Fast
Marea Britanie, cu Konta și Watson

Cum se prezintă britanicele înainte de meciul cu România: „Suntem outsideri”

Treizecizero | 14 aprilie 2017

Adversarele României din barajul Fed Cup de peste o săptămână n-au ezitat să se plaseze încă de la momentul anunțului echipelor în postura de outsideri serioși. “România are o echipă de prima mână, joacă acasă și are avantajul suprafeței. Suntem, cu siguranță, outsideri. Astea fiind spuse, avem un excelent spirit de echipă și ne motivează faptul că tenisul feminin n-a avut atâta atenție în Marea Britanie în aproape 40 de ani”, a spus Anne Keothavong, căpitanul nejucător al adversarelor României. Calculul hârtiei îi confirmă analiza: Konta, Watson, Robson și mai puțin cunoscuta Joss Rae nu excelează niciuna pe zgură.

Marea Britanie e pentru prima dată în patru ani în postura de a juca pentru un loc în Grupa Mondială II. România a jucat ultima oară acest baraj în 2014, când, la fel ca britanicele acum, venea din Grupa Euro-Africană (chiar cu o victorie cu Marea Britanie, la Budapesta).

Pentru Johanna Konta va fi primul eveniment de după titlul de la Miami, dar rezultatele ei de pe zgură n-o prezintă pe aceeași jucătoare care câștiga în Florida. Anul trecut, Konta a pierdut în turul 1 la Madrid și la Roland Garros, și a făcut turul trei la Roma. Vor fi, de altfel, și primele confruntări pe zgură ale ei cu o jucătoare din România: Konta are 2-1 cu Simona și 1-1 cu Monica, în vreme ce pe Irina și pe Sorana nu le-a mai întâlnit.

Foarte probabil, numărul 2 al britanicelor va fi Heather Watson. Laura Robson, a treia opțiune, se chinuie de doi ani în turnee ITF, nereușind să regăsească forma de la începutul carierei, pierdută în urma unor accidentări. Robson a pierdut trei din cele patru meciuri jucate anul trecut pe zgură, pe tablouri principale, învinsă de Babos, Azarenka și Petkovic. A mai pierdut, tot pe zgură în 2016, cu Patricia Țig și Gabriela Ruse.

Heather a pierdut anul trecut în turul 1 la Madrid și în turul 2 la Roma, unde a învins-o pe Sara Errani. A ieșit în runda a doua la Roland Garros, eliminată de Svetlana Kuznetsova. Watson are un H2H favorabil cu Sorana Cîrstea (3-1), are 1-1 cu Monica și e condusă de Irina (0-1) și de Simona (0-3). Însă recordul lui Watson în Fed Cup e excelent (25-7), și știm că adesea competițiile pe echipe tind să niveleze diferențele din statistici.

2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant