Drop shot / Baghdatis: “Djokovic n-are nicio şansă să câştige un turneu în care sunt şi eu înscris”

Adrian Țoca | 26 februarie 2012

Drop shot / Baghdatis: “Djokovic n-are nicio şansă să câştige un turneu în care sunt şi eu înscris”

Drop shot este rubrica în care strângem, pe scurt, toate informaţiile care contează de peste weekend.

Glumele lui Baghdatis

“Când eu sunt într-un turneu, nu-l văd pe Djokovic câştigând”. Evident, Marcos Baghdatis a glumit, el şi Nole sunt foarte buni prieteni, însă spusele sale merită cel puţin titlul de declaraţia zilei. “Djokovic nu mă sperie. Sunt aici ca să câştig, mă îndoiesc că el are vreo şansă la titlu cu mine pe tablou”, a spus cipriotul după tragerea la sorţi de la Dubai, turneul care începe de luni şi la care Novak Djokovic este favorit 1. Tragerea la sorţi i-a pus pe cei doi în jumătăţi de tablou diferite, aşa că Baghdatis, care nu l-a învins niciodată în şase confruntări pe amicul său, are ocazia să îşi susţină spusele într-o ipotetică finală cu Nole.

Raonic, în a treia finală a sezonului

Deja câştigător a două titluri în 2012 (Chennai, San Jose), singurul care a reuşit această performanţă până acum, Milos Raonic îşi continuă parcursul excelent din acest an. Canadianul a profitat de absenţa vreunui nume mare de pe partea sa de tablou pentru a se califica din nou în finala de la Memphis. Anul trecut o pierdea la mare luptă cu Roddick, americanul încheind meciul cu un punct acrobatic. Raonic l-a învins, 6-4, 6-4, pe germanul Becker şi a ajuns la a 15-a victorie a anului, din 16 meciuri.
În meciul pentru trofeu, el îl va întâlni pe austriacul Jurgen Melzer, care l-a eliminat, 6-4, 3-6, 6-3, pe Stepanek, asta după ce, în sferturi, îl scosese pe John Isner, favoritul principal. Melzer, locul 38, a ajuns în a 11-a finală a carierei, deşi joacă având un deget de la picior rupt, în urma unui incident în camera de hotel.

Ferrer – Almagro, finala de la Buenos Aires

Favoriţii 1 şi 2, jucătorii care au dominat mini-circuitul sudamerican de zgură în ultimii doi ani, David Ferrer şi Nicolas Almagro, îşi vor disputa şi titlul la Buenos Aires. Cei doi iberici n-au avut meciuri simple în semifinale, dar le-au câştigat în maniere diferite. Dacă Ferrer l-a ţinut la respect pe favoritul gazdelor, David Nalbandian (6-1, 6-4), Almagro, câştigător săptămâna trecută la Sao Paulo, a avut viaţă grea cu Stanislas Wawrinka (6-4, 3-6, 7-5), finalul fiind unul de foarte bună calitate. Almagro, care e într-o serie de 10 victorii consecutive, toate pe zgură (15-3 în 2012), nu l-a învins însă niciodată pe Ferrer, în opt întâlniri directe.

Del Potro, două finale în două săptămâni

Argentinianul îşi continuă revirimentul şi pare să adune tot mai multă încredere din cele două turnee indoor din Europa la care a participat. Învins la Rotterdam, săptămâna trecută, de Roger Federer, Del Potro a traversat cu brio un turneu greu la Marseille, trecând, pe rând, de Davydenko, Gasquet şi de Tsonga, în semifinale.

Juan Martin a trecut de Tsonga, favoritul numărul 1, în pofida celor 26 de aşi serviţi de francez, fiind mai periculos şi mai consistent de pe spatele terenului şi mai exact în momentele cheie.  ”Arăt calm, dar nu sunt deloc calm pe interior. Când am ratat prima minge de meci, am luat foc”, s-a destăinuit Del Potro. Atât Tsonga, cât şi Del Potro, au înregistrat victoria cu numărul 200 din carieră în timpul acestui turneu.

În finală, numărul 10 mondial îl va întâlni pe Michael Llodra, francezul care a mai câştigat titlul la Marseille în 2010. 

Ungur a pierdut iar în finală

Adrian Ungur a fost învins de rusul Donskoy, în finala challengerului de la Meknes, din Maroc, 1-6, 3-6. Este a doua finală pierdută în 2012 de tenismanul român, din tot atâtea apariţii în turnee challenger. Cealaltă înfrângere a venit la Bucaramanga, la americanul Odesnik.

Federer vrea şi la Olimpiada de la Rio

După ce a reconfirmat că n-are de gând să se retragă, elveţianul Roger Federer a ridicat şi mai mult ştacheta. “Nu m-am gândit la data retragerii în niciun fel. La momentul acesta, chiar sper să pot juca la Olimpiada din 2016″. 

Federer, care este încă în căutarea unui titlu olimpic la simplu, va avea 35 de ani la momentul Jocurilor Olimpice găzduite de Brazilia.
 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi