Drop shot | Mardy Fish reaprinde disputa suprafețelor: “Prea multe suprafețe lente!”

Adrian Țoca | 31 martie 2012

Drop shot | Mardy Fish reaprinde disputa suprafețelor: “Prea multe suprafețe lente!”

Drop shot este rubrica în care strângem, pe scurt, informaţiile relevante de peste zi 

Cel mai bine clasat american are un sezon foarte slab, iar ultima deziluzie a venit chiar la Miami, unde n-a reușit să profite de culoarul favorabil, fiind eliminat de surpriza Juan Monaco (1-6, 3-6). După meci, el a făcut o nouă declarație care, deși pornită de la supărarea unui început de an dezamăgitor, conține un mare sâmbure de adevăr: “Suprafața este extrem de lentă. Mi-ar plăcea foarte mult să avem măcar câteva turnee pe o suprafață mai rapidă. Nici măcar nu e necesară schimbarea suprafeței, la urma urmelor. Dar mingile, ei bine mingile au devenit tot mai mari și mai grele, așa că devine foarte dificil să joci cu tenismanii obișnuiți cu suprafețele lente”, a spus Fish.

Mardy, care declarase și la Dubai ceva asemănător, a continuat și mai concret: “Indian Wells are, de asemenea, mingi grele. Iar asta se simte mai cu seamă seara. Parcă sunt două turnee diferite, cel de zi și cel de seară. Australian Open este, iarăși, foarte lent. Mingile de la Wimbledon sunt și ele incredibil de grele. E dificil să mai găsesc suprafețe care să mă avantajeze în ziua de azi, singurele care îmi vin în cap sunt cele de la Montreal și Cincinnati. Pur și simplu sunt prea multe suprafețe lente”.

Treizecizero.ro a scris AICI și AICI despre încetinirea suprafețelor.

Locul Azarenkăi în istorie

Unde e, mai exact, locul Victoriei Azarenka în istorie, după ce bielorusa și-a văzut întreruptă seria de victorii? Topul celor mai multe victorii consecutive de la început de sezon arată astfel:

1. Martina Hingis – 37 de victorii, 1997
2. Steffi Graf  – 32, 1995
3. Steffi Graf – 32, 1994
4. Steffi Graf – 31, 1989
5. Victoria Azarenka – 26, 2012
6. Steffi Graf – 25, 1990
7. Serena Williams – 21, 2003
8. Monica Seles – 19, 1992
9. Maria Sharapova, 18, 2008
10. Justine Henin, 16, 2004

Încă o dovadă că performanța Vikăi este una absolut senzațională și trebuie apreciată ca atare. 

Radwanska, complet schimbată de când și-a concediat tatăl

Uneori, schimbările complete ajută. E cazul polonezei Agnieszka Radwanska, ea spunând că lipsa tatălui ei de pe margine a ajutat-o să aibă rezultatele pe care le are în acest an. În iulie anul trecut, Aga i-a cerut tatălui ei, care o antrena încă din copilărie, să plece acasă, ulterior angajându-l pe antrenorul de Fed Cup al Poloniei. De la acel moment și până acum, Radwanska a câștigat patru titluri WTA, a ajuns pe locul 4 în lume, are cel mai mare număr de victorii în 2012 (29) și a ajuns în premieră în finală la Miami.  

“Tatăl meu e și el cu mine aici, dar ca turist. El mi-a fost alături timp de 17 sau 18 ani. A călătorit cu mine, m-a antrenat, m-a susținut. E greu să faci o astfel de schimbare după atâta timp, dar cred că funcționează. Important e că el înțelege și se bucură că eu câștig”, a spus Aga.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi