Drop Shot | Sorana joacă în calificări la Stuttgart și alte știri pe scurt

Adrian Țoca | 20 aprilie 2012

Drop Shot | Sorana joacă în calificări la Stuttgart și alte știri pe scurt

Sorana, în calificări la Stuttgart

Turneul feminin de la Stuttgart, de săptămâna viitoare, beneficiază de o prezență atât de puternică pe tabloul principal, încât Sorana Cirstea, între timp ajunsă numărul 40 mondial, va juca în calificări.

Sorana e cap de serie nr.1 pe tabloul de calificări și o va întâlni în primul tur pe rusoaica Anna Chakvetadze, a cărei poveste tristă ați putut-o citi pe Treizecizero.ro. Ca să ajungă pe tablou, Cîrstea, care are un record de 13-9 anul acesta, și vine după o semifinală pe zgură, la Barcelona, va trebui să câștige trei meciuri.

Turneul are premii totale de 740.000 de dolari, iar câștigătoarea va primi și o mașină Porsche pe lângă premiul în bani. Competiția va fi transmisă de Eurosport și Eurosport 2. Anul trecut, turneul, care e încadrat în categoria Premier, a fost câștigat de Julia Goerges, care a învins-o pe Wozniacki în finală.

Djokovic – Berdych și Nadal – Simon, careul de ași la Monte Carlo

Semifinalele de la Monte Carlo s-au decis după patru sferturi de finală foarte frumoase. S-a început în forță, cu o partidă excelentă între Berdych și Murray. Cehul și-a reconfirmat forma bună din acest an, trecând în trei seturi, 6-7, 6-2, 6-3, de un Andy frustrat de felul în care adversarul său l-a depășit la toate capitolele. Este a patra victorie din șase meciuri directe cu Murray pentru ceh.

Novak Djokovic și Rafa Nadal au obținut apoi victorii scontate, primul, 6-4, 6-2 cu Robin Haase, al doilea, 7-5, 6-4 cu Stanislas Wawrinka, elvețianul făcând un meci bun, dar insuficient cât să întrerupă seria incredibilă a lui Rafa la Monte Carlo. Spaniolul a înregistrat a 40-a victorie consecutivă la turneul din Principat. În fine, în războiul francez, Gilles Simon l-a eliminat pe Jo Wilfried Tsonga, 7-5, 6-4.

Accidentările de la Monte Carlo, din cauza terenului?

Trei jucători au suferit accidentări dureroase la Monte Carlo în această săptămână. Juan Monaco, Julien Benneteau și Sebastien Couberes (în calificări) sunt cei care și-au scrântit gleznele. În cazul lui Benneteau, lucrurile sunt și mai serioase, el fracturându-și și cotul în tentativa de a-și îndulci căderea. Julien va rata turneul de la București, la care urma să fie prezent pe tablou, dar și, mai important, prezența la Roland Garros. 

Rafa Nadal, cel care cunoaște mai bine ca oricine terenurile de la Monte Carlo, a sugerat că nu zgura ar fi de vină, ci felul în care este amenajat terenul, suprafața de sub covorul de zgură. Mai exact, că o anumită porțiune de teren ar fi mai înaltă decât restul terenului. “Dacă ai ghinionul să dai peste o astfel de parte, ești mort. E un ghinion teribil. Eu m-am speriat și am jucat cu ambele glezne bandajate strâns. Nu e o problemă cu zgura, ci cu acea porțiune, care nu e perfectă”. Întâmplător, atât Monaco, cât și Benneteau s-au accidentat în același loc.

Accidentarea lui Benneteau (atenție, imagini dure)

Se joacă semifinalele de Fed Cup în weekend

Nu-s turnee de fete în această săptămână, după cum știți, și asta pentru că finalul ei este dedicat Fed Cup, care a ajuns în faza semifinalelor. Rusia – Serbia și Cehia – Italia sunt cele două întâlniri care vor decide finalistele. La Moscova, gazdele, care n-au pierdut niciodată contra Serbiei, se bazează pe Pavlyuchenkova și Kuznetsova la simplu, în vreme ce meciul de dublu va fi abordat de Kirilenko/Vesnina. Dincolo, sârboaicele vor fi reprezentate de Ana Ivanovic (foto) și Jelena Jankovic, plus perechea Jovanovski/Krunic.

Campioana la zi, Cehia, va trăi și va muri pe mâna Petrei Kvitova, secondată de Lucie Safarova. Italia le-a ales pe Schiavone și pe Errani, ultima fiind în mare formă. La dublu, italiencele par să aibă un avantaj, cuplul Errani/Vinci având un atu în fața perechii Hlavackova/Hradecka.

Ambele semifinale se joacă indoor: cel de la Moscova, pe zgură, cel de la Praga, pe hard.

Tot în weekend se joacă și meciurile din play-off: Ucraina – SUA; Japonia – Belgia; Spania – Slovacia, Germania – Australia. 

Două “hot-shot” de excepție de la Monte Carlo

Încheiem pe o notă pozitivă. Turneul de la Monte Carlo a fost mai degrabă unul sumbru, cu multe accidentări grave și cu tristețea prin care a trecut Novak Djokovic. Nici meciurile cu adevărat excepționale nu s-au înghesuit, dar au fost câteva schimburi de mingi foarte spectaculoase. 

Întâi, Rafa Nadal, care găsește resurse pentru acest lob fabulos:

Apoi Novak Djokovic, care acoperă tot terenul în stilul cu care ne-a obișnuit, pentru a câștiga acest punct din sfertul cu Haase:

 

Îți place?
Cele mai noi

Drop Shot | Sorana joacă în calificări la Stuttgart și alte știri pe scurt

Adrian Țoca | 20 aprilie 2012

Drop Shot | Sorana joacă în calificări la Stuttgart și alte știri pe scurt