Australian Open Deja-Vu: Djokovic vs Murray, Nadal vs Federer pe tabloul de la Indian Wells

Adrian Țoca | 7 martie 2012

Australian Open Deja-Vu: Djokovic vs Murray, Nadal vs Federer pe tabloul de la Indian Wells

Nadal şi Djokovic şi-au disputat ultimele 3 finale de Slam, dar şi finala de anul trecut de la Indian Wells. O vor juca şi pe cea din 2012?

Hotărât lucru, când Zeii tragerilor la sorţi se decid într-un fel, atunci ei devin extrem de repetitivi. Anii trecuţi, The Big Four, careul de aşi care domină autoritar tenisul masculin, era împărţit cu regularitate în acelaşi fel pe tablouri: Murray intra în jumătatea lui Nadal, iar Djokovic, în cea a lui Federer. Aşa a fost posibil ca aceste perechi să-şi dispute, numai anul trecut, câte trei semifinale de Grand Slam. 

Când, în sfârşit, la Australian Open 2012, lucrurile s-au schimbat, tragerea la sorţi aproape că a devenit un eveniment în sine. De ce e aşa de important cine în ce jumătate se află? Din două motive: primul, pentru că aproape nimeni nu poate le stea în cale şi să îi oprească în turneele mari, iar al doilea, pentru că, după cum bine ştim, cei patru au anumite slăbiciuni între ei, ca într-un adevărat cerc vicios.

La Indian Wells, primul Masters al anului, dar şi primul test adevărat de după Australian Open, tragerea la sorţi, care a avut loc noaptea trecută, a decis că noile perechi se vor păstra.

Aşadar, Djokovic e pe aceeaşi jumătate de tablou cu Murray, iar Nadal, pe aceeaşi parte de tablou cu Federer. Dacă toate calculele hârtiei se vor respecta, atunci vom avea parte de rejucarea semifinalelor de la Melbourne.

Dar nu va fi atât de simplu. Cel puţin, nu pentru toţi. Fiecare dintre cei patru are cel puţin un adversar redutabil pe sfertul său de tablou.

Novak Djokovic, bunăoară, l-a primit pe Tomas Berdych, iar Andy Murray va trebui să treacă, probabil, de Mardy Fish. Mai greu e pentru Federer, care, până să ajungă la Nadal, are de trecut de Milos Raonic, în turul 3, iar, mai apoi, în sferturi, de învingătorul unui foarte probabil meci Ferrer – Del Potro. De altfel, argentinianul are cel mai greu tablou. Ca să ajungă în finală, el ar putea fi obligat să treacă, pe rând, de Verdasco, Ferrer, Federer şi Nadal.

În fine, favorit 2, Rafa Nadal îl are pe francezul Tsonga drept cel mai dificil obstacol din sfertul său de tablou. Până să dea piept cu francezul, Nadal are meciuri la îndemână, cu adversari pe care îi cunoaşte bine, precum conaţionalii săi, Granollers şi Feliciano Lopez sau, dacă nu, ucraineanul Dolgopolov.

Turneul băieţilor începe pe 8 martie, iar Treizecizero.ro te va ţine la curent cu lux de detalii, atât pe site, cât şi pe pagina de Facebook.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi