Cele mai bune citate de la Miami (II)

Camelia Butuligă | 3 aprilie 2012

Cele mai bune citate de la Miami (II)

Acum o săptămână am publicat citatele cel mai bune din prima jumătate a turneului de la Miami. Astăzi continuăm cu vorbele de duh din ultima parte a turneului.  Ca de obicei, starurile cu replică sunt veteranii Roddick, Sharapova şi surorile Williams, dar avem şi surprize new-entry ca Delpo, Mardy Fish şi Radwanska. Enjoy!

Categoria „3 din 5”

Q.  Crezi că a fost cel mai bun meci pe care l-ai jucat contra lui Roger?
ANDY RODDICK:  Nu. Am jucat destul de bine la Wimbledon.  Doar că rezultatul a fost diferit. Mi-am ţinut serviciul de mult mai multe ori atunci. Aş fi câştigat dacă era 2 din 3 seturi.

Categoria „Chuck Norris”

Q.  Crezi că a fost obosit la final?
ANDY RODDICK:  Nu cred că l-am văzut vreodată obosit pe Roger.
 
Categoria „Nu se ştie niciodată”

Q.  Acum câţiva ani, când ai câştigat aici, ai avut un meci grozav cu Nadal. Crezi că victoria de azi te va propulsa către titlu, ca atunci?
ANDY RODDICK:  N-ai de unde şti. În 2008 l-am bătut pe Roger şi apoi am pierdut la Davydenko.Nu există scenariu în sport. De aceea este cel mai bun divertisment din lume. Nu ştii niciodată ce-o să se întâmple.  
 
Categoria „Roger Federer Fan Club”

ANDY RODDICK: În circuit, petreci mult timp cu o grămadă de jucători, dar demonstrativul de la Madison Square Garden a fost prima dată când am stat cu Roger o zi întreagă. Sunt uimit cum face atâtea poze, atâtea autografe. Faţă de câte fac eu, pare enorm. Începi să înţelegi de ce lumea îl iubeşte aşa. Cred că oriunde publicul ţine cu el. Probabil că m-ar fi enervat chestia asta în SUA, dar acum înţeleg după ce l-am văzut acum 3 săptămâni. Am fost foarte impresionat de cum s-a comportat în New York.
Q.  Ce ţi-a zis după meci?
ANDY RODDICK:  A zis: Mă bucur pentru tine. Ai meritat să câştigi azi. Baftă. Ţine-o tot aşa. Mi-a spus ceva asemănător în vestiar înainte să plece. A fost foarte drăguţ.

Categoria „Realitatea bate demonstartivul”

Q.  Crezi că a contat că l-ai învins la Madison Square Garden?
ANDY RODDICK:  Nu. A fost un demonstrativ. L-am bătut şi în Kooyong in ’07 şi apoi am câştigat 6 game-uri  contra lui la AO.  Deci am mai trecut prin episodul „demonstrativ versus realitate”

Categoria „Andy Roddick”

ANDY RODDICK. Nu sunt genul care are nevoie de baby sitter. Îmi fac singur temele.
Q.  Plănuieşti să joci încă o finală de Grand Slam? Unde ar fi şi de ce ai avea nevoie ca să se întâmple?
ANDY RODDICK:  Da.  Oriunde.  Şase victorii.  (Râsete)
 
Categoria „John Isner”

Q.  Ce părere ai de mingile Penn folosite aici?
MARDY FISH: Sunt diferite. Nu durează mult până se fac pufoase şi mari. Cineva ca Isner probabil n-ar avea probleme. Isner ar putea servi şi cu mingile acelea gigantice pe care ţi le dau copiii din public să le semnezi, şi tot cred c-ar reuşi să câştige.

Categoria „Pinocchio” 

Q.  Cum rămâne cu dublele greşeli? Eşti îngrijorată vreun pic?
MARIA SHARAPOVA:  Nu.

Categoria „Maria Sharapova” 

Q.  Te duci vreodată să-ţi observi viitoarea adversară jucând?
MARIA SHARAPOVA:  Pentru asta îl plătesc regeşte pe antrenor.

Categoria „Serena Williams” 

Q.  Acea dreaptă tăiată, scurtă, de unde ai scos-o?
SERENA WILLIAMS:  Am o scurtă foarte bună. Doar că n-o folosesc niciodată.

Categoria „Le-am văzut pe toate”

Q.  Te-a surprins ceva în jocul ei? (al lui Caroline Wozniacki)
SERENA WILLIAMS:  Nimic nu mă mai surprinde. Absolut nimic. Le-am văzut pe toate.

Categoria „Mai bine mai târziu decât niciodată”

Q.  Pe Granstand au început tot la 11.00 şi jucaseră 5 game-uri până aţi început voi meciul.
RAFAEL NADAL:  Ştiu, sunt sunt tip care întârzie. Ăsta e adevărul. Dar azi am intrat pe teren când mi-a zis supervizorul. Deci măcar azi n-am fost eu vinovat de întârziere.  

Categoria „ Crudul adevăr”

Q.  Mulţi dintre fani te văd ca pe o persoană la modă şi stilată, dar pe teren eşti una din cele mai aprige competitoare. Cum se împacă aceste două laturi ale personalităţii tale?
MARIA SHARAPOVA:  E interesant, atunci când nu ai acces personal, ce vezi din afară, interviurile, fotografiile, evenimentele, pot părea foarte strălucitoare şi totul pare minunat. Dar fanii nu te văd când trebuie să te trezeşti la 7.00, te antrenezi 6 ore şi apoi la 9.30 te duci la culcare epuizată, 6 zile pe săptămână.

Q.  În zilele când te duci la culcare la 9.30 epuizată, e greu să te trezeşti a doua zi de dimineaţă şi s-o iei de la capăt?
MARIA SHARAPOVA:  O, da. (Râsete) Nu te trezeşti dimineţa sărind în sus de bucurie „Ura, a sunat ceasul la 7.00!” Mai ales iarna, când afară e ger. Sau când bate vântul şi nu e nimeni pe terenuri. Apoi, de obicei lumea e liberă în weekend. Toată lumea e în oraş sau la plajă. Eu mă trezesc duminică dimneaţa şi mă duc la antrenament. Da, e greu, e obositor, dar când joci finala unui Grand Slam sâmbăta, când lumea îşi plimbă căţelul în parc,  te simţi extrem de privilegiat.

Categoria „Jucătoare de tenis sau divă?”

Q.  Unde te simţi mai în largul tău: pe covorul roşu, la o şedinţă foto, pe teren la antrenament, sau în turneu?
MARIA SHARAPOVA:  Nu este nimic mai înfricoşător decât covorul roşu. Serios. Durează doar un minut, dar este terifiant şi, nu vreau să zic „fals”, dar este o mare iluzie. Tot ce vezi pe covorul roşu este perfect, hainele, coafura, machiajul.  Şi vii acasă după o oră şi dai jos totul şi te întrebi, unde a dispărut toată strălucirea?  Eu iubesc ceea ce fac. Iubesc tenisul, şi ştiu că ce mă ajută să câştig este munca serioasă la antrenament. Când mi-e greu în viaţă, terenul este oaza mea. Uiţi de toate când eşti acolo. E un sentiment minunat.

Categoria „Uite-aşa începe un zvon”

Q.  Citeşti ceva în perioada asta?
MARIA SHARAPOVA : Am citit o carte „Cum să-l creşti pe bebe”. Este despre o familie americană şi e o comparaţie între cum cresc copiii în Franţa versus USA. Am fost mereu fascinată de lucrurile astea, pentru că creşterea copiilor este o chestie care variază de la ţară la ţară.

Q.  Este o aluzie? Să înţelegem şi altceva?
 MARIA SHARAPOVA:  Nu, nu. Cu siguranţă nu. Să nu începeţi vreo poveste acum. N-avem nevoie de zvonuri. (Râsete)

Categoria „Cum să dai o conferinţă de presă folosind un singur cuvânt” 

Q.  A semănat atmosfera cu cea de la Cupa Davis?(în meciul contra lui Ferrer) 
JUAN MARTIN DEL POTRO:  Nu.
Q.  Nu îndeajuns de incendiară?
JUAN MARTIN DEL POTRO:  (Dă din cap în semn de nu)

Categoria „Just because you’re paranoid, doesn’t mean they’re not out to get you”

Q.  La sfârşitul meciului, când ai vorbit cu arbitrul, te-ai plâns de ceva?
JO WILFRIED TSONGA:  Da, pentru că tot meciul a trebuit să fac challenge şi am avut dreptate de multe ori. Arbitrul n-a luat niciodată iniţiativa să anuleze vreo decizie a arbitrilor de linie atunci când era împotriva lui Rafa. Şi e tot timpul aşa. Tot meciul a trebuit să stau cu ochii pe minge, pentru că împotriva lui Rafa nu a decis niciodată, numai împotriva mea. Dacă se pune rău cu Rafa nu mai este desemnat să arbitreze semifinale şi finale. Nu e drept. Eu a trebuit să iau deciziile, el n-a făcut decât să spună scorul. Eu a trebuit să muncesc dublu, să urmăresc şi unde cade mingea şi să şi joc. Şi îmi pierd concentrarea. Şi apoi, Rafa a jucat de trei ori înainte pe terenul acesta. Eu, niciodată.
 
Categoria „Da, dar nu”

Q.  Tsonga a spus că a avut senzaţia că arbitrul nu a vrut să anuleze decizii ale arbitrilor de linie care te-ar fi dezavantajat pe tine.  
RAFAEL NADAL : E adevărat că de când cu Hawkeye, arbitrul de scaun anulează mai rar deciziile arbitrilor de linie. Dar nu e din cauza mea. Nu, nu, mi s-a întâmplat şi mie de multe ori, e uşor să găsesc exemple. E un lucru general cu arbitrii din ziua de azi: datorită Hawkeye, nu se mai simt datori să fie atenţi la toate mingile. Pentru că ştiu că noi avem dreptul la challenge, așa că nu mai riscă un overrule. Tsonga are dreptate într-o privinţă, dar se înşeală în cealaltă privinţă.

Categoria „Whatever”

Q.  Nu este o jucătoare foarte comodă. E greu să joci împotriva ei? (Radwanska)
VENUS WILLIAMS: E o jucătoare grozavă.  Nu mi s-a părut că a făcut ceva extraordinar.

Categoria „Zen polonez”

Q.  Eşti la fel de calmă în interior cum arăţi în exterior?
AGNIESZKA RADWANSKA:  Depinde. De exemplu, conduci cu 52 şi deodată e 65 pentru adversară. În momentul acela, nu prea mai eşti calmă.

Categoria „Cu răbdarea treci şi marea. Mai ales dacă bate vântul”

Q.  Într-o zi ca azi, când nu te simţi bine fizic, te gândeşti să încerci să termini punctele mai repede?
ANDY MURRAY: Să te grăbeşti să închei punctul în tenisul de azi e cam imposibil. Poţi să rişti, dar trebuie să aştepţi mingea potrivită. Sau dacă ai 40-0 sau 30-0, poţi să încerci să scurtezi punctul, dar nu la începutul game-ului. Nu o să funcţioneze pe termen lung, şi mai ales când bate vântul ca azi.

Categoria „Unde sunt vremurile de altădată?”

Q.  Uneori , pentru cine se uită ca spectator, e incredibil la ce nivel ridicat a ajuns tenisul azi.
NOVAK DJOKOVIC: Da, a devenit foarte profesionist şi intens. Toată lumea e atentă ce mănâncă, ce face în afara terenului, pe teren, felul în care se antrenează, câte ore dorm.  
Q.  Şi tenisul s-a schimbat, dar şi conferinţele de presă. Acum lumea are iPad-uri, camere digitale.. pe vremuri, tot ce trebuia era un pix şi-un carnet.
NOVAK DJOKOVIC:  Iar în viitor eu nici n-o să mai vorbesc. O să vorbească altcineva în locul meu. Eu o să stau aici şi-o să zâmbesc doar.  (râsete) Da, şi eu prefer stilul vechi.
Q.  Şi eu la fel.
NOVAK DJOKOVIC:  Văd.  (Râsete)

Categoria „Răbdarea e pentru scoţieni”

Q.  Mă uitam pe Tennis Channel zilele trecute şi au dat finala pe care ai câştigat-o la Wimbledon. Te uiţi vreodată la meciurile tale înregistrate?
MARIA SHARAPOVA:  Nici nu mai ştiu când am stat să mă uit la un meci întreg de-al meu. Ştiu că antrenorul meu e foarte dezamăgit, lui i-ar plăcea să mă vadă în faţa televizorului, luând notiţe. Dar eu am răbdare cam 10, 15 minute, şi apoi, la revedere!

Categoria „Romica Jurca”

Q.  Te-ai aşteptat ca meciul să fie greu? (contra Juan Monaco)
MARDY FISH: Suprafaţa e foarte lentă. Iar vremea, parcă a fost prea bună! Nu a fost umiditate, a fost plăcut, temperatură perfectă. Eu speram să fie mai cald. Voiam o zi de Florida şi am avut o zi de Los Angeles.

Categoria „What are you sinking about?”

Q.  (Întrebare în spaniolă)
NOVAK DJOKOVIC:  M-ai prins pe picior greşit. Despre Monaco este vorba?
Q.  Da.
NOVAK DJOKOVIC:  Acum sunt concentrat pe finala de aici. Sper să iau un nou titlu, şi apoi mă voi gândi şi la Monaco. Nu am jucat acolo anul trecut. Locuiesc acolo. Petrec mult timp în Monaco, şi abia aştept să joc acolo.
Q.  Cred că voia să zică Juan Monaco. Te-a întrebat ce părere ai de turneul pe care l-a făcut Juan Monaco.
NOVAK DJOKOVIC:  (Zâmbind). Scuze. Trebuie să mai lucrez la spaniola mea.

Categoria „Radek Kasparov” 

Q.  Vei juca simplu sau dublu în Cupa Davis?
RADEK STEPANEK:  Oricare.  Dacă trebuie să joc dublu mixt, joc dublu mixt. Îmi iubesc ţara şi voi juca orice. Chiar şi şah, dacă asta trebuie ca să câştigăm.

Categoria „Agnieszka Radwanska”

Q.  Ai arătat un joc foarte inteligent azi. Eşti surprinsă că ai reuşit să-ţi ţii firea aşa de bine?
AGNIESZKA RADWANSKA:  Sincer? Da. 
Q.  Ai spus că tatăl tău a plecat azi înapoi în Polonia.
AGNIESZKA RADWANSKA:  Da. Îşi schimbase deja biletul odată. Şi apoi am bătut-o pe Bartoli. Mi-a spus: „Eşti în finală. Joci bine. Ştii ce ai de făcut. Dă-mi un mesaj după meci.  Baftă. ” M-a sunat azi dimineaţă.
Q.  Cum ai învăţat lovitura aceea joasă? E foarte acrobatică.
AGNIESZKA RADWANSKA:  Nimeni nu m-a învăţat. E invenţia mea. Cred că e din cauză că sunt prea leneşă ca să mă dau mai în spate, aşa că mă las pe genunchi. Cam asta.

Categoria „Răsplata campionilor”
Q.  După ce câştigi un turneu ca acesta, îţi dai voie să te duci la brutărie, sau eşti foarte strict…
NOVAK DJOKOVIC: Acum … nu ştiu. Nu pot să garantez nimic. Cred că merit şi eu un corn proaspăt.

 

Citește și 

Conferințele de presă: cele mai bune citate de la Miami (I)

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi