Australian Open, ziua 1, preview: Federer, Nadal, Azarenka sau Clijsters debutează azi

Adrian Țoca | 15 ianuarie 2012

Australian Open, ziua 1, preview: Federer, Nadal, Azarenka sau Clijsters debutează azi

Începe! Gata cu preview-urile, cu calculele şi discuţiile, din această noapte avem meciuri adevărate la Australian Open.  Este ziua 1, iar primele zile ale unui turneu de Mare Şlem sunt recunoscute pentru farmecul aparte, pentru frenezia tribunelor, multitudinea de meciuri, nervozitatea primelor puncte şi spectacolul deosebit. Şi nu va dura mult până când vom vedea la lucru şi câţiva dintre marii favoriţi.

 

Nu mai departe de sesiunea de dimineaţă, care va începe în jurul orei 2:00, ora României, debutează Victoria Azarenka, favorita numărul 3 al turneului feminin. Azarenka, jucătoare în căutarea primului trofeu de Grand Slam, va inaugura prima sesiune de pe Rod Laver Arena printr-un meci contra britanicei Heather Watson. După Azarenka este programat meciul Bernard Tomic  – Fernando Verdasco, considerat cel mai interesant joc al primei zile, pentru ca, mai apoi, să vină rândul campioanei de anul trecut, Kim Clijsters, care o va înfrunta pe portugheza Maria Joao Koehler. 

Sesiunea de seară îl aduce în teren pe Roger Federer, cel pe care fanii care au votat pe site-ul oficial al Australian Open l-au desemnat jucătorul cu cele mai mari şanse de a cuceri trofeul. Elveţianul are ocazia să-şi continue seria de 20 de victorii consecutive, dincolo de fileu fiind un jucător venit din calificări, rusul Alexander Kudryavtsev. Ultimul meci al serii le va opune pe daneza Caroline Wozniacki şi pe reprezentanta gazdelor, Anastasia Rodionova.

Şi a doua arenă ca importanţă, Hisense Arena, va găzdui câteva nume importante. Este terenul pe care vor evolua, în ordine, Juan Martin Del Potro (contra francezului Mannarino), Na Li (vs Ksenia Pervak, din Kazahstan), Francesca Schiavone (vs Pous-Tio, Spania) şi, în fine, Rafael Nadal, care debutează cu americanul Alex Kuznetsov.   

Meciul zilei: Bernard Tomic – Fernando Verdasco

Ce-l face să se califice pentru un astfel de titlu? Cel puţin judecând după clasament şi palmares, Verdasco este favorit indiscutabil. Spaniolul are şi amintiri frumoase de la Melbourne Park, el fiind protagonistul unei semifinale senzaţionale, în 2009, când a pierdut la Nadal după un maraton de 5 ore şi 15 minute. 

Tomic este însă noua speranţă a Australiei, după căderea inevitabilă în anonimat a lui Hewitt. Actualmente locul 38, Bernard a fost lăudat de nume grele ale tenisului, care îi prevăd un viitor strălucit. Nu mai departe de anul trecut, Tomic a ajuns din calificări până în sferturile de finală de la Wimbledon, realizare care i-a crescut fantastic cota. “Verdasco n-a prea făcut nimic în ultimele 6 luni, e momentul potrivit să-l întâlnesc”, a fost declaraţia deloc politicoasă a australianului. 

Meciul, care are toate şansele să fie unul dintre primele decise în 5 seturi la această ediţie, este programat al doilea pe terenul central.

 

Detalii despre programul românilor găsiţi aici

Programul complet al zilei la Australian Open.

Australian Open, preview: Masculin | Feminin

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi