Beijing, tragerea la sorți: Simona, traseu interesant. Bouchard, Ana și Sharapova sunt pe partea ei de tablou

Treizecizero | 26 septembrie 2014

Turneul de la Beijing, ultimul Premier Mandatory al anului, începe de mâine.

Exceptând Turneul Campioanelor, Beijing este, cel mai probabil, ultimul turneu al sezonului pentru Simona Halep. Românca este încă o dată cap de serie numărul 2 și va debuta în turneu cu cehoaica Barbora Zahlavova-Strycova.

Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, într-un cu totul alt context. Se întâmpla în 2010, în turul al doilea de calificări de la turneul indoor din Paris, iar Zahlavova-Strycova câștiga cu 6-1, 6-4. Patru ani mai târziu, jucătoarea din Cehia ocupă locul 32, iar vârful de formă al sezonului ei a fost atins la Wimbledon, când a eliminat-o pe Na Li (ultimul meci al carierei acesteia), apoi pe Caroline Wozniacki și a ajuns până în sferturi, unde a fost învinsă de Kvitova. La celelalte Slamuri, Zahlavova a bifat un tur 2 la Australian Open, a pierdut din primul tur la Roland Garros și a ieșit în turul 3 la US Open. Un alt highlight al sezonului ei este finala de la Birmingham. În circuitul asiatic, ea a pierdut cu Svitolina în primul tur la Tokyo și le-a învins pe Hantuchova și pe Madison Keys la Wuhan, înainte de a fi eliminată de Angelique Kerber în turul al treilea.

Cu un singur titlu WTA în cont, Barbora a ajuns cel mai sus pe locul 29. Este o jucătoare redutabilă de dublu, unde a câștigat 17 titluri.

Cehoaica e o apariție pe teren. Energică, expresivă, alteori nervoasă, emoțională, Strycova nu ezită să-și facă simțită prezența pe teren, să dea cu racheta de pământ sau să se certe cu arbitrul. Joacă adesea mult slice și cu mult spin, îi place să joace la fileu și obișnuiește să varieze și nu dea prea mult ritm adversarelor, lucru care a și avantajat-o foarte mult pe iarbă, suprafața ei preferată. Strycova e, de asemenea, și foarte lentă, luându-și foarte mult timp între puncte. Apropo de stilul ei ceva mai colorat, a rămas memorabil felul în care Strycova și-a salutat adversara la fileu în recentul meci cu Svitolina.

 

Dacă totul va fi în regulă, următoarea adversară a Simonei va fi, cel mai probabil, Anastasia Pavlyuchenkova, rusoaica având un meci abordabil în primul tur cu wildcardul Lin Zhu, din China. Pavs este una dintre adversarele preferate ale Simonei, românca impunându-se de patru ori în tot atâtea meciuri directe, trei dintre ele anul trecut, la Tokyo, Moscova și Sofia.

În turul 3, cel mai probabil adversara s-ar alege dintre Andrea Petkovic și Madison Keys, la rândul lor adversare pe care Simona le-a mai întâlnit în ultimul an. Din sferturi încep lucrurile cu adevărat interesante. Eugenie Bouchard sau Ana Ivanovic, ambele fie în formă, fie în revenire de formă, ar putea fi de cealaltă parte a fileului. Maria Sharapova este adversarul teoretic pentru semifinale, și Serena e, inevitabil opțiunea cea mai plauzibilă pentru finală.

Evident, toate acestea sunt prezumții care pleacă de la tabloul tragerii la sorți, însă știm cu toții că lucrurile vor arăta diferit pe teren. De regulă, turneele asiatice sunt cât se poate de imprevizibile, am văzut asta chiar la Wuhan.

Tabloul complet al turneului 

Serena Williams (1) – Q
Maria Kirilenko – Q

Q – Q
Camile Giorgi – Lucie Safarova

Jelena Jankovic – Alize Cornet
Lauren Davis – Q

Samantha Stosur – Francesca Schiavone
Caroline Wozniacki – BYE

Petra Kvitova – BYE
Kai Lin Zhang – Shuai Peng

Shuai Zhang – Caroline Garcia
Heather Watson – Venus Williams

Ekaterina Makarova – Garbine Muguruza
Karolina Pliskova – Q

Roberta Vinci – Yaroslava Shvedova
Coco Vandeweghe – Agnieszka Radwanska

Angelique Kerber – Casey Dellacqua
Zarina Diyas – Klara Koukalova

Svetlana Kuznetsova – Daniela Hantuchova
Kurumi Nara – Sara Errani

Flavia Pennetta – Christina McHale
Carla Suarez Navarro – Kirsten Flipkens

Elina Svitolina – BYE
Kaia Kanepi – Maria Sharapova

Eugenie Bouchard – BYE
Shilin Xu – Sabine Lisicki

Romina Oprandi – Bojana Jovanovski
Q – Ana Ivanovic

Andrea Petkovic – Q
Madison Keys – Alison Riske

Lin Zhu – Anastasia Pavlyuchenkova
Barbara Zahlavova Strycova – SIMONA HALEP

 

Simo joacă și la dublu cu Raluca Olaru

Simona a solicitat și primit un wildcard în turneul de dublu, alături de Raluca Olaru. Cele două vor juca împotriva dublului format din Koukalova și Kalashnikova. Simona și Raluca au mai jucat împreună anul acesta, la Sydney, unde au cedat contra Babos/Safarova.

Citește și Calculele pentru finalul sezonului: Cine merge la Singapore, ce șanse mai sunt ca Serena să fie depășită?

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi