Câteva noutăți: lansăm un format nou de știri și suntem la Roland Garros!

Adrian Țoca | 26 mai 2014

Trei mici noutăți de la Treizecizero.

Nu v-am mai povestit de ceva timp ce mai facem, v-am lăsat mereu să descoperiți singuri ce punem la cale. Schimbăm un pic ritmul acum.

Începutul Roland Garros este și începutul celei mai agitate perioade dintr-un sezon de tenis: în aproximativ șase săptămâni se joacă două Slamuri. Este, de asemenea, și un bun prilej pentru a încerca lucruri noi. De-a lungul timpului, și în special în ultimul an, Treizecizero și-a făcut un obicei nu doar din conținutul de calitate, ci și din insistența cu care a căutat forme noi de împachetare a acestui conținut. Așa au apărut, printre alte idei, serialul despre juniori, proiectul dedicat Simonei Halep, secțiunea specială gândită cu ocazia meciului de importanță maximă din Fed Cup, România – Serbia, sau seria de materiale de la BRD Năstase Țiriac.

În esență, n-am lăsat niciun eveniment major să treacă fără să nu-l abordăm dintr-o altă perspectivă. De ce? Dacă e vreo parte bună din perioada neclară pe care o traversează la acest moment proiectele de conținut din întreaga lume este că niciodată n-a fost un teren mai potrivit pentru încercări decât acum. E o perioadă ideală pentru experimente, e o perioadă ideală inclusiv să faci greșeli, să faci ceva diferit, orice, numai să faci.

Obiectivul nostru va rămâne la fel de bine asumat și în continuare: ne propunem nu doar să scriem, ci și să atragem atenția asupra a ceea ce scriem. Iar reacțiile pe care le primim, fie că e vorba de feedback-ul prețios de la voi, fie că sunt mesaje din partea unor colegi de industrie, fie că e vorba de susținerea tot mai numeroșilor prieteni, ne fac să credem că facem, de cele mai multe ori, alegerile corecte.

Recent a fost publicat un studiu dedicat tendințelor de publishing online din România. Vă recomandăm să-l citiți, e o lectură interesantă pentru oricine, chiar dacă nu sunteți implicați direct în acest domeniu. Vă va ajuta să înțelegeți mai bine cu ce fel de se confruntă un publisher la ora actuală. Și veți descoperi cum Treizecizero.ro este singurul site românesc dat ca exemplu, și nu o dată.

Azi mai încercăm ceva nou. Credem că prezentarea conținutului se schimbă, evoluează. În același timp, încercăm să vă oferim ceea ce vă doriți să citiți, în forma pe care v-o doriți. Treizecizero s-a lansat ca un site bazat exclusiv pe analize și articole lungi, cu multă informație și multă substanță, iar asta nu se va schimba, e ceea ce ne diferențiază. În schimb, încercăm să adăugăm la ceea ce avem în ADN-ul site-ului. Am simțit și noi, ca și voi, nevoia unui format pe scurt, care să trateze în viteză informații utile și încercăm să reacționăm la felul în care evoluează cerințele voastre. Așa că, de azi, încercăm ceea ce noi am numit, temporar, Stream. Veți găsi acolo genul de știri pe care, în alte condiții, l-am fi trimis pe paginile noastre de Twitter sau de Facebook, dar pe care am decis să-l păstrăm de acum pe propria noastră platformă.

Este, deocamdată un test, un experiment live, o să ne jucăm cu acest format pe perioada Roland Garros, îl vom modifica din mers, iar în funcție de feedback-ul primit, de propunerile voastre, o să vedem dacă și în ce măsură îl vom păstra și ulterior. Așa că priviți totul cu răbdare, e o idee pe care o aveam de ceva vreme în plan, dar care trebuie verificată și îmbunătățită văzând și făcând. Am păstrat un design cât mai simplu, tocmai pentru a scoate în evidență informația pură. Ceea ce ne place nouă la un astfel de format e că ni se pare că se potrivește foarte bine pentru tenis, un sport în care ceea ce e valabil acum s-ar putea să se schimbe în doar câteva minute. Ceea ce face, firește, mai greu de păstrat valabilitatea și prospețimea unui articol.

Nici măcar numele nu este final, așa că, dacă aveți sugestii, le puteți arunca în comentarii. Dacă totul va fi ok, intenționăm să-l diversificăm pe viitor, adăugând fie un canal personal pentru fiecare dintre autorii noștri, cu comentarii și observații care să completeze articolele, fie canale dedicate unui topic. Deocamdată, păstrăm un singur stream, folosit exclusiv pentru știri. De asemenea, vom putea folosi acest format inclusiv pentru discuțiile de la comentarii din timpul marilor meciuri, pe care o să vă invităm să le mutăm acolo.

Este una dintre cele trei noutăți la care lucrăm acum. A doua o să vă placă și mai mult. Este vorba de secțiunea specială dedicată turneului de la Roland Garros. Pentru al doilea an la rând, Treizecizero este prezent la turneul de Grand Slam de la Paris și vă va ține la curent cu evenimentele de la fața locului. A fost posibil datorită prietenilor la care mă refeream mai sus: Adidas, Erste Asset, Air France și 2 Parale s-au alăturat demersului nostru, în primul rând pentru că le place ceea ce am construit împreună aici și consideră Treizecizero o comunitate de calitate. Vă invităm să găsiți toate articolele dedicate RG 2014 aici și să urmăriți secțiunea pe toată durata turneului.

Iar a treia schimbare: în zilele următoare vom face câteva schimbări minore pe homepage, menite să împrospăteze site-ul, să îmbunătățească experiența de navigare și să vă ușureze accesul la conținutul care vă interesează. Stand by 🙂

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi