Ce fete avem! Niculescu şi Halep continuă la Doha

Adrian Țoca | 15 februarie 2012

Ce fete avem! Niculescu şi Halep continuă la Doha

Parcursul foarte bun al jucătoarelor noastre a continuat şi în turul 2 al turneului de la Doha, două dintre cele trei jucătoare prezente la turneu ajungând în optimi.

Monica Niculescu a devenit a doua jucătoare din România care reuşeşte să o învingă pe Vera Zvonareva în tot atâtea săptămâni, şi tot după un scenariu asemănător cu cel prin care Sorana Cîrstea câştiga săptămâna trecută, la Pattaya. Monica era în avantaj, 7-5, 3-2, când Zvonareva a decis că nu mai poate continua meciul, din cauza aceleiaşi probleme la şold. Rusoaica era campioană en titre la Doha şi o paşte acum o cădere în clasament.

Pentru un loc în sferturi, Niculescu, jucătoare ce tinde să devină una dintre cele mai constante din circuit, va lupta cu Katerina Bondarenko.  Aceasta a eliminat-o pe Flavia Pennetta, 6-4, 6-2.

Simona Halep a reuşit să confirme rezultatul foarte bun din turul 1, când a eliminat-o pe Daniela Hantuchova, printr-o nouă victorie, de această dată în două seturi. Simo n-a avut niciun moment probleme cu Iveta Benesova, reuşind să răzbune o înfrângere dureroasă în faţa acesteia, meciul pierdut în finala turneului WTA de la Fes, din 2010.

Misiunea Simonei devine abia acum extrem de dificilă, ea urmând s-o întâlnească în optimi pe Victoria Azarenka, liderul mondial, jucătoare încă neînvinsă în acest an şi care nu dă semne că ar încetini câtuşi de puţin. La primul ei meci oficial în calitate de număr 1, Aza a spulberat una dintre revelaţiile începutului de an, pe germanca Mona Barthel, 6-1, 6-0, cea de-a 13-a victorie a Azarenkai în 2012.

A treia româncă prezentă în meciurile zilei la Doha, Sorana Cîrstea, a pierdut rejucarea cu Sam Stosur, însă evoluţia româncei n-a fost deloc una descurajantă, ba dimpotrivă. Sorana a servit foarte bine şi prea puţin le-a separat pe cele două. Australianca s-a impus cu 6-4, 7-6, dar rămânem în continuare cu ochii pe Cîrstea, care dă toate motivele să anunţe un an 2012 foarte bun.

Surpriza zilei la Doha a constituit-o eliminarea fostei lidere Caroline Wozniacki. Daneza pare un pic pierdută după ultimele evenimente, printre care şi rapida renunţare la antrenorul ei. Woz a avut trei mingi de meci în game-ul 10 al setului 3, dar le-a ratat pe toate şi a sfârşit prin a pierde cu 4-6, 6-4, 7-6. “Sunt foarte dezamăgită că am pierdut aşa. Nu vreau decât să depăşesc cât mai repede momentul”, a spus cea care, după Australian Open, a garantat că îşi va recupera locul1 în acest sezon.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi