Ce veste bună: Alisa Kleybanova a învins cancerul şi revine pe teren la Miami!

Adrian Țoca | 29 februarie 2012

Ce veste bună: Alisa Kleybanova a învins cancerul şi revine pe teren la Miami!

Anul trecut, pe 15 iulie, o veste neagră lovea circuitul feminin: rusoaica Alisa Kleybanova anunţa, chiar de ziua ei de naştere, că absenţa ei din circuit se cauzează faptului că i s-a descoperit o formă de cancer, boala lui Hodgkin, o afecţiune a celulelor albe. “Nu sunt vremuri uşoare pentru mine acum. Mi-e dor de tot ce înseamnă tenisul, dar sunt speranţe că voi trece cu bine peste asta. Sunt o persoană foarte puternică, ştiţi asta. Am arătat asta înainte. Ştiu că va trece totul şi că viaţa mea va fi şi mai frumoasă ca înainte. E doar o chestiune de răbdare şi de luptă, ştiu că voi putea trece prin aceste clipe”, e o parte din scrisoarea deschisă către fani adresată de rusoaică.

Au urmat luni de tratament în Italia, la clinica de la Perugia, şi nu prea multe veşti. Circuitul şi-a văzut de treabă înainte, până când o nouă scrisoare a Alisei a devenit, instant, cel mai frumos lucru care s-a petrecut anul acesta în WTA:

“A trecut mult timp de la ultimul meu mesaj şi vreau să împărtăşesc cu voi toate emoţiile şi stările prin care trec. Am încheiat tratamentul în decembrie, iar acum două săptămâni mi-am făcut ultimele teste în Italia. Totul a fost un succes. Doctorii sunt mulţumiţi de sănătatea mea, iar eu mă simt grozav.

Mai mult, am început să mă antrenez din nou, acum sunt în Florida şi joc din nou tenis! A fost foarte greu la început, din punct de vedere fizic, ca să nu mai zic emoţional. Nu vroiam să mai ies de pe teren! :) E fantastic sentimentul. Mă simt şi mă bucur de viaţă şi de tenis mai mult ca oricând.

Mai mult ca orice însă, mi-a fost dor de competiţie. Ştiţi că pentru mine tenisul nu înseamnă doar să loveşti mingea la antrenamente, ci înseamnă să te testezi cu alte jucătoare, să joci în turnee, să încerci să te îmbunătăţeşti mereu, să câştigi. Şi abia aştept să revin în circuit.

Aşa că vă pot da vestea cea mare: Am primit un wild-card la Miami! Niciodată n-am fost mai bucuroasă! Ne vedem acolo!”

Alisa le-a mulţumit şi medicilor din Roma şi Perugia, dar şi celor apropiaţi ei, printre care şi românul Iulian Vespan, cel care o antrenează de mai bine de patru ani.

Rusoaica lipseşte din circuit din mai, anul trecut. La 22 de ani, ea a câştigat două titluri la simplu şi cinci la dublu, iar cea mai bună clasare a ei a fost locul 20 în lume. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi