Ce victorie! Simona Halep se califică în semifinalele Roland Garros!

Camelia Butuligă | 4 iunie 2014

Simona o va întâlni în semifinale pe Andrea Petkovic, pe care o conduce cu 2-1 în meciurile directe.

Simona Halep a reușit astăzi victoria și performanța carierei: s-a calificat în semifinalele Roland Garros, după 6-2, 6-2 în sferturile de finală cu Svetlana Kuznetsova! Simona o va întâlni mâine, în semifinale, Andrea Petkovic, care a eliminat-o cu același scor pe Sara Errani. 

Allez la roumaine! a strigat cineva din tribune la începutul meciului. La sfârșitul setului doi, tribunele erau împânzite de strigăte: Simona! Allez Simona! După două seturi și un pic mai mult de o oră, Simona a intrat în sfârșit în memoria și conștiința publicului francez. Meciul acesta, dincolo de faptul că reprezintă o victorie fabuloasă și calificarea în semifinalele Roland Garros, marchează momentul când, în sfârșit, francezii au îmbrățișat-o pe Simona și marca ei de tenis.

Kuznetsova a început lent meciul, pierzându-și din prima serviciul și în primul set nu a putut lega mai multe puncte bune la rând. Vedeai din felul în care joacă că nu e sigură ce tactică să adopte. Într-o primă instanță a încercat să stea în schimburi cu Simona. După ce a greșit vreo câteva mingi și după ce a văzut că nu poate ajunge la reverele cu care Simona deschidea terenul în lung de linie, a adoptat planul B: loviturile în forță. A reușit vreo câteva revere în cros câștigătoare, dar e foarte greu să lovești tare din alergare. Și Simona s-a asigurat că Svetlana era tot timpul în mișcare. Odată ce Simona s-a așezat pe teren și a început să-și construiască punctele în felul simplu, dar nu simplist, pe care îl știm, setul unu a curs într-o singură direcție.

Este adevărat că rusoaica a fost, probabil, împiedicată să se miște într-o oarecare măsură de mușchiul coapsei stângi, pentru care a și cerut pauză medicală la sfârșitul setului unu. Dar indiferent de cât de incapacitată fizic a fost, tot a dezlănțuit, ca o jucătoare experimentată ce e, un atac la începutul setului doi. Acolo s-a jucat meciul, în primele trei gameuri. Simona a avut o șansă de break în primul game dar n-a reușit să-l ia. Pe serviciul ei, game-ul următor a fost o luptă corp la corp, cu mingi de break salvate, cu puncte muncite, cu schimburi strânse. Simona a ieșit teafără din acel game și apoi, pe valul de încredere și adrenalină, a făcut imediat break.

Iar apoi, s-a mutat la acel nivel superior de joc, unde totul curge și totul pare simplu, și unde puține jucătoare o mai pot urma. La momentul acesta, stadionul deja era incandescent. Soarele ieșise și el, totul se încinsese: și pe teren, și în tribune. Simona a făcut spectacol, oferind câteva mingi care #alertăclișeu au aruncat în aer tribunele, printre care unul pe care sigur îl veti găsi printre highlights. Până la sfârșitul setului Kuznetsova n-a mai reușit să-și ia serviciul nicio dată, reușind în schimb un break pentru 4-2. Era prea puțin pentru a schimba cursul meciului.

La sfârșit, Simona a trebuit să înfrunte însă un altfel de adversar, nevăzut, dar mai redutabil: propriile emoții: de două ori a făcut dublă greșeală când a servit pentru meci. În suspinele generale ale tribunei, serviciul unu a părăsit-o, și începeam să tremurăm un pic. Însă cu sângele rece care o caracterizează, Simona a ales să servească kick serve pe primul, și a funcționat. Game, set and match pentru o performanță istorică. Allez Simona!         

Simona și Petkovic au jucat de trei ori până acum, românca impunându-se în două rânduri, ambele anul trecut: în finala de la Nurnberg, pe zgură, 6-3, 6-3 și în turul doi la Tokyo, pe hard, 7-6, 6-3.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Maria Sharapova și Eugenie Bouchard. 

Îți place?
2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant

Cele mai noi