenire de la 0-3 la 3-3 și nu părea să fie deranjat de jocul elvețianului. Doar că atunci se întâlnește un super jucător cu multă experiență și unul la început de drum, diferența e dată de micile detalii și de modul în care reușești să-ti iei șansele. La 6-5 Chung a clipit, Federer a fugit cu setul. La începutul setului doi, Chung a avut 4 mingi de break; dar nu și-a putut lua șansele. Privit din tribune de Pete Sampras, Federer s-a dezlănțuit, iar până la final noul nr. 1 asiatic a mai făcut un game.

Pentru Federer urmează tot un jucător din generația nouă. Va juca pentru finală cu Borna Coric (s-au întâlnit o singură dată, la Dubai acum doi ani, cu victoria elvețianului). Croatul a ajuns în prima semifinală Masters după o victorie mare cu Kevin Anderson, reușită la limită: 2-6, 6-4, 7-6, a doua victorie vs. top 10 pentru croat în acest an.

E cel mai mai important rezultat al carierei lui Borna, dar mai important de atât e cum a obținut-o: a reușit să revină de la 2-4 în decisiv în fața unui jucător în formă, care până la acel moment își pierduse serviciul de două ori tot turneul și care îl bătuse anterior de trei ori în trei meciuri, fără să câștige set.

Trecând spre tabloul feminin, Venus Williams a învins-o în două seturi clare (6-2, 6-3) pe Carla Suarez Navarro, iar Daria Kasatkina și mai clar pe Angelique Kerber (6-0, 6-2).

Astfel, Venus Williams se întoarce după 17 ani în semifinale la Indian Wells, pe când Daria Kasatkina confirmă perioada foarte bună prin care trece și izbutește cel mai bun rezultat al carierei.

Meciurile celor două din sferturi au dat acea impresie puternică de ,,prea bună astăzi, prea puternică pentru adversara ei.” Dacă la Venus lucrurile au fost câtuși de puțin echilibrate, Kasatkina a înlăturat orice dubiu și nu a dat absolut nicio șansă nemțoaicei, executând totul așa cum și-a dorit. Kerber a părut mai mult ca oricând incomodată de spinul rusoaicei și de loviturile lungi, și nici condițiile, în care Daria se simte ca peștele în apă, n-au avantajat-o. Nu a putut dicta deloc cu lovitura de forehand, iar asta a iritat-o, a forțat și a greșit mult.

Deși tocmai obținuse una din cele mai importante rezultate, Kasatkina a rămas calmă, modestă și cu picioarele pe pământ la conferința de presă. Asta-i firea ei, care i-a adus mulți fani recent, dar a ținut parcă să reamintească: ,,Acum nu vreau ca oamenii să se gândească că sunt o persoană specială. Sunt doar un om normal care iubește fotbalul și mâncarea bună. Și care joacă și tenis. Atât.”

Semifinala dintre Venus și Kasatkina va fi a treia întâlnire între cele două, iar meciul promite. Ultimele două meciuri (Auckland cu victoria Dashei, Wimbledon cu victoria lui Venus) au fost de trei seturi, punctul culminant fiind acel 10-8 în decisiv, la Wimbledon.

Meciul e programat azi, primul în sesiunea de noapte, de la ora 4.00 AM, ora României. Întâlnirea dintre Simona Halep și Naomi Osaka (3-0 H2H) urmează imediat după.

Ziua s-a încheiat la Indian Wells cu o scurtă ceremonie de retragere a lui Tommy Haas, care și-a anunțat formal despărțirea de cariera de jucător. Deja la al doilea an ca director al turneului de la Indian Wells, Haas pune capăt unei cariere grozave, în care a atins locul 2 în lume și a câștigat 15 titluri, dar care a fost afectată de o sumedenie de accidentări grave. În ciuda acestui lucru, Haas s-a încăpățânat să revină din nou și din nou și să o ia de la capăt; nu mai departe de anul trecut a fost unul dintre foarte puținii care l-au bătut pe Federer în ultimele 15 luni.

Bunul său amic elvețian i-a fost alături lui Haas la ceremonie.

https://twitter.com/BNPPARIBASOPEN/status/974518681081294849

https://twitter.com/BNPPARIBASOPEN/status/974631383539752961

https://twitter.com/doublefault28/status/974494742296842240

 

***

Nou în 30-0 Shop

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – se întoarce în ediția a doua! Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar. Și, în spiritul locului, am pregătit și câteva bunătăți extra 🙂

Noua ediție vine cu:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum, cu peste 120 de imagini realizate de unii dintre cei mai buni fotoreporteri din lume;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți un exemplar de AICI. Poate fi un cadou perfect sau un obiect de colecție, de o valoare emoțională aparte peste ani!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi