Eşec dureros pentru fetele noastre în ultimul meci cu Polonia

Adrian Țoca | 3 februarie 2012

Eşec dureros pentru fetele noastre în ultimul meci cu Polonia

Din păcate, de data asta fetele noastre n-au mai avut motive să zâmbească la finalul meciului – foto: facebook.com

România a jucat cu Polonia în ultimul meci din grupa D a Fed Cup,  Zona Euro-Africană, o confruntare care avea ca miză  locul 1 în grupă şi calificarea în barajul pentru promovare. Ambele echipe îşi câştigaseră precedentele două meciuri din grupă, cu Croaţia şi cu Luxemburg, aşa că învingătoarele luau totul.

Şi lucrurile au început cum nu se poate mai bine pentru noi. În primul meci, Simona Halep a întâlnit-o pe numărul 2 din echipa Poloniei, Ursula Radwanska. A fost un meci greu pentru Simo, însă românca s-a agăţat de fiecare minge, luptând cu determinarea cu care ne-a obişnuit şi tranşând meciul în două seturi: 7-6, 6-4.

Meciul doi le-a opus pe Irina Begu şi pe Agnieszka Radwanska, numărul 6 mondial şi o jucătoare cu o creştere de nivel remarcabilă în ultimele luni. Experienţa superioară a polonezei şi-a spus cuvântul, jucătoarea care a ajuns până în sferturile recent încheiatului Australian Open câştigând cu 6-1, 6-3.

Astfel, totul s-a decis în confruntarea de dublu. Cele patru jucătoare au revenit pe teren şi din nou începutul le-a favorizat pe românce, care au făcut primele break-ul în setul inaugural. La 4-2, Polonia a revenit, recuperând serviciul pierdut, însă Irina şi Simona au lovit imediat, făcând iarăşi break şi închizând apoi setul: 6-4.

Ce a urmat apoi a fost însă ca un coşmar pentru tabăra română. Scăderea de ritm a fetelor noastre, oarecum normală după vârful atins la finele primul set, le-a permis polonezelor să se desprindă uşor, ele începând o serie de game-uri interminabilă. A fost 6-0 în setul doi, şi totul urma să se joace în setul decisiv.

Game-ul vital a fost primul. România a avut două mingi de break, ambele ratate, Simona şi Irina irosind şansa revenirii în meci. Pe serviciul imediat următor s-a jucat un nou game foarte lung, cu multe egalităţi, şi tot surorile Radwanska l-au tranşat şi pe acesta. Din acest moment, totul s-a rupt pentru românce, iar meciul s-a terminat cu 4-6, 6-0, 6-0 pentru Polonia, care se califică mai departe.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi