Fast
Sasha câștigă Mastersul de la Roma!

Alex Zverev câștigă finala de la Roma cu Djokovic și primul titlu de Masters al carierei, iar generația următoare nu mai e doar „următoare”

Treizecizero | 21 mai 2017

Moment important în tenisul masculin, după ce Alex Zverev a câștigat primul titlu de Masters al carierei. Germanul devine primul jucător născut în anii ’90 care câștigă un Masters, iar victoria e cu atât mai remarcabilă cu cât Zverev n-a avut de înfruntat nicio minge de break în succesul, 6-4, 6-3 cu Novak Djokovic. Asta i s-a mai întâmplat doar de două ori lui Nole în cele 95 de finale ale carierei (ambele cu Federer, la Cincy).

Zverev urcă în Top 10 și devine și cel mai tânăr câștigător de Masters de la… Djokovic încoace; mai exact de la triumful sârbului la Miami, în 2007.

Sârbul rămâne fără vreun triumf în turneele mari de la RG 2016; Novak a fost departe de nivelul arătat seara precedentă în victoria cu Thiem și a produs 27 de erori neforțate, versus doar 11 lovituri câștigători.

*

La conferința de presă, Novak Djokovic a confirmat că va lucra cu Andre Agassi începând de săptămâna viitoare!

*

Între 2009 și 2017, singurii jucători în afara Big Four care au câștigat titluri de Masters au fost: Ljubicic, Roddick, Davydenko, Soderling, Ferrer, Wawrinka, Tsonga, Cilic și Zverev.

Clasamentul ATP începând de mâine: 1. Murray, 2. Djokovic, 3. Wawrinka, 4. Nadal, 5. Federer, 6. Raonic, 7. Thiem, 8. Cilic, 9. Nishikori, 10. Zverev.

În Race to London, Top 10 arată astfel: 1. Nadal, 2. Federer, 3. Thiem, 4. Zverev, 5. Goffin, 6. Wawrinka, 7. Djokovic, 8. Dimitrov, 9. Carreno Busta, 10. Jack Sock. (13. Murray, 14. Nishikori).

Articol în curs de actualizare.