Avem un titlu la Roland Garros! Ioana Ducu și Loredana Roșca au câștigat finala de dublu la junioare

Treizecizero | 7 iunie 2014

Româncele au adus deja un titlu în această zi: Ioana și Loredana s-au impus în finala de dublu

Roland Garros este oferit de

În ziua finalei Simonei Halep, tenisul feminin românesc ne-a încălzit deja inimile. Două dintre junioarele noastre de perspectivă, Ioana Ducu și Ioana Loredana Roșca, au câștigat, în această dimineață, titlul în turneul de dublu rezervat junioarelor, după ce au trecut de perechea Catherine Cartan Bellis (SUA) și Marketa Vondrousova (Cehia), scor 6-1, 5-7, 11-9. 

Ioana și Ioana Loredana și-au ținut nervii într-un final dramatic, reușind să treacă și peste pierderea setului doi, și s-au impus cu 11-9 în supertiebreak în fața favoritelor 7, după ce, anterior, au mai avut o minge de meci la 9-8, dar au fost conduse cu 8-6.

Ultima oară când România a câștigat un turneu de dublu la junioare într-un Slam s-a întâmplat la US Open 2006, când au câștigat Ioana Olaru și Mihaela Buzărnescu.

Cărțile de vizită ale celor două fete, preluate în întregime din serialul dedicat juniorilor de către Treizecizero.ro 

Ioana Ducu

2013

Campioană naţională de juniori, titlu obţinut în mai, la Sibiu, Ioana Ducu a atacat în sezonul trecut turnee de categoria Grade A, ajungând în optimi la Trofeo Bonfiglio, de la Milano şi depăşind turul inaugural pe tablourile de juniori de la Wimbledon şi US Open. În palmaresul internaţional din 2013 figurează, printre altele, un trofeu la Transgaz Mediaş Junior (Grade 2), tot în luna mai, două sferturi de finală, la Umag (Croaţia) şi Beaulieu sur Mer (Franţa), în martie, respectiv aprilie şi o semifinală, în iulie, în Austria, la Linz – toate trei turnee de Grade 1.

Însă de notorietate, şi ca dovadă a ascensiunii Ioanei, rămâne semifinala „mondialului” Orange Bowl, pe care a ajuns să o dispute înainte de Crăciun, în urma a patru victorii pe tabloul principal. Rezultatul a propulsat-o între primele 20 de junioare ale lumii.

În paralel, Ioana Ducu a păşit către seniorat, disputând deja o finală de Futures la începutul anului, în Antalya (Turcia), plus două sferturi de finală, de asemenea în competiţii cu premii de 10.000 de dolari, în iunie, la Bucureşti şi în iulie, la Iaşi. A participat şi la Naţionalele de senioare de la începutul lui octombrie, avansând până în faza sferturilor de finală.

2014

O finală ITF Juniors, e drept, de dublu, însă la un turneu de Grade 1, de la Casablanca (Maroc), chiar luna aceasta, stă mărturie a potenţialului Ioanei.


Loredana Roșca

2013

Ca şi Ioana Ducu, Loredana Roşca a trecut Canalul Mânecii în luna iulie, jucând pe iarba londoneză, cot la cot cu performerii din ATP şi WTA. S-a oprit la Wimbledon tot în turul secund. Cele două fuseseră adversare, în finala Transgaz Mediaş Junior (Grade 2), victoria revenindu-i Ioanei Ducu, 7-6/5, 6-4. Într-un alt turneu de aceeaşi categorie, Slovakia Cup, de la Piestany, Loredana a avansat până în semifinale. O altă similitudine cu prietena şi colega ei de generaţie datează din iulie, de la Campionatele Europene de Juniori, desfăşurate în Elveţia, la Klosters, unde amândouă au ajuns până în faza optimilor de finală. Şi Roşca a cucerit un titlu important în 2013, aproape de Valencia, la Benicarlo (Grade 3).

În circuitul profesionist, a colecţionat un trofeu, e drept, la dublu, la Futures-ul de 10.000 de dolari de la Bucureşti, din luna august, impunându-se alături de Irina Bara, într-o finală câştigată cu 6-4, 6-4 în faţa mai consacratelor Raluca Platon şi Patricia Tig. O lună mai devreme, la un turneu similar, atinsese semifinalele, fază în care a fost nevoită să abandoneze după numai un game, în întâlnirea cu Laura Andrei. Şi tot până în semifinale la Futures-uri de 10.000 de dolari a mai ajuns în Antalya, la finele lui 2012 (venită din calificări), dar şi la Arad, în luna august a anului trecut.

2014

În începutul de sezon, Ioana-Loredana Roşca a lăsat complet la o parte turneele de juniori, atacându-le cu curaj numai pe cele profesioniste, cu premii de 10.000 de dolari. Chiar la primul din noul an, la Tinajo (Lanzarote, Spania), a ajuns până în semifinale, stopată de o jucătoare aflată nu demult în Top 100 WTA, Laura Pous Tio. În acelaşi loc, dar o săptămână mai tărziu, avea să cucerească trofeul la dublu, alături de o parteneră japoneză. În Franţa, la Macon, a pătruns din nou până în semifinale, atât la simplu, cât şi la dublu.

Serialul dedicat juniorilor români

Episodul 1

Episodul 2

Episodul 3

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi