Dorinţă îndeplinită: Berdych şi Almagro se vor reîntâlni la Indian Wells

Adrian Țoca | 13 martie 2012

Dorinţă îndeplinită: Berdych şi Almagro se vor reîntâlni la Indian Wells

A fost unul  dintre cele mai controversate momente de la Australian Open: publicul australian l-a huiduit copios pe Tomas Berdych, după ce cehul  a refuzat să dea mâna la finalul jocului cu Nicolas Almagro, supărat că spaniolul l-ar fi lovit, spunea Berdych, intenţionat cu o minge (video, mai jos)

Ulterior, declaraţiile lui Berdych n-au părut să îngroape subiectul, Tomas continuând să susţină că Nicolas a vrut să-l lovească, deşi toate indicaţiile pe care le primeşte un jucător pentru astfel de mingi se rezumă la a trimite mingea către corpul adversarului. 

Cert e că e evident că există o tensiune între cei doi şi va fi foarte interesant să-i revedem din nou faţă în faţă atât de repede, şi tot la un turneu important. Meciul celor doi a devenit o realitate, şi încă foarte comentată de fani pe reţelele de socializare, după ce atât Berdych, cât şi Almagro au câştigat meciurile din turul III, ambii având nevoie de decisiv pentru asta. 

Berdych l-a eliminat pe Andy Roddick, punând capăt visului acestuia de a-şi redresa sezonul. A fost 6-3, 4-6, 6-2 şi numai determinarea fantastică a lui ARod a dus meciul în setul trei, pentru că, la cum s-a jucat preţ de un set şi jumătate, nu era niciun semn că Tomas ar putea avea probleme. Cu un joc de serviciu excelent, Berdych n-a pierdut decât trei puncte în game-urile jucate pe serviciul său până la 6-3, 3-2, încheind meciul cu două procentaje excelente: 79 la sută din punctele jucate cu primul serviciu, 73 la sută cu al doilea. A fost suficient însă un singur game slab, sau neatent, făcut de ceh, pentru ca americanul să se strecoare cu un break care a prelungit suspansul. Nu pentru mult timp însă, diferenţa a fost netă în favoarea lui Berdych.

La rândul său, Almagro a avut ceva probleme cu Giraldo, trebuind, ca şi în turul anterior, să revină de la 0-1 la seturi. Ceea ce spaniolul a şi făcut, impunându-se, scor 4-6, 6-2, 7-6. 

Video: Incidentul Berdych – Almagro la Australian Open 

Wozniacki supravieţuieşte, o va întâlni pe Ana Ivanovic

Deşi punctat de multe surprize, turneul feminin nu duce lipsă de capete de afiş interesante. Unul dintre ele va fi meciul din optimile de finală dintre două foste lidere mondiale, Caroline Wozniacki şi Ana Ivanovic. Ambele încearcă o revenire de formă şi ambele au obţinut victorii grele în turul  3. Daneza a trecut, în trei seturi, de Sofia Arvidsson, 3-6, 7-5, 6-2, într-un alt meci cu revenire spectaculoasă, Arvidsson conducând cu set şi 5-4, plus serviciul. Caroline a câştigat însă 9 din următoarele 11 game-uri, reuşind să treacă mai departe.

În pofida victoriei, cel mai probabil Caroline Wozniacki va ieşi din top 5 după acest turneu, ea urmând să fie depăşită în clasament de Radwanska şi de Sam Stosur.

Şi Ivanovic a avut viaţă grea. Chinuită de ceva probleme medicale la piciorul drept, dar şi  cu ghinionul de a fi pierdut primul set într-un tiebreak strâns (8-10), Ana a strâns din dinţi şi a câştigat următoarele două seturi, la 3 şi la 2. Amuzantă a fost seria de mingi “cu fileul”, toate în favoarea lui Ivanovic, inclusiv la mingea de meci pe care a fructificat-o cu ajutorul fileului.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi