Tenisul care te cucerește, în iulie, la București

Adrian Țoca | 14 iunie 2012

Tenisul care te cucerește, în iulie, la București

Mai e o lună până la startul celui mai important turneu feminin găzduit de țara noastră. BCR Open România 2012, turneu organizat de FRT și MPG, cu sprijinul BCR, va avea loc în perioada 16-22 iulie, la Arenele BNR. 

Turneul se află între primele 5 de categoria $100.000 + H din calendarul ITF. Tabloul de simplu va avea 32 de jucătoare, fiind așteptate să participe mai multe jucătoare din top 100, iar cel de dublu, 16 perechi. 150 de puncte WTA va primi învingătoarea, și, evident, sperăm că va fi o reprezentantă a României, ca și la ediția de anul trecut. Atunci, Irina Begu a încheiat un turneu excelent învingând-o în finală pe jucătoarea spaniolă Laura Pous Tio, într-o atmosferă asemănătoare cu cele de la meciurile de Cupa Davis. De altfel, Irina s-a impus și în finala de dublu, ea făcând pereche cu Elena Bogdan.

Cum spuneam, premiile acestei ediții totalizează 100.000 de dolari, dintre care 15.200 sunt rezervați câștigătoarei, iar 8.107 finalistei. O prezență în semifinală aduce un cec de 4.433 de dolari. 

Accesul  publicului va fi gratuit din calificări și până în ziua de miercuri. Ulterior, un bilet va costa 10 lei pentru ziua de joi, 20 lei pentru vineri, 30 lei pentru sâmbătă, și 40 lei pentru ziua finalei. Un abonament valabil pe toată durata turneului va costa 75 de lei. Biletele și abonamentele se vor pune în vânzare prin rețeaua Eventim și la Arenele BNR. Pe lângă meciurile propriu-zise, așteptați-vă la o mulțime de surprize din partea organizatorilor și a sponsorilor.

Armata româncelor din WTA

Conceptul campaniei de promovare este strâns legat de “armata” de românce din top 100. Nu mai puțin de 7 jucătoare au fost prezente, la un moment dat anul acesta, în top 100, România depășind forțe mari ale tenisului mondial feminin din acest punct de vedere. 

Șapte jucătoare românce vor fi prezente la București: Irina Begu, campioana la zi, Alexandra Cadanțu, Alexandra Dulgheru, Mihaela Buzărnescu, Raluca Olaru, Elena Bogdan și Mădălina Gojnea se vor lupta pentru a păstra trofeul în România, ele fiind prezente și la conferința de lansare. 

Prezența în pluton a româncelor este surprins și de noua campanie, “Tenisul care te cucerește”. Iar conceptul a prins foarte bine și la jucătoare. “Îmi place foarte mult noua campanie, conceptul ni se potrivește” – a declarat Irina Begu. Mă bucur că sunt persoane care se implică și își doresc să ajute tenisul feminin românesc. Mă atrage stilul military și modul în care noi suntem văzute în afara țării, ca fiind armata româncelor care au luat cu asalt topul 100 WTA”.

Treizecizero.ro vă va ține la curent, în cadrul unei secțiuni speciale, cu toată desfășurarea turneului.

 

 

 

 

 

Tot setul de fotografii este disponibil pe site-ul oficial al turneului, dar și pe pagina noastră de Facebook.  

 

Fotografii: Edward Aninaru

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi