Ce final de an! Roger Federer se retrage înaintea finalei cu Djokovic, Nole campion fără să joace. Abia a treia retragere a lui Federer

Treizecizero | 16 noiembrie 2014

Ce final de an! Roger Federer se retrage înaintea finalei cu Djokovic, Nole campion fără joc. Abia a treia retragere a lui Federer

Unul dintre cele mai bizare turnee s-a încheiat în cel mai haotic mod cu putință: Roger Federer și-a anunțat retragerea din turneu înainte de finala cu Novak Djokovic. Sârbul devine astfel campion pentru a treia oară consecutiv, după titlurile din 2012 și 2013. 

Federer a ieșit în fața fanilor ca să le transmită mesajul și să își ceară scuze. Roger a spus că a suferit o accidentare la spate pe finalul meciului de aseară, cu Stan Wawrinka, încheiat târziu în noapte, după aproape trei ore de joc și în care Federer a salvat patru mingi de meci, înainte de a se impune într-un final pe muchie. Federer încă mai era la O2 în jurul orei 2 dimineața și spune că a făcut tot ce a putut ca să intre pe teren și să joace, dar concluzia echipei medicale a fost că e un risc prea mare la vârsta lui Federer și că elvețianul nu poate fi competitiv în fața lui Djokovic.

Este abia a treia retragere în timpul unui turneu a lui Federer în întreaga sa carieră, ceea ce, în sine, sugerează că problema e cu adevărat serioasă. Federer s-a mai retras de doar două ori în 1221 de meciuri oficiale la profesioniști, în 2008, la Paris, cu James Blake, și în 2012, la Doha, cu Tsonga. 

Oficialii l-au sunat de urgență pe Andy Murray, propunându-i să ia parte la un meci de consolare pentru fani, un set cu Djokovic. Un demonstrativ de dublu va umple programul.

Problema lui Federer pune un semn mare de întrebare și pe prezența lui în finala de Cupa Davis. Deja speculațiile se învârt puternic în jurul teoriei că accidentarea lui Federer este mai serioasă și că riscă să nu poată juca la Lille, în weekendul viitor, când Elveția întâlnește Franța. Ar fi prima șansă a lui Federer la trofeul Cupa Davis.

Federer a avut un an de succes, un reviriment remarcabil după căderea de formă și de clasament din 2013, dar efortul imens depus de-a lungul acestui sezon, în care a adunat 72 de victorii, l-a ajuns exact pe linia de sosire.

Primul care a dat un semn că ar fi ceva în neregulă ar fi Ivan Ljubicic, fostul jucător croat și actual antrenor al lui Raonic. Ljubicic, un admirator și un amic al lui Federer, a spus după ce a urmărit ultimul antrenament al lui Federer de dinaintea meciului cu Wawrinka, din semifinale, că i s-a părut că Roger a acuzat probleme la spate.

Novak Djokovic a fost premiat cu trofeul World Tour Finals într-o ceremonie organizată înaintea demonstrativului cu Murray.

Federer NU a venit la conferința de presă tradițională.

 

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi