Ana Bogdan pierde cu Madison Keys, dar luptă bine. De-acum, în Top 100

Codruț Baciu | 20 ianuarie 2018

Ana Bogdan s-a oprit în turul al treilea la Australian Open, învinsă de Madison Keys, 6-3, 6-4. Este cel mai bun rezultat în Slamuri pentru Ana, care va urca în zona locului 90.

Știți, nu prea avem obiceiul să comentăm alegerile oganizatorilor legate de cine pe ce teren e pus să joace. Ne ghidăm după două lucruri clare. 1. Știm că fac și ei ce pot, la tăți ni-i greu, și 2. Federer primește oricum cel mai bun slot al zilei, când nu e chiar răcoare ca-ntr-o zi de mai la Buzău, dar tot e ok. Deci, dacă ești un pic rațional și dacă știi când să zici bogdaproste, țintarul nu devine un stres. Daaaar. Când Halep și Bogdan joacă la aceași oră, te enervezi un pic. Păi, nu era drăguț să le vezi pe ambele jucând, în tihnă? Ba era. Dar asta e, de-aia avem Eurosport Player, să mai vedem și-n reluare, nu doar live.

Meciul Anei a început cu câteva minute mai devreme decât cel al Simonei. Trecut prin lupta a aproape 40 de grand slamuri, experiența mi-a șoptit autosuficient: lasă, te uiți la Bogdan, apoi poate mai prinzi ceva și din Simo. Iar apoi scrii. Oooh, Doamne, am prins ceva și din Simo, asta-i clar.

Ok, și cum tragerea la sorți, cum spuneam, mi-a repartizat pe partea mea de tablou cronica Anei, haideți să vedem ce s-a întâmplat. Mă aștept să n-o citească nimeni având în vedere ce s-a întâmplat azi, dar trebuie spuse câteva lucruri despre jocul celor două fete, chit că preferata noastră a pierdut.

S-au întâlnit două jucătoare care au serviciul pe lista de arme. Nu prea se întâmplă ca două jucătoare să nu-și piardă serviciul decât de două ori cumulat în 19 game-uri. Întâmplător și frustrant pentru noi, astăzi a fost Ana cea care și l-a pierdut. În general, cam știi la ce să te aștepți din partea unei jucătoare precum Madison Keys. Finalistă de Slam și, la un moment dat, propusă de presa americană drept următoarea Serena Williams, Maddie are un joc în care forehandurile-bombă aterizează acolo unde trebuie. Dar nu e doar atât. Cum spuneam, serviciul a ajutat-o astăzi să salveze toate mingile de break avute de Ana (3/3) și să câștige 79% din punctele jucate cu primul serviciu.

Primul set a fost dominat de americancă. A folosit contre-pied-ul inteligent și chiar dacă am sperat că erorile de pe backhand sunt semne ale unor slăbiciuni ce pot fi speculate de Bogdan, nu a fost deloc așa. A făcut beak în game-ul 8, iar apoi nu s-a mai uitat în spate. Ana a încercat să arate că nu-i este teamă de dreapta violentă a adversarei (lucru care avea să se schimbe vizibil în setul 2), a jucat curajos, însă 34 de minute mai târziu, Keys lua setul la perima ocazie ivită. 6-3.

În setul al doilea, Ana a returnat mult mai bine, însă cele câteva minute în care jocul i-a scăzut vizibil s-au suprapus cu niște servicii slabe, de care Maddie a profitat și a făcut breakul în game-ul 3. Cam atunci, românca a început să joace cu teamă de forehandul lui Keys. A jucat-o mai mult pe backhand, iar de vreo cinci-șase ori, când Keys se așeza la forehand, aveam senzația că asist la lovituri de la 11 metri în fotbal, cu Ana plecând mai devreme pe unul din colțuri.

Jocul și încrederea Anei i-au permis să rămână aproape de Madison până în finalul setului, când americanca a fost pusă în situația de a servi ea însăși pentru meci. Și nu i-a fost deloc ușor – un ultim game în care a trebuit să salveze trei mingi de break, dar la capătul cărora prima minge de meci a fost convertită.

Turneul foarte bun al Anei Bogdan, cu victorii la Mladenovic și la Putintseva, se termină aici, însă el adaugă substanță și experiență pentru jucătoarea de 25 de ani. Data viitoare când vom mai scrie despre ea, va fi jucătoare de Top 100.

 

***

Ce-ți poți lua din Shop-ul 30-0

1. Simona de păstrat

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul foto „Simona de păstrat” este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului. Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

2.  Noul set de tricouri 30-0 Onederful

Tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! Noutatea colecției este Onederful Tricolor, pe care îl poți lua de aici. 

De asemenea, mai ai disponibile opțiunile Onederful White și Onederful Black.

3. Noul tricou 30-0 Tee

Un design fresh, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi