Avem un român în semifinalele Australian Open! Tecău şi Lindstedt, la un singur pas de finală

Adrian Țoca | 24 ianuarie 2012

Avem un român în semifinalele Australian Open! Tecău şi Lindstedt, la un singur pas de finală

Australian Open era singurul turneu de Grand Slam la care Tecău nu reuşise, până acum, să facă impresie. La toate celelalte ajunsese cel puţin până în sferturi (Roland Garros, US Open) sau jucase finala (Wimbledon, 2010, 2011), numai la Melbourne nu reuşise să treacă până acum de turul 3.

Românul a spart însă gheaţa într-o zi fierbinte, pe care însă n-o va uita curând. La peste 35 de grade, Tecău şi Lindstedt şi-au păstrat sângele rece, respectându-şi statutul de favoriţi în faţa cuplului american Scott Lipsky-Rajeev Ram, cei care le făcuseră o favoare, eliminându-i, în turul anterior, pe indienii M. Bhupathi/R. Bopanna. 

Meciul a curs cuminte în favoarea lui Tecău şi a partenerului său, cei doi încheind meciul în numai 76 de minute, scor 6-4, 6-4. A fost suficient câte un break pe set pentru ca balanţa să se încline. Tecău/Lindstedt au concretizat două dintre cele şase şanse de break avute, salvând, în schimb, toate cele trei ocazii de care au beneficiat adversarii lor. Echipa românului a avut şi mai multe puncte direct câştigătoare, 35, faţă de 20, comiţând numai opt erori neforţate.

Un joc îngrijit şi solid aşadar pentru Horia şi Robert, şi o calificare meritată în penultimul act al competiţiei. Greul începe de acum: adversarii din finală vor fi învingătorii meciului dintre perechea poloneză Fyrstenberg /Matkowski și cea formată din gemenii americani Bryan, liderii clasamentului mondial.

Merge mai departe şi la dublu mixt

După terminarea meciului de dublu, Horia n-a stat prea mult degeaba. După o scurtă pauză, românul a intrat din nou pe teren, de data asta în turneul de dublu mixt, acolo unde face echipa cu americanca Mattek-Sands. Cei doi s-au calificat în sferturi, după victoria cu 6-4, 7-6 în faţa perechii Ram/Shvedova.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi