Campioană la Linz: Raluca Olaru câștigă primul titlu de dublu al anului

Treizecizero | 12 octombrie 2014

Bilanțul românesc pe 2014 urcă la un total incredibil de 18 titluri și 8 finale.

Lista românilor campioni în 2014 e lungă și spectaculoasă, dar mai era un nume care merita să facă saltul din coloana de finaliști la cea de câștigători. După două finale pierdute anul acesta, după multe ghinioane de tot felul (semifinala de la Katowice pierdută dramatic, după o decizie de arbitraj discutabilă; dificultăți în a-și găsi o parteneră constantă), Raluca Olaru a reușit trofeul mult dorit pe ultima sută de metri a sezonului. Raluca a câștigat titlul la Linz, alături de Anna Tatishvili, într-o finală care n-a avut istoric: 6-2, 6-1 cu perechea Beck / Garcia, în numai 53 de minute.

Remarcabil, finala a fost și cea mai ușoară partidă a turneului pentru Raluca și Anna, care au câștigat în trei seturi toate cele trei întâlniri anterioare, inclusiv două reveniri de la 0-1 la seturi. Traseul capătă și mai multă valoare ținând cont de faptul că noile campioane le-au învins pe parcurs pe favoritele 1 și 4 ale turneului, validându-și astfel titlul.

Este al patrulea titlu al carierei pentru Raluca, după cele de la Tashkent (2008), Acapulco (2011) și Nurnberg (2013). Jucătoarea noastră va participa săptămâna viitoare la turneul de la Moscova. 

Din păcate, în cealaltă finală românească a zilei, Sorana Cîrstea n-a avut noroc. Ea și Andreja Klepac au pierdut în trei seturi contra perechii Kudryavtseva / Rodionova. Într-o finală foarte echilibrată, perechea ruso-australiană a trecut la foto-finiș linia de sosire, impunându-se cu 6-7 (6), 6-2, 10-8. Victoria le-a adus astfel și calificarea la Turneul Campioanelor de dublu, pe ultimul loc disponibil.

A fost o săptămână bună pentru Sorana, ceea ce mai șterge din amărăciunea unui an ratat: sfert de finală la simplu, victorie versus Hingis/Pennetta plus finală la dublu. Românca va reveni în Top 100 de săptămâna viitoare, pe locul 93. La rândul ei, Raluca Olaru, acum pe locul 64 la dublu, va obține un nou career high de săptămâna viitoare.

* Foto cover: Christopher Levy
* Foto articol: WTA

 

 

Bilanțul updatat al trofeelor românilor în 2014:

Monica Niculescu, dublu – Shenzen
Monica Niculescu, dublu – Hobart
Florin Mergea, dublu – Vina del Mar
Horia Tecău, dublu – Zagreb
Horia Tecău, dublu – Casablanca
Simona Halep, simplu – Doha
Irina Begu, dublu – Rio
Horia Tecău, dublu – București
Horia Tecău, dublu – Hertogenbosch
Elena Bogdan / Alexandra Cadanțu, dublu – Bucureșt
Simona Halep, simplu – București
Florin Mergea, dublu – Hamburg
Horia Tecău, dublu – Washington
Monica Niculescu, simplu – Guangzhou
Irina Begu, dublu – Seul
Horia Tecău, dublu – Shenzhen
Horia Tecău, dublu – Beijing
RALUCA OLARU, dublu – Linz


Finale:

Horia Tecău, dublu – Rotterdam
Horia Tecău, dublu mixt – Australian Open
Monica Niculescu, dublu – Katowice
Raluca Olaru, dublu – Nurnberg
Simona Halep, simplu – Madrid
SIMONA HALEP, simplu – ROLAND GARROS
Raluca Olaru, dublu – Baku
Sorana Cîrstea, dublu – Tianjin

Total: 18 trofee / 8 finale

* Alte rezultate importante: Simona Halep, semifinală la Wimbledon, Simona Halep, semifinală la Indian Wells; Florin Mergea, semifinală la Roland Garros (dublu), semifinală la Shanghai (dublu).

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi