Discursul Simonei: "Când înțelegi tenisul, îți aduce satisfacții enorme!"

Adrian Țoca | 3 aprilie 2014

Completăm proiectul special dedicat Simonei Halep cu un interviu realizat cu a 5-a jucătoare a lumii. „Cititorii Treizecizero sunt printre fanii mei preferaí. Sunt foarte bucuroasă pentru aprecierile lor. Citesc mesajele și mă ajută mult când sunt la turnee!”

Proiectul special dedicat de Treizecizero.ro Simonei Halep și performanțelor ei din ultimele luni are acum și un mic upgrade: interviul cu protagonista sa. Ocazie cu care le mulțumim tuturor celor care ne-au scris și ne-au felicitat pentru surpriza pe care am lansat-o în urmă cu câteva săptămâni, pe 17 martie, și care a devenit foarte rapid unul dintre cele mai circulate și apreciate materiale ale primăverii din presa sportivă românească. Nu e nimic de ascuns în faptul că ne mândrim cu rezultatul și mai ales cu recepția pe care a avut-o; ne confirmă că suntem pe un drum bun și că alegerile pe care le facem sunt corecte, sunt primite bine și sunt susținute. 

Într-un format grafic spectaculos, „Drag de Simona” a adunat un grupaj de 14 articole și interviuri, care a analizat din toate punctele de vedere progresul remarcabil realizat de Halep, jucătoarea cu cel mai bun clasament din istoria tenisului feminin românesc; totul, într-o experiență de citit mult mai dinamică. Totul a fost pregătit cu mare atenție la detalii, într-un efort dus pe parcursul mai multor săptămâni: opt jurnaliști și un designer și-au adus contribuția și le mulțumim mult tuturor pentru eforturi, ca și tuturor celor care au susținut, direct și indirect, apariția proiectului în această formă, precum și promovarea lui.  

Acum îl completăm cu un interviu în care Simona ne vorbește despre câteva dintre temele la zi. E o discuție alertă, concisă, în care jucătoarea și-a păstrat același ton foarte echilibrat, riguros, dar în același timp, direct și cu mult miez. Ne-a spus despre înfruntările cu Top 5, ne-a povestit că simte că jocul ei a evoluat mult față de 2013, că a învățat din experiențele din trecut și își va ajusta mai bine programul. Ne-a mai amintit că nu are de gând să-și facă apariția pe rețelele sociale și că s-a acomodat cu zumzetul din jurul ei, însă n-a lăsat faima bruscă să o schimbe ca persoană.

Mie mi-a plăcut foarte mult felul în care și-a explicat alegerea în ce privește on court coachingul: „Vreau să iau singură deciziile pe teren, să fiu responsabilă pentru ce am hotărât”. E o abordare pe care n-o mai întâlnim decât la Serena sau la Federer, campioni uriași, care înțeleg să-și ia singuri deciziile în momentele cheie ale marilor meciuri. Apropo de Federer, Simona ne-a spus că este jucătorul ei favorit din ATP și că nu ezită să-l urmărească pe viu ori de câte ori are ocazia.

Simona arată că rămâne aceeași persoană echilibrată, cu picioarele puternic înfipte în pământ, care înțelege perfect ce are de făcut, ce decizii trebuie să ia ca să își prelungească șederea în elită și care primește de la tenis înzecit, tocmai pentru că îl iubește și îl respectă în egală măsură. Totul are o finalitate bine gândită în discursul Simonei, totul este asumat, nu-s lucruri lăsate la întâmplare. Sfatul pe care i l-ar da unui copil care începe acum tenisul exprimă asta.  

Dar despre toate astea citiți în interviu, pe care îl aveți în proiectul special dedicat Simonei (click pe poză), și unde (re)găsiți și toată colecția de articole, în cazul în care ați ratat-o anterior. Și fiți cu ochii pe noi, mai avem idei!

S-au pus în vânzare biletele la Fed Cup

Una dintre temele interviului este și barajul cu Serbia, pe care noi îl anticipăm a fi evenimentul primăverii în sportul românesc. Apropo de asta, n-ar fi rău să mergem la fața locului și să le încurajăm pe fete live. Pentru asta, vă puteți cumpăra bilete fie pe o zi, fie sub formă de abonament [60 lei / zi, 95 lei / abonament pe ambele zile]. Biletele sunt disponibile, momentan, doar pe site-ul biletetenis.ro, urmând ca de luni, 14 aprilie, să fie de găsit și la Arenele BNR, locul de disputare al meciului cu Serbia. 

Meciurile au loc pe 19 și 20 aprilie.
 

Simona, printre candidatele la WTA Shot of the Month în martie

Schimbul antologic făcut de Simona Halep în meciul cu Agnieszka Radwanska, de la Indian Wells, a prins shortlist-ul de pe care fanii pot alege, pe site-ul WTA, cel mai spectaculos punct al lunii martie în tenisul feminin. Celelalte faze alese sunt AICI, unde o puteți vota pe Simona

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi