Cu cine şi când joacă românii la Australian Open

Adrian Țoca | 15 ianuarie 2012

Cu cine şi când joacă românii la Australian Open

Şapte reprezentanţi are România la Australian Open pe tablourile de simplu, şase pe tabloul feminin plus Victor Hănescu, singurul român care ţine steagul sus la simplu. Vă spunem cu cine şi când intră aceştia în competiţie.

Feminin:

Simona Halep – Paula Ormaechea

Simona are, aparent, cea mai uşoară misiune, însă asta nu înseamnă că adversara ei, Paula Ormaechea, din Argentina, e de neglijat. În vârstă de 20 de ani, Paula a venit din calificări, acolo unde a învins şi două jucătoare experimentate, Yvonne Meusburger şi Coco Vandeweghe. Ormaechea e pe 194 la simplu şi e mai degrabă o specialistă pe zgură, acolo unde a câştigat câteva turnee challenger. Simona e prima româncă “în focuri” la Australian Open, ea fiind programată să intre în primul meci de pe terenul 13, la ora 2:00, ora României. Dacă învinge, Halep ar putea-o întâlni pe Radwanska.

 

 

Monica Niculescu (31) – Alize Cornet

Parcursul bun de anul trecut a adus-o pe Monica în postură de cap de serie la AO 2012. Ea o va înfrunta pe Alize Cornet în primul tur, o jucătoare din Franţa care, după un început foarte bun de carieră, a coborât nivelul în ultimii ani. Cornet ocupă locul 90 la simplu şi a câştigat precedenta confruntare directă cu Niculescu, pe iarbă, la Wimbledon 2007, scor 3-6, 6-4, 6-2. Meciul e programat tot în prima zi a Australian Open, pe terenul 6, al patrulea şi ultimul meci de acolo, nu înainte de ora 8.00, luni dimineaţa, ora României.

Irina Begu vs Carla Suarez-Navarro

O rejucare a semifinalei de la Bucureşti, de anul trecut, pe zgură, când a câştigat Irina. Suarez Navarro e o jucătoare incomodă, care se simte bine atât pe zgură, cât şi pe hard, şi care pare că îşi ridică nivelul la turneele de Mare Şlem. În fapt, ea are în palmares două sferturi de finală la astfel de turnee, unul la Roland Garros şi un altul, atenţie, chiar la Australian Open, acum trei ani. Dacă va învinge, pe Begu ar putea-o aştepta apoi Petra Kvitova.

Meciul e programat marţi.

Sorana Cirstea vs Sam Stosur (6) 

Sorana a început bine anul, dar sorţii nu au fost prea amabili cu ea, scoţându-i în cale chiar pe favorita gazdelor şi cap de serie numărul 6, Sam Stosur, campioana la zi de la US Open. Trei meciuri au mai jucat cele două până acum, şi, după ce le-a pierdut pe primele două destul de clar (sferturi la Roland Garros 2009, 1-6, 3-6, cea mai bună performanţă a româncei şi Los Angeles, tot 2009, 3-6, 2-6), Sorana l-a câştigat pe cel mai recent, chiar în Australia, la Hopman Cup 2010, scor 3-6, 6-4, 6-3. Un alt atu pentru româncă ar putea fi presiunea fantastică la care este supusă Sam Stosur, pe care toată Australia o aşteaptă în finală. Iar Sam nu are o istorie prea grozavă când joacă în faţa propriilor suporteri.

Meciul e programat marţi.

Alexandra Dulgheru – Vera Zvonareva (7)

O misiune foarte grea şi pentru Alexandra Dulgheru. Ea o va înfrunta pe rusoaica Zvonareva, o abonată la fazele superioare ale marilor competiţii. De două ori s-au mai întâlnit cele două şi de fiecare dată a câştigat Vera. În 2010, la US Open, în turul 3, a fost 6-2, 7-6, iar în 2011, la Bruxelles, pe zgură, a fost 6-0, 6-1. Vera a jucat un singur meci în 2012, în care n-a luat decât 3 game-uri la Kuznetsova, aşa că n-avem un indicator prea clar în ce priveşte forma ei. 

Meciul e programat marţi.

Alexandra Cadanţu – Roberta Vinci (23) 

Ultima venită în grupul româncelor care joacă în marile turnee, Alexandra Cadanţu, va debuta, cu această ocazie, pe tabloul unui turneu de Mare Şlem. Oponenta ei va fi tot un cap de serie, italianca Roberta Vinci, o jucătoare incomodă şi experimentată, dar Alexandra a demonstrat şi cu alte ocazii că se predă foarte greu. Cele două nu s-au mai întâlnit până acum. Meciul e programat tot în a doua zi a Australian Open.

Masculin:

Victor Hănescu – Tobias Kamke

Meciul cu Kamke e o premieră şi pentru Victor, cei doi fiind la prima întâlnire directă. În vârstă de 26 de ani, Kamke ocupă locul 95 în ATP şi are un record de 5-2 în 2012, însă doar un singur meci pe un tablou principal. Hănescu va încerca să facă uitat anul 2011, unul în care a câştigat doar 2 meciuri pe hard dintre cele 9 susţinute.

Meciul se dispută în această noapte, pe terenul 21, în jurul orei 4, ora României.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi