Ce surpriză: Makarova a eliminat-o pe Serena!

tenis | 23 ianuarie 2012

Ce surpriză: Makarova a eliminat-o pe Serena!

Abia a douăsprezecea pe lista capilor de serie, Serena Williams era, în viziunea multora, principala favorită la câștigarea Openului Australian din acest an. Americanca, de departe cea mai prolifică jucătoare a generației sale, și-a construit o reputație de fier în turneele de Mare Slam, adjudecându-și până acum 13 trofee. Şi, cum cinci dintre ele au fost obținute la Melbourne, nici nu este de mirare că aceasta consideră turneul de la Antipozi drept preferatul ei.

După o perioadă de absență, marcată de pauza luată după Openul American de anul trecut, fosta lideră mondială s-a declarat mai mult decât încântată de perspectiva unui nou succes australian, ea muncind din greu pentru a se reface după accidentarea la gleznă suferită la Brisbane, cu doar o săptămână înaintea începerii Openului. Rezultatele nu au întârziat să apară și, după o serie de victorii confortabile în primele trei tururi, Serena își consolida poziția de favorită. Versus Ekaterina Makarova, nimeni şi nimic nu previziona probleme pentru Williams, care se impusese clar în precedenta lor confruntare, la Beijing, în 2009.

Makarova, cea mai slab clasată jucătoare din rândul celor șaisprezece rămase în competiție, venea și ea după un parcus foarte bun, depășindu-le, pe rând, pe thailandeza Tamarine Tanasugarn, pe estonianca Kaia Kanepi, precum și pe favorita numărul 7, Vera Zvonareva. Prin prezența în optimi, ea își egala rezultatul de anul trecut, când a cedat la Kim Clijsters.

Dacă pentru majoritatea jucătoarelor condițiile climatice extreme din Australia  reprezintă un adevărat coșmar, pentru americancă, rezidentă în California, atât canicula, cât și umiditatea excesivă au constituit întotdeauna un avantaj.

De această dată însă, nici arșita nu a putut-o salva pe Williams, aceasta nepărând în apele ei încă din debutul partidei. Profitând la maximum de lipsa de concentrare a adversarei sale, Ekaterina s-a instalat rapid la conducerea jocului, iar după ce a câștigat primul set cu 6-2, frustrarea Serenei a devenit evidentă. Spre deosebire de anii precedenți, în care un astfel de moment marca o revenire spectaculoasă, de această dată însă istoria nu s-a mai repetat. Numărul covărșitor de erori neforțate, precum și cele șapte duble greșeli s-au dovedit insurmontabile, rusoaica ajungând rapid la 5-2 şi în actul secund. În ciuda faptului că americanca a salvat trei mingi de meci pe propriul serviciu, Makarova a încheiat disputa după doar 82 de minute, triumfând 6-2,6-3.

Înfrângerea, ce pune capăt seriei de 17 meciuri câștigate consecutiv de Serena la Melbourne, a lăsat-o fără replică și pe învingătoare, aceasta negăsind cuvinte să-și exprime încântarea pentru accederea în primul său sfert de finală într-un turneu de Grand Slam. De cealaltă parte, Williams a recunoscut eșecul, felicitându-și oponenta pentru modul curajos în care a evoluat. “Am făcut 37 de erori neforţate. În schimb, ea a jucat la limită cu multe dintre loviturile ei şi i-a ieşit. Cred că asta sumarizează destul de bine povestea meciului”, a spus Serena, la conferinţa de presă. Reacţia rusoaicei a fost şi mai elocventă: “Am bătut-o pe Serena! Ceea ce e incredibil”

 Aș asemăna acest insucces cu cel din finala de la Flushing Meadows de anul trecut, care, deși se anunța o formalitate pentru americancă, a fost pierdută cu același scor în faţa lui Sam Stosur.

Ekaterina Makarova o va înfrunta mai departe pe câștigătoarea confruntării Maria Sharapova – Sabine Lisicki.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi