Câștig dublu în China: al doilea trofeu în două săptămâni pentru Horia Tecău!

Adrian Țoca | 5 octombrie 2014

Horia Tecău este tot mai aproape de a deveni al doilea român calificat la Turneul Campionilor în 2014, alături de Simona Halep. Titlul câștigat azi într-o finală grea la Beijing îi crește substanțial șansele lui Horia și coechipierului său, Jean Julien Rojer.

Perioadă excelentă pentru Horia Tecău, care continuă seria victoriilor alături de Jean Julien Rojer. Cei doi au reușit al doilea titlu în tot atâtea săptămâni, impunându-se în turneul de 500 de la Beijing, după ce-l câștigaseră, săptămâna trecută, pe cel de la Shenzhen. 2014 devine astfel un an în care Horia își recâștigă, treptat, locul printre cei mai importanți jucători de dublu din lume, după un sezon precedent mai puțin reușit. Cu Rojer, Horia a câștigat deja șapte titluri anul acesta și este tot mai aproape de îndeplinirea obiectivului, calificarea la Turneul Campionilor de la Londra.

Finala a fost complicată și dificilă, genul de meci de dublu intens, dar plăcut, contra unei perechi care, deși nu a mai jucat în această formulă, e formată din jucători foarte buni de dublu. Atât Julien Benneteau, cât și Vasek Pospisil au câștigat trofee de Slam anul acesta alături de alți parteneri (Roland Garros, respectiv Wimbledon). 

Rojer și Tecău au condus de două ori cu un break în primul set, dar l-au pierdut imediat în ambele ocazii. S-a ajuns la tiebreak, pe care Benneteau / Pospisil l-au câștigat la a doua șansă de care au beneficiat, cu 8-6.

Dezamăgirea pierderii primului set a adus și un letdown normal: Tecău și Rojer și-au pierdut serviciul în chiar primul game al setului secund. Conduși cu un set și un break, cei doi au avut nevoie de toată puterea ca să revină. Explică Jean Julien: „Ei au jucat foarte bine. Am fost conduși cu un break în setul secund și atunci a fost momentul în care meciul putea să scape din mână. Dar am reușit să continuăm să luptăm și să recuperăm acel break. A fost un meci foarte greu. Adversari puternici”.

Cu break-ul recuperat la 2-2, s-a mers ulterior cu serviciul până la 6-5, când perechea româno-olandeză a forțat și obținut break-ul în cel mai bun moment. În supertiebreak, Horia și Jean Julien au fost mereu cu un pas în față și au câștigat cu 10-5, punând capăt unui meci strâns și neobișnuit de lung pentru un dublu, o oră și 49 de minute. Dar victoria a șters orice: e al doilea an la rând când Horia se impune la Beijing.

„Sunt foarte bucuros”, a spus el. „Nu doar pentru că am câștigat aceste două titluri, ci pentru că jucăm bine. Ne-am gândit, venind în China, că avem două săptămâni la dispoziție în care condițiile de joc ne sunt favorabile, așa că ne bucurăm că am putut să confirmăm și să punem în aplicare. Am câștigat două titluri și să sperăm că putem să rezistăm în același ritm pentru încă o săptămână”.

Dacă vor ajunge la Londra, Horia și Jean Julien îi vor reîntâlni acolo, foarte probabil, atât pe Benneteau, alături de Roger-Vasselin, cât și pe Pospisil, alături de Jack Sock. 

Deocamdată, urmează Mastersul de la Shanghai, unde cei doi vor avea liber în turul inaugural și vor juca în turul secund cu învingătorii dintre Bautista Agut/Mayer și Cabal/Farah. Încă o victorie și s-ar putea vedea în turul 3 cu frații Bryan, favoriții 1. Tabloul complet e AICI.

Pentru Horia este al 23-lea titlu al carierei, din 37 de finale jucate.

Cel mai recent succes al lui Horia ridică totalul victoriilor românești din 2014 la 17 titluri (ATP + WTA) și 7 finale. 

Trofeele românilor în 2014:

Monica Niculescu, dublu – Shenzen
Monica Niculescu, dublu – Hobart
Florin Mergea, dublu – Vina del Mar
Horia Tecău, dublu – Zagreb
Horia Tecău, dublu – Casablanca
Simona Halep, simplu – Doha
Irina Begu, dublu – Rio
Horia Tecău, dublu – București
Horia Tecău, dublu – Hertogenbosch
Elena Bogdan / Alexandra Cadanțu, dublu – Bucureșt
Simona Halep, simplu – București
Florin Mergea, dublu – Hamburg
Horia Tecău, dublu – Washington
Monica Niculescu, simplu – Guangzhou
Irina Begu, dublu – Seul
Horia Tecău, dublu – Shenzhen
HORIA TECĂU, dublu – Beijing


Finale:

Horia Tecău, dublu – Rotterdam
Horia Tecău, dublu mixt – Australian Open
Monica Niculescu, dublu – Katowice
Raluca Olaru, dublu – Nurnberg
Simona Halep, simplu – Madrid
SIMONA HALEP, simplu – ROLAND GARROS
Raluca Olaru, dublu – Baku

* Alte rezultate importante: Simona Halep, semifinală la Wimbledon, Simona Halep, semifinală la Indian Wells; Florin Mergea, semifinală la Roland Garros (dublu).

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi