Din Vinci în Vinci: Simona, încântătoare pe iarbă

Adrian Țoca | 19 iunie 2013

Cea mai în vogă sportivă româncă a momentului își continuă seria: s-a calificat în sferturi la Hertogenbosch, după o evoluție superbă: 6-0, 6-1.

Încă o zi, încă o victorie pentru Simona. Și nu oricum, ci într-o manieră absolut entuziasmantă. Simona a spulberat-o pe favorita 1 a turneului de la Hertogenbosch, Roberta Vinci, 6-0, 6-1, și ajunge în sferturi pentru a treia oară în ultimele patru turnee la care a participat. 

Cât de repede se schimbă lucrurile în tenis! La începutul anului, la Paris, pe indoor, era Vinci cea care o bătea la scor pe Halep: 6-0, 6-3. Am văzut, întâmplător, și acel meci, și-mi amintesc senzația cu care am rămas, aceea că Simona era pur și simplu copleșită. Era într-o perioadă în care românca nu atrăgea atenția nimănui, încurcată într-o serie parcă interminabilă de eliminări premature. Câteva luni mai târziu, la Roma, Simona, în plină formă, o învingea pe Roberta în acel turneu fantastic, prin care și-a atras atenția întregului tenis feminin. Iar acum? Cea copleșită a fost italianca, fără nicio soluție în fața unei adversare dezlănțuite. Ca să-l citez pe comentatorul englez, mingea trebuie să i se fi părut româncei la fel de mare precum una de fotbal, pentru că Simona pur și simplu n-a putut rata nimic. I-a ieșit absolut totul: pe dreapta, pe stânga, passing, retur, serviciu. Totul. Ca la antrenament. Exemplificatoare sunt trei momente: primul, la 1-1 în setul doi, când Vinci a apărut, în fine, pe tabelă și a încercat să pună ceva presiune pe serviciul româncei. A rezultat un raliu lung și intens, cel mai disputat poate al meciului, și acela câștigat tot de Simona. Al doilea, la 3-1 în setul doi, când Simona a reușit un lob greu de crezut. Iar apoi, în același game, cel mai echilibrat, când după un overrule destul de la limită al arbitrului de scaun, Halep a răspuns imperturbabilă cu un as. Momente aparent nesemnificate, dar care explică bine cât de bine au mers lucrurile pentru jucătoarea noastră. Tot în același game, Simona a salvat maiestuos două mingi de break, înfrângând și ultimele speranțe ale italiencei. Câteva minute mai târziu, meciul era gata.

Tabloul este acum deschis Simonei, care o va întâlni, pentru un loc în semifinală, pe ucraineanca Lesya Tsurenko, jucătoare intrată pe tablou ca lucky-loser, în fața căreia conduce cu 2-0 la meciuri directe. Celelalte sferturi sunt Suarez-Navarro – Pironkova, U.Radwanska – Flipkens și Muguruza – Cibulkova. Multe jucătoare în formă, cu evoluții bune în ultima perioadă, dar totul pare posibil, de ce n-am spera la mai mult?

Simona a ajuns acum la 13 victorii în ultimele 15 meciuri, iar prezența în sferturi la Hertogenbosch o va mai urca alte câteva locuri, în funcție de rezultatele celorlalte jucătoare din acea zonă a clasamentului.

Victorie și pentru Horia și Max

Cuplul Horia Tecău/Max Mirnyi s-a calificat în semifinale la Hertogenbosch, după 6-4, 6-3 cu Bracciali/Erlich. E un turneu la care Horia se simte foarte bine, el câștigându-l alături de Lindstedt în 2010 și 2012 și fiind finalist în 2011. Este acum la două meciuri de repetarea acestei performanțe. S-ar putea întâlni însă în semifinale chiar cu Florin Mergea, dacă acesta (alături de Polasek) vor trece de cuplul olandez De Bakker/Huta Galung, meci aflat în desfășurarea la ora acestor rânduri.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi