Drop Shots: Simona, cea mai căutată pe Google în România

Treizecizero | 16 decembrie 2014

Saltul fantastic de popularitate reușit de Simona Halep în 2014 se reflectă și în căutările făcute de români pe Internet.

Simona Halep, cea mai căutată pe Google. Saltul fantastic de popularitate reușit de Simona Halep în 2014 se reflectă și în căutările făcute de români pe Internet. Google a dat publicității tradiționalul raport despre căutările făcute de-a lungul anului care se termină, iar cele din România sunt dominate clar de către Simona. Numele ei a fost cel mai căutat de pe tot Internetul Românesc, depășind chiar și cuvinte de căutare foarte populare, precum „iPhone 6” sau „Rezultate Bacalaureat”.

Imaginea de ansamblu e și mai importantă. O știam cu toții, dar acum e confirmată și de cifre oficiale: datorită Simonei, interesul în jurul tenisului a crescut spectaculos în România. Iar rezultatele românești au susținut interesul fanilor.  

Spre exemplu, în topul celor mai căutate 10 evenimente sportive de către utilizatorii români de Internet, trei sunt din tenis: Wimbledon, pe locul 2, Roland Garros, locul 5 și Turneul Campioanelor, locul 10. Asta în condițiile în care Campionatul Mondial de fotbal a fost, de înțeles, pe primul loc.

Simona Halep e prima și în topul celor mai căutate persoane.

În rezumat, pe lângă calitatea de „Most Searched Term in Romania”, lista distincțiilor neoficiale adunate de Simona mai cuprinde:

– cea mai căutată jucătoare pe site-ul WTA
– locul 2 în Topul Popularității, topul celor mai votate jucătoare de către cititori
– votată de public drept Jucătoarea Anului (titlu câștigat, în urma voturilor presei, de către Serena Williams)
– cel mai frumos punct al anului (cel cu Flipkens, de la Cincy)
– cel mai frumos meci al anului într-un turneu de Slam (cel cu Sharapova)

Tomas Berdych și-a anunțat noul antrenor. Aflat într-un moment de răscruce, în care simte că trebuie să schimbe ceva pentru a ține pasul cu plutonul fruntaș, jucătorul ceh s-a reorientat după eșecul discuțiilor cu Ivan Lendl, cel pe care și l-a dorit foarte mult în calitate de antrenor. Numai că fostul tehnician al lui Andy Murray nu are de gând să revină în circuit prea curând, ocupat fiind cu proiectele personale care îl împiedică să călătorească prea mult.

Chiar dacă l-a refuzat, Lendl are un rol în alegerea finală a lui Berdych, recomandându-l pe venezueleanul Dani Vallverdu, recent îndepărtat din staff-ul lui Andy Murray, la rândul în căutarea unui refresh. Vallverdu a funcționat ca un fel de secund pentru Lendl și i-a ținut locul acestuia atunci când Lendl era absent. De altfel, Ivan are numai cuvinte de laudă pentru antrenorul sud-american: „Nici nu aveți idee cât de mult m-am bazat pe Dani”, a spus Lendl.

Azuz Simcich, un antrenor de fitness de origine croată, va intra de asemenea în staff-ul lui Berdych. Ceea ce înseamnă că parteneriatul lui Berdych cu Tomas Krupa, valabil din 2009 și împreună cu care a ajuns în finala Wimbledon 2010, a luat sfârșit.

Andy nu schimbă doar staff-ul, ci și echipamentul. O mulțime de schimbări în TeamMurray în această pauză competițională. Pe lângă despărțirile de Dani Vallverdu și trainerul Jez Green, pe lângă anunțul căsătoriei cu Kim Sears (programată pentru toamna viitoare), Andy e pe punctul de a anunța și noul provider de echipament. Asta, după ce contractul cu Adidas nu a mai fost reînnoit. Speculațiile potrivit cărora noul sponsor al lui Murray va fi producătorul american Under Armour au căpătat viteză după ce Murray a pozat cu un fan, din greșeală sau nu, purtând un tricou cu logo-ul UA. Andy va încasa mai puțini bani de la Under Armour comparativ cu Adidas (15 milioane de lire pe cinci ani), iar limbajul specialiștilor asta înseamnă că Murray nu a reușit să capitalizeze momentumul de după titlul de la Wimbledon și din punct de vedere financiar, sau cel puțin nu a reușit să obțină maximul.

Rojer și Horia se concentrează pe Slam-uri. Colegul lui Horia de la dublu, olandezul Jean-Julien Rojer, a fost protagonistul unei ceremonii de premiere la Curacao, locul său natal, ocazie cu care a vorbit și despre parteneriatul său cu Horia Tecău și despre felul în care au evoluat ei pe parcursul anului. „Am intrat într-un vârf de formă după ce am câștigat la Washington. Atunci am simțit cu adevărat că știm ce vrem să facem pe teren. Uneori durează mai mult să înțelegi strategiile potrivite. În turneele mari nu am știut exact ce trebuie să facem, de aceea nu am obținut rezultate bune. Evident, prioritatea noastră vor deveni Slamurile”, a spus Rojer. Cei doi au câștigat împreună opt titluri în 2014, însă nu au reușit să performeze și în turneele de Slam sau în Mastersuri, exceptând o semifinală la Paris pe finalul anului.

Sampras despre Federer: „Nu-l văd slăbind ritmul prea curând”. După ce a avut ocazia de a-l vedea foarte de aproape și de a fi coleg cu el în recent încheiatul IPTL, Pete Sampras crede că Roger Federer va rămâne în continuare relevant și că va targeta din nou locul 1. „L-am văzut jucând, e atât de fin în execuții și are în continuare toată dorința din lume, la fel ca întotdeauna. E încrezător și nu-l văd încetinind pasul încă. Iar acum că e atât de aproape, cred că locul 1 va fi din nou un obiectiv important pentru Roger”, a spus Sampras. 

Echipa celor doi, Indian Aces, a câștigat ediția inaugurală a IPTL. La rândul său, Federer a fost desemnat Sportivul Anului în Elveția, depășindu-l pe Wawrinka, deși mai multe voci, incluzând-o și pe a sa, au primit cu reținere decizia. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi