Alexandra Dulgheru a spart ghinionul la Cali, al cincilea titlu ITF din carieră

Adrian Țoca | 13 februarie 2012

Alexandra Dulgheru a spart ghinionul la Cali, al cincilea titlu ITF din carieră

Turneul ITF de la Cali rămâne o afacere românească. Anul trecut, acolo s-a impus Irina Begu, care a venit din calificări şi s-a dus până în finală, unde a învins-o pe Laura Pous-Tio, aceeaşi pe care urma s-o învingă şi în finala de la Bucureşti.

Anul acesta, a venit rândul Alexandrei Dulgheru să câştige la Cali, iar triumful ei ar putea însemna un nou restart pentru Dulgheru, care intrase, şi pe fondul unor probleme medicale, într-un con de umbră. 

N-a fost o victorie uşoară, iar satisfacţia e cu atât mai mare pentru Alexandra. Deşi n-a pierdut niciun set până în semifinale, parcurs în care a eliminat-o, în sferturi, şi pe Alexandra Cadanţu (6-2, 6-3), Dulgheru a avut ceva emoţii în turul 2, în meciul cu arţăgoasa Ines Ferrer-Suarez, din Spania, pe care a învins-o greu, 7-6, 6-4, un tiebreak încheiat la 9.

În semifinale, tot o iberică i-a pus mari probleme, este vorba de experimentata Lourdes Domingues-Lino. Alexandra a cedat primul set, 3-6, l-a luat pe al doilea, 6-2, dar în decisiv a fost condusă cu 5-1! Incredibil însă, Dulgheru a câştigat şase game-uri la rând, salvând, pe parcurs, şi o minge de meci, pentru a obţine accesul în finală.

În ultimul act, adversară i-a fost luxemburgheza Mandy Minella, pe care a învins-o tot în trei seturi, 6-3, 1-6, 6-3.  Şi la dublu am avut o prezenţă românească în finală, perechea Alexandra Cadanţu/Raluca-Ioana Olaru pierzând la cuplul Karin Knapp/Mandy Minella (Italia/Luxemburg), cu scorul de 6-4, 6-3.

Are cinci titluri ITF, din 11 finale, plus două titluri WTA 

Pentru Alexandra este finalul unei serii grele. Ea nu mai câştigase un turneu de la Varşovia 2010, turneu în care s-a impus doi ani la rând (6-3, 6-4 cu Jie Zheng). De altfel, 2011 a fost un an dificil şi neconvingător din punct de vedere al rezultatelor (bilanţ victorii – înfrângeri: 16-23, comparativ cu 35-26 cu un an înainte), punctat doar de superba victorie de la US Open cu Petra Kvitova, dar Dulgheru a strâns din dinţi şi a mers mai departe.

Începutul lui 2012 a anunţat revirimentul Alexandrei culmea, prin două înfrângeri, însă ambele la mare luptă. Dulgheru a pierdut la Sydney, din nou cu Kvitova (7-5, 3-6, 6-4), apoi la Melbourne, în primul tur, cu Zvonareva, 7-6 (4), 6-7 (5),  6-3. 

Alexandra are ocazia să confirme succesul de la Cali tot într-un turneu din Columbia, cel de la Bogota, care începe azi şi în care este cotată favorită 2.

În urma victoriei de la Cali, Dulgheru a ajuns la 5 turnee ITF câştigate în carieră, ea urcând până pe locul 53 în clasamentul WTA, în care ocupa locul 61 cu o săptămână în urmă.

Celelalte românce din top 100 ocupă următoarele locuri: Monica Niculescu – 31 (săptămâna trecută: 32), Sorana Cîrstea – 49 (54), Irina Begu – 51 (45), Simona Halep – 63 (60).

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi