Exclusiv | Horia și Robert: “Prima finală de la Wimbledon a fost un moment șocant pentru noi!”

Treizecizero | 10 noiembrie 2012

Exclusiv | Horia și Robert: “Prima finală de la Wimbledon a fost un moment șocant pentru noi!”

Ultimul punct câștigat, o îmbrățișare călduroasă. Apoi mersul la fileu, salutul publicului și ieșirea din turneu, la propriu și la figurat. Rutina de după meci. Pentru ultima oară. Horia și Robert nu mai sunt parteneri. Nu e deloc un moment ușor pentru ei, orice s-ar zice. Dar sunt mândri de rezultatele obținute împreună. Au și de ce. Și ne-au spus și nouă asta. În momentele de după ultimul meci, Horia Tecău și Robert Lindstedt au vorbit cu Treizecizero.ro,  într-un interviu mai relaxat, despre parteneriatul lor.

 

Treizecizero.ro: Cum caracterizezi parteneriatul Lindstedt – Tecău?

Robert Lindstedt: A fost unul de succes, în mod cert. Amândoi am avut de câștigat din timpul petrecut împreună și sunt mândru că am pătruns în primii zece jucători ai lumii împreună.

Horia Tecău: Progres este cuvântul care îl definește cel mai bine. Când am început să joc cu Robert eram fericit că prind loc pe tablou la un turneu din seria Challenger. La primul turneu jucat împreună, la Miami 2010, am fost ultima echipă acceptată pe tablou. Acum, la final de drum, am jucat la Turneul Campionilor din postura de a patra echipă a lumii. A fost o ascensiune grozavă!

Treizecizero.ro: Cum îți vezi acum fostul partener?

Robert Lindstedt: Horia este cu siguranță unul dintre cei mai buni prieteni pe care îi am.

Horia Tecău: Robert este un tip care trăiește extrem de intens viața. Într-un sport în care toți își doresc să fie cât mai echilibrați, Robert este o pată de culoare! Probabil roz sau neagră, în funcție de dispoziție (râde).

Treizecizero.ro: Care este cel mai frumos moment petrecut împreună?

Robert Lindstedt: Prima finală de la Wimbledon a fost un eveniment șocant pentru noi, chiar nu ne așteptam la așa ceva. Dar cel mai frumos moment rămâne titlul de la Cincinatti din acest an.

Horia Tecău: Seara de după victoria de la Bastad din 2012. Veneam imediat după cea de-a treia finală pierdută la Wimbledon și a fost un moment foarte plăcut. Am ieșit în oraș cu prietenii lui și am simțit că ne-am revenit complet.

Text și Foto: Radu Restivan / Londra

Treizecizero.ro: Dar cel mai dificil moment?

Robert Lindstedt: Despărțirea, chiar a fost un moment greu când ne-am spus “La revedere” după meciul cu Marray/Nielsen.

Horia Tecău: Ultimele două luni din acest an, adică turneele de la Paris, Shanghai și Beijing. Am vrut să terminăm colaborarea în forță, însă problemele de sănătate ale lui Robert și-au spus cuvântul. Cel mai dificil a fost când a trebuit să abandonăm în primul meci de la Paris.

Treizecizero.ro: Cu ce ai rămas despre România/Suedia?

Robert Lindstedt: Oamenii din România sunt extrem de primitori și amabili, m-am simțit ca acasă de fiecare dată când am venit la București. Și cu siguranță o să îmi fie dor de fetele din România, poți să scrii chiar așa! Deși văd că majoritatea mă caută pe Facebook deja, ceea ce e bine (zâmbește).

Horia Tecău: Suedezii fac niște chiftele senzaționale! Și turneul de acolo (n.r. Bastad) este incredibil, nu degeaba a fost votat turneul anului de atâtea ori (n.r. la categoria ATP 250).

 

 

Citește și: 

“It all ends here” pentru Horia și Robert. Și a fost frumos

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi