Drop Shot | Vești de la Robin Soderling și alte știri pe scurt

Camelia Butuligă | 14 aprilie 2012

Drop Shot | Vești de la Robin Soderling și alte știri pe scurt

Robin Soderling lipseşte în continuare. Nu joacă nici la Monte Carlo, nici la Roma. Apare încă pe lista jucătorilor confirmați pentru Madrid, însă e destul de greu de crezut că-și va face apariția la turneul lui Ion Țiriac. De nouă luni suedezul se luptă cu o mononucleoză şi lipsa ştirilor despre el începuse să-i alarmeze pe fani. Nu ştiu dacă-i o coincidenţă, dar Robin a pus, zilele trecute, câteva poze cu el pe Twitter, ca să ne convingem că e bine şi nu a dispărut de pe faţa pământului. Arată bine, sănătos. Aştept cu nerăbdare să se întoarcă şi să-i bage în răcori pe the Big Four. Prea nu mai mişcă nimeni în front.

*

În ultimele trei zile ale BRD Nastase Tiriac Trophy va avea loc „Stars Open 2012”, turneul artiştilor. Printre participările notabile îi menţionăm pe Horaţiu Mălăele şi Cornel Ilie, de la Vunk. Chestia e foarte serioasă şi s-au făcut deja declaraţii aprige. Mălăele a spus că e pregătit să-şi “stârpească adversarii şi să scrie istorie”. Pe de altă parte, Cornel Ilie va recurge la tactici de dezinformare şi-l va anunţa pe câştigătorul de anul trecut, Augustin Viziru, că turneul nu se va mai ţine. Ceva îmi spune că nici Horaţiu Mălăele nu va reuşi să fie fioros, nici Augustin Viziru nu va fi chiar aşa uşor dus de nas. Tragerea la sorţi va fi pe 26 aprilie, iar turneul artiștilor începe pe 27.

*

Madridul insistă în continuare să fie mai breaz decât alte turnee. Ştiţi toţi de zgura albastră. De asemenea, e singurul turneu care foloseşte fotomodele pe post de copii de mingi. În primul rând, e ciudat să le zici copii de mingi. Că nu sunt deloc copii. Să le zicem persoane de mingi? Oameni de mingi? Sclavi sexy? Nu ştiu. Poate aveţi voi alte idei. Iată cum vor fi îmbrăcaţi/dezbrăcaţi anul acesta. Foarte emo.

Roland Garros are nevoie de ajutorul vostru pentru a face un top al celor mai bune puncte jucate pe zgura de la Paris. Pe canalul dedicat turneului francez de pe DailyMotion, adică aici, sunt încărcate zilnic video-uri cu cele mai memorabile schimburi, iar fanii sunt invitaţi să voteze. După cum ştiţi, nu votezi, nu contezi. Allez!

*

Brooklyn Decker povesteşte într-un interviu cum a început să se întâlnească cu Andy Roddick. “E o poveste groaznică. L-a pus pe agentul lui să-l sune pe agentul meu. Mi s-a părut super aiurea. M-am gândit 5 luni dacă să-l sun sau nu. Da până la urmă, aveam 19 ani şi trăiam în New York şi aveam o viaţă de pensionară. Trebuia să încep să ies şi eu cu cineva. Acum îmi pare bine că l-am sunat” Mai departe, mărturiseşte că Andy a încercat s-o înveţe să joace tenis şi n-a ieşit deloc bine. “Am sfârşit prin a da cu racheta de pământ şi a arunca mingile peste gard. Am convenit ca nici el să nu mă înveţe să joc tenis, nici eu să nu-l învăţ cum să pozeze în costum de baie”. O decizie înţeleaptă pentru ambele părţi.

*

Novak Djokovic își continuă turul coperților revistelor planetei. GQ Italia îl are pe copertă în numărul din martie. Dacă e vreo poză care sintetizează perfect esenţa lui Novak Djokovic, asta e. Foarte tare.

 

*

Darren Cahill ştie tenis şi ascultă muzică mişto. Asta ştiam deja. Acum ştim că e şi amuzant. Sorana Cârstea a câştigat 6 meciuri anul acesta după ce a pierdut primul set, iar Darren i-a trimis un tweet în care o felicita şi o informa că a început să i se zică “Diesel”. Un tweet mai târziu, Darren s-a exprimat scurt în privința restului sezonului pentru Sorana: “Top 20 până la sfârșitul anului”.  

 

*

Tot la ştiri WTA, Zeliko Krajan, fostul antrenor al Dinarei Safina (o relaţie foarte tumultuoasă şi controversată care s-a terminat cam abrupt) şi actualul antrenor al echipei croate de Cupa Davis şi al Cibulkovei, a anunţat că nu mai lucrează cu Dominika. “A fost o călătorie frumoasă, dar e timpul pentru noi provocări!” N-a stat prea mult liber de contract. Aproape imediat, Jelena Jankovic a anunțat începutul unei colaborări part-time cu Zeliko. De urmărit dacă antrenorul croat o va resuscita pe Jelena în aceeași manieră spectaculoasă în care a reușit cu Safina. 

*

John Isner se pregăteşte pentru sezonul de zgură în multe feluri. Unul dintre ele este că poartă adidaşii lui Rafa. Nu râdeţi. Nu se ştie niciodată. Deşi ar fi cam ciudat să se întâlnească în vreun meci încălţaţi amândoi cu adidaşi pe care scrie Rafa. Dar şi mai ciudat ar fi ca Isner să câştige. Să vezi apoi tot ATP-ul încălţat la fel. Voodoo.

Apropo de Rafa, ştiţi că există un blog întreg dedicat asemănării între Rafa şi capybara? Ce e aia capybara? Daţi click şi vedeţi.  

*

Şi, ca să încheiem în forţă, iată casa surorilor Radwanska. E foarte simplă şi modestă. Aşa, cam ca Peleşul. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi