Fast
Revenire pe final. Ce-ar fi fost dacă?

Debut cu emoții pe scena mare pentru Mihaela Buzărnescu, care se oprește în optimile de finală la Roland Garros

Treizecizero | 3 iunie 2018
Roland Garros este oferit de

Aventura Mihaelei Buzărnescu în turneul de simplu de la Roland Garros a luat sfârșit. S-a terminat cu un scor drastic – învinsă de Madison Keys, 6-1, 6-4 – dar asta nu trebuie să șteargă cu nimic din meritele Mihaelei, care și-a depășit așteptările și clasamentul, trecând în turul anterior de Elina Svitolina.

Doar că tranziția de la un meci în care era mare outsideră, pe un teren mai mic, la situația de a debuta pe Chatrier, pe o scenă mare, cu o ocazie mare în față, a fost greu de gestionat pentru o jucătoare neexperimentată la acest nivel. Mihaela nu a intrat ușor în joc și, cu rare ocazii, nu a apucat prea mult să arate tenisul frumos și nuanțat care a adus-o în optimi.

Excepție a făcut-o finalul meciului, când, la 1-5, Mihaela a reușit în sfârșit să se scuture de emoții. Și-a făcut serviciul, a salvat două mingi de meci și a făcut break, apoi un alt hold. Însă a fost un pic prea târziu, iar meciul nu a mai putut fi salvat.

În ciuda faptului că meciul a fost în cea mai mare parte dominat de Keys, Buzărnescu a rămas aproape în raportul loviturilor direct câștigătoare: 17-14 în favoarea americancei. Mihaela a avut cu 10 erori neforțate mai mult (27-17).

„Mihaela e o adversară redutabilă, a ridicat nivelul pe final. Sunt fericită că mi-am putut face jocul și am trecut mai departe”, a spus Madison Keys, care se califică prima dată în sferturi la Paris și are acum cel puțin sferturi la toate Slamurile.

Mihaela rămâne în turneul de dublu, alături de Irina Bara, cele două urmând să joace mâine, de asemenea în optimi.

După acest traseu, Mihaela va urca pe un nou career high, locul 30 (cu condiția ca Tsurenko să nu o bată pe Muguruza, altfel Mihaela va fi pe 31).

Analiza meciului este aici.

Declarațiile Mihaelei după meci sunt AICI

 

Citește pe Lead.ro: Mihaela Buzărnescu: „O să vrei să renunți de multe ori. Dar dacă nu te oprești, o să-ți împlinești visul” 

 

 

***

Ia-ți din Shop „30-0 Tee” și pune-te pe făcut puncte! Asigură-te că ești mereu la conducerea scorului cu un tricou care te scoate în evidență ca fan al tenisului (și le arată tuturor ce site citești :D). Disponibil pe negru, alb și gri aici.

De asemenea, în Shop mai ai doar pe durata Roland Garros până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 până în noiembrie.

Profită de ele aici.

 

 

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de