Ana Ivanovic, înapoi în formă? Urmează meciul turneului: Azarenka – Radwanska

Adrian Țoca | 14 martie 2012

Ana Ivanovic, înapoi în formă? Urmează meciul turneului: Azarenka – Radwanska

Şi Ana Ivanovic, şi Caroline Wozniacki sunt două foste lidere mondiale. Asemănarea dintre ele e că ambele încearcă să-şi regăsească forma şi rezultatele din alţi ani. Diferenţa fundamentală dintre ele este că prima a câştigat un Grand Slam, iar a doua, nu. E o formă de a explica rezultatele tot mai slabe ale lui Wozniacki. Doi ani la rând lideră la final de an în WTA, Caroline are şanse tot mai mici de a-şi respecta promisiunea pe care a făcut-o după Australian Open, când a anunţat că “îmi voi lua înapoi locul 1 anul acesta, veţi vedea”. 

Indian Wells a fost doar ultimul episod nefast al unui sezon care ameninţă s-o arunce în pluton pe luptătoarea jucătoare daneză. S-a salvat în ultimul ceas cu Sofia Arvidsson, în turul precedent, dar n-a mai reuşit nici măcar s-o ameninţe pe Ana Ivanovic, care a făcut, pentru a doua zi la rând, o raritate în cazul ei în ultima vreme, un meci excelent. A fost un 6-3, 6-2 răsunător pentru Ana,  într-o seară în care forehandul ei a fost la mare înălţime. Ivanovic primeşte drept premiu un loc în sferturi, acolo unde va da ochi cu Marion Bartoli, şi, indiferent de ce va face mai departe, ea se poate declara pe drumul cel bun. 2012 a fost un an solid pentru Ivanovic, cu un tur 4 la Australian Open şi, în general, semne încurajatoare.

Cât despre Woz, ea va ieşi şi din top 5 după acest turneu, pe care anul trecut reuşea să-l câştige.

Azarenka – Radwanska. 2012, episodul 4

Ştiţi deja contextul care face acest meci deosebit de interesant. După meciul lor de la Doha, Radwanska a acuzat-o voalat pe Azarenka de exagerarea, ba chiar simularea unei accidentări. “Cred că a câştigat meciul, dar şi-a pierdut respectul”, a spus jucătoarea desemnată favorita fanilor anul trecut, în WTA. Ulterior, poloneza nu şi-a nuanţat deloc declaraţiile, ba chiar şi le-a menţinut înainte de startul Indian Wells. E lesne de înţeles cam cu ce nerv se va juca între cele două (foste?) bune prietene. 

Strict tenisistic, Azarenka a ajuns deja la cota 20 de victorii consecutive, crescându-şi de la meci la meci nivelul de joc, recordul, dar şi teama adversarelor faţă de ea. În optimi, Aza a demolat-o pe germanca Goerges, 6-3, 6-1.

La rândul ei, Radwanska, care a trecut de Jamie Hampton (6-3 4-6 3-0, retragere) are şi ea un sezon formidabil, câştigând 24 dintre cele 27 de meciuri disputate în 2012. Cele trei înfrângeri au venit toate la Azarenka, în faţa căreia are un bilanţ general destul de slab: 3-9. Rivalitatea dintre ele creşte însă, motiv pentru care ne-am întrebat, aici, dacă nu cumva poloneza ar putea deveni rivala pe termen mediu a Azarenkăi.

Kerber are nouă vieţi

povesteam de lista interminabilă de reveniri spectaculoase de la Indian Wells. Angelique Kerber, una dintre revelaţiile ultimelor luni în WTA, este una dintre eroinele acelei liste, ea salvând mingi de meci contra lui Sloane Stephens pentru a reveni şi câştiga de la 2-6, 1-5. Incredibil, dar în optimi, Kerber a repetat isprava, şi tot cu o americancă, Christina McHale, cea care o eliminase pe Petra Kvitova cu un tur în urmă. La 6-3, 3-6, McHale s-a desprins la 4-1 în decisiv, Kerber a revenit, dar americanca a avut trei mingi de meci la 6-5, toate salvate de Kerber, care a luat meciul într-un tiebreak la 4.

Şi Maria Kirilenko era cât pe ce să fie eroina negativă a unei astfel de reveniri. Maria o conducea cu 6-1, 5-1 pe Nadia Petrova, dar a pierdut şase game-uri la rând, şi setul odată cu ele. Masha s-a ţinut însă bine, impunându-se în decisiv cu 6-2, pentru a obţine un loc într-un sfert de finală care o să placă mult bărbaţilor: Sharapova – Kirilenko.

Kerber, care are 18 victorii anul acesta, pe trei, după Azarenka şi Radwanska, va juca în sferturi cu Na Li. Programul complet al sferturilor: Azarenka – Radwanska, Kerber – Na Li, Ivanovic – Bartoli, Sharapova – Kirilenko. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi