Ce revanşă! Cîrstea revine în prim-plan, o elimină pe Stosur la ea acasă!

Adrian Țoca | 17 ianuarie 2012

Ce revanşă! Cîrstea revine în prim-plan, o elimină pe Stosur la ea acasă!

Cu siguranţă că Sorana Cîrstea a rupt sufletele australienilor marţi dimineaţă, ora României, eliminând-o pe Sam Stosur, campioana en-titre de la US Open, la capătul unui meci foarte, foarte bun făcut de româncă.

Sorana a lovit mai mulţi iepuri dintr-o lovitură. Şi-a luat o revanşă glorioasă faţă de Sam, cea care îi punea capăt celei mai frumoase aventuri a carierei, în 2009, la Roland Garros, când australianca a eliminat-o în sferturile de finală. Dincolo de asta, Sorana a obţinut o victorie care o readuce în atenţia generală. După acel an amintit anterior, în care ajunsese, în punctul maxim, pe locul 23, Sorana a coborât destul de mult în clasament, chiar ieşind la un moment dat din Top 100 WTA.

La fel de spectaculoasă precum victoria în sine, una dintre marile surprize ale începutului de turneu, este maniera în care românca a obţinut-o.  Sorana a jucat totul pe cartea atacului, surprinzând-o deseori pe Stosur cu retururile în forţă, aproape violente, cu loviturile plate, adesea riscante, cu o agresivitate care a împiedicat-o pe adversară să capete vreun fel de ritm. 

La 2-2 în primul set, Cîrstea a evidenţiat cel mai bine această tactică, obţinând un break la 0 cu câteva lovituri foarte puternice. Şi chiar dacă Stosur a revenit, momentan, conducând cu 4-3, Sorana nu i-a dat voie să-şi impună jocul, decizând jocul din spatele terenului.

Sam a suferit pe backhand şi a fost dominată la fileu, surprinzător pentru experienţa ei de dublu: Sorana a câştigat acolo 16 puncte, faţă de doar 4 ale adversarei, inclusiv unul în tie-break pe serviciul lui Stosur care a rupt echilibrul, românca obţinând tie-break-ul cu 7-2.

Eforturile spectatorilor de pe Rod Laver de a o readuce pe Stosur în meci s-au lovit de o încăpăţânare transformată deseori în puncte a Soranei. Ea a dominat-o la toate capitolele pe cea care, anul trecut, câştiga primul ei Mare Şlem la New York. Mai mulţi aşi, 8-3, mai puţine greşeli neforţate, mai multe lovituri direct câştigătoare (28-12). Sunt cifre care spun cel mai bine povestea celei mai plăcute surprize din acest început de an în tenisul feminin.

Este al doilea turneu consecutiv de Grand Slam în care româncele elimină o campioană de Grand Slam. Anul trecut, la US Open, în primul tur, Simona Halep o învingea pe Na Li, deţinătoarea titlului la Roland Garros, iar Alexandra Dulgheru o elimina pe Petra Kvitova, campioana de la Wimbledon. A venit acum rândul Soranei să repete figura în faţa câştigătoarei US Open.

 Sorana va juca, în turul următor, cu poloneza Ursula Radwanska, sora mai cunoscutei Agnieszka. Românca a câștigat cea mai recentă întâlnire, jucată tot în Australia, la Hobart, în 2008 (scor 6-4, 6-1), după ce o pierduse pe prima, cu un an înainte, la Bangkok, 6-0, 6-3. Meciul se va juca în noaptea de miercuri spre joi.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi