AO, ziua a 2-a, preview: Djokovic, Murray, Kvitova, Sharapova, Serena

Adrian Țoca | 16 ianuarie 2012

AO, ziua a 2-a, preview: Djokovic, Murray, Kvitova, Sharapova, Serena

Ziua a 2-a de la Australian Open nu e deloc săracă în vedete. 64 de meciuri sunt programate pe terenurile de Melbourne Park începând cu ora 2:00, ora României, un adevărat festin pentru pasionaţii de tenis, un maraton din care nu lipsesc alţi mari favoriţi ai turneului.

Dacă ieri au jucat Federer şi Nadal, azi e rândul campionului en-titre şi liderul mondial, Novak Djokovic, să debuteze la AO 2012. Este prima ocazie oficială a anului să-l vedem la treabă pe cel care a măturat aproape tot în 2011, şi, în condiţiile în care el n-a participat la niciun turneu dintre cele disputate până acum în 2012, e lesne de înţeles de ce aproape toate întrebările legate de felul în care se va derula acest turneu se învârt în jurul lui Nole. 

Sârbul are ocazia să răspundă la o parte dintre ele în meciul cu italianul Paulo Lorenzi, programat pe arena centrală, de la ora 4.00, ora României, debutul său într-un an în care Nole vrea să repete performanţele de anul trecut. “Am reuşit-o o dată, de ce nu şi a doua oară”, s-a întrebat el, retoric, zilele trecute.

Al patrulea favorit, Andy Murray, de două ori finalist în Australia, îl întâlneşte pe tenacele american Ryan Harrison. Meciul este programat pe Hisense Arena şi va fi urmat de unul poate şi mai interesant, dintre Andy Roddick şi foarte spectaculosul olandez Robin Haase. Cei doi s-au întâlnit în exact aceeaşi fază a competiţiei şi anul trecut, Roddick impunându-se, cu ceva emoţii, în patru seturi. Acelaşi Haase a făcut ceva valuri şi la US Open, când l-a condus pe Murray cu 2-0 la seturi. 

Pe terenurile secundare sunt o mulţime de meciuri interesante, dintre care se evidenţiază cel dintre Ferrero şi Troicki. E interesant de văzut cum se va descurca spaniolul la 32 de ani. Ferrero, fost semifinalist la AO şi fost lider mondial, a demonstrat că mai are multe de arătat, iar genul acesta de meci, în care întâlneşte un favorit în fazele timpurii ale turneelor, îi prieşte de minune. Exemplu: US Open 2011, când l-a eliminat pe Monfils în cinci seturi, într-unul dintre cele mai frumoase meciuri ale turneului.

Hewitt şi Serena, în sesiunea de seară

Pe Rod Laver, sesiunea de seară e rezervată pentru doi mari campioni. Mai întâi, Lleyton Hewitt, aflat, probabil, la unul dintre ultimele lui meciuri la Australian Open, se va duela cu un tânăr german promiţător, Cedrik-Marcel Stebe. Seara se va încheia cu Serena Williams, care va debuta contra austriecei Paszek.

Cel mai interesant meci al fetelor o va opune pe Maria Sharapova argentiniencei Gisela Dulko, exact genul de adversar pe care nu ţi l-ai dori într-un tur 1. Sharapova a avut de depăşit diverse probleme medicale şi este interesant de urmărit în ce fel se va comporta la primul ei meci oficial al anului.

Alte nume grele care vor debuta în turneul feminin sunt Kvitova, Ana Ivanovic şi Kuznetsova.

Meciuri foarte grele pentru românce

Patru jucătoare din România evoluează azi. Sorana Cîrstea are șansa să-i strice planurile preferatei gazdelor, Sam Stosur, pe care o va întâlni în ultimul meci al sesiunii de zi de pe Rod Laver, la aproximativ ora 6, ora României. Într-un alt meci foarte greu pentru noi, Alexandra Dulgheru va juca împotriva Verei Zvonareva, în al doilea meci pe terenul 2, în jurul orei 4, ora României.

Pe terenul 13, în al treilea meci din program, Alexandra Cadanțu își va face debutul la un Grand Slam în compani Robertei Vinci, din Italia. În fine, Irina Begu va reedita semifinala de la București cu Carla Suarez-Navarro în primul meci de pe terenul 11.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi