Cine a zis că Sorana nu ştie să lupte?

Adrian Țoca | 8 martie 2012

Cine a zis că Sorana nu ştie să lupte?

“Sori, condusă cu un set şi cu 3-5. Dar cui îi mai pasă cu ce scor câştigi dacă câştigi?”. E mesajul pe care i l-a transmis Soranei Cîrstea, pe Twitter, reputatul antrenor Sven Groeneveld, şi care sumarizează cel mai bine adevărul. Sorana a câştigat un meci infernal, 4-6, 7-5, 7-6 (5), cu Iveta Benesova, dar a câştigat, şi asta e cel mai important, mai cu seamă că românca avea obiceiul de a ceda în astfel de meciuri pe muchie de cuţit în trecut.

E încă un semn că, pentru Cîrstea, anul acesta curge sub alte auspicii. Putem adăuga liniştiţi şi această victorie pe lista semnelor bune pentru Sorana, alături de succesul cu Stosur, sfertul de la Hobart, semifinala de la Pattaya, revenirea în top 50, şi, de ce nu, antrenamentele cu Andre Agassi şi Steffi Graf.

Sorana, la finele meciului cu Benesova – foto: Twitter

Vântul puternic de la Indian Wells le-a dat mari bătăi de cap la serviciu ambelor jucătoare, dar mai ales Soranei, mai mereu pusă în dificultate pe serviciul ei. Vestea proastă e că a permis 19 mingi de break, o cifră uriaşă, vestea bună e că a salvat 14 dintre ele. Vestea şi mai bună e cea din tweet-ul lui Sven. La un singur game de înfrângere în setul doi, Sori a revenit excelent, ducându-şi tot mai numeroşii fani de la agonie la extazul unui decisiv nesperat. În setul trei, fiecare jucătoare a făcut câte un singur break, aşa că s-a ajuns în tiebreak, decis la un vârf de ac în favoarea româncei: 7-5. Şi totalul punctelor spune multe despre echilibrul de pe teren: 136 de puncte a câştigat Cîrstea, 135, Benesova. Şi asta în 2 ore şi 45 de minute.

Fericită, Sorana i-a salutat la final pe românii din tribune. Le-a cerut copiilor de mingi să le arunce câteva mingi, drept amintire. Şi s-a dus la vestiare apoi, ca să-şi salute admiratorii online. Urmează Agnieszka Radwanska. Adică foarte greu. Dar nu imposibil. Sori a bătut-o pe poloneză de trei ori în şase meciuri. Ultima dată, în sferturi la Los Angeles, în 2009, tot dramatic: 7-6, 1-6, 7-5.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi