Ce victorie! Simona Halep se califică în semifinalele Roland Garros!

Camelia Butuligă | 4 iunie 2014

Simona o va întâlni în semifinale pe Andrea Petkovic, pe care o conduce cu 2-1 în meciurile directe.

Roland Garros este oferit de

Simona Halep a reușit astăzi victoria și performanța carierei: s-a calificat în semifinalele Roland Garros, după 6-2, 6-2 în sferturile de finală cu Svetlana Kuznetsova! Simona o va întâlni mâine, în semifinale, Andrea Petkovic, care a eliminat-o cu același scor pe Sara Errani. 

Allez la roumaine! a strigat cineva din tribune la începutul meciului. La sfârșitul setului doi, tribunele erau împânzite de strigăte: Simona! Allez Simona! După două seturi și un pic mai mult de o oră, Simona a intrat în sfârșit în memoria și conștiința publicului francez. Meciul acesta, dincolo de faptul că reprezintă o victorie fabuloasă și calificarea în semifinalele Roland Garros, marchează momentul când, în sfârșit, francezii au îmbrățișat-o pe Simona și marca ei de tenis.

Kuznetsova a început lent meciul, pierzându-și din prima serviciul și în primul set nu a putut lega mai multe puncte bune la rând. Vedeai din felul în care joacă că nu e sigură ce tactică să adopte. Într-o primă instanță a încercat să stea în schimburi cu Simona. După ce a greșit vreo câteva mingi și după ce a văzut că nu poate ajunge la reverele cu care Simona deschidea terenul în lung de linie, a adoptat planul B: loviturile în forță. A reușit vreo câteva revere în cros câștigătoare, dar e foarte greu să lovești tare din alergare. Și Simona s-a asigurat că Svetlana era tot timpul în mișcare. Odată ce Simona s-a așezat pe teren și a început să-și construiască punctele în felul simplu, dar nu simplist, pe care îl știm, setul unu a curs într-o singură direcție.

Este adevărat că rusoaica a fost, probabil, împiedicată să se miște într-o oarecare măsură de mușchiul coapsei stângi, pentru care a și cerut pauză medicală la sfârșitul setului unu. Dar indiferent de cât de incapacitată fizic a fost, tot a dezlănțuit, ca o jucătoare experimentată ce e, un atac la începutul setului doi. Acolo s-a jucat meciul, în primele trei gameuri. Simona a avut o șansă de break în primul game dar n-a reușit să-l ia. Pe serviciul ei, game-ul următor a fost o luptă corp la corp, cu mingi de break salvate, cu puncte muncite, cu schimburi strânse. Simona a ieșit teafără din acel game și apoi, pe valul de încredere și adrenalină, a făcut imediat break.

Iar apoi, s-a mutat la acel nivel superior de joc, unde totul curge și totul pare simplu, și unde puține jucătoare o mai pot urma. La momentul acesta, stadionul deja era incandescent. Soarele ieșise și el, totul se încinsese: și pe teren, și în tribune. Simona a făcut spectacol, oferind câteva mingi care #alertăclișeu au aruncat în aer tribunele, printre care unul pe care sigur îl veti găsi printre highlights. Până la sfârșitul setului Kuznetsova n-a mai reușit să-și ia serviciul nicio dată, reușind în schimb un break pentru 4-2. Era prea puțin pentru a schimba cursul meciului.

La sfârșit, Simona a trebuit să înfrunte însă un altfel de adversar, nevăzut, dar mai redutabil: propriile emoții: de două ori a făcut dublă greșeală când a servit pentru meci. În suspinele generale ale tribunei, serviciul unu a părăsit-o, și începeam să tremurăm un pic. Însă cu sângele rece care o caracterizează, Simona a ales să servească kick serve pe primul, și a funcționat. Game, set and match pentru o performanță istorică. Allez Simona!         

Simona și Petkovic au jucat de trei ori până acum, românca impunându-se în două rânduri, ambele anul trecut: în finala de la Nurnberg, pe zgură, 6-3, 6-3 și în turul doi la Tokyo, pe hard, 7-6, 6-3.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Maria Sharapova și Eugenie Bouchard. 

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi